bugün

Bugün 10 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü. Ama sormak lazım, biz Atatürk’ün mirasını nasıl yaşıyoruz? Kimse sokağa çıkmıyor, kimse risk almıyor, kimse gerçekten bir şeyler için savaşmıyor. Ama herkes, her şeyin doğru yapıldığını düşünüyor, kimse eleştirilmiyor, kimse işinden olmuyor. Ne kadar rahat bir hayat! Atatürk, bu ülkenin bağımsızlığı için hayatını ortaya koydu, kendi geleceğini riske atarak bir halkı uyandırmaya çalıştı. Bugünse, politik doğruculuk adı altında bir rahatlık içinde yaşıyoruz. Eleştiriyor gibi yapıp, sonra arkamızda ellerimizi ovuşturuyoruz. Atatürk’ün bize gösterdiği mücadele ve cesaretten çok uzak bir yaşam bu. Politik doğruculuk, aslında sinsiliktir. Atatürk'ün "Ne mutlu Türküm diyene!" sözündeki o gururu, o cesareti, bugün gerçekten sahiplenen var mı? Yoksa hepimiz sadece güvenli bir köşede, rahatça yaşamayı mı tercih ediyoruz? 10 Kasım, sadece anmak için değil, Atatürk’ün ideallerine sahip çıkmak için bir hatırlatma olmalı. Bugün, gerçekte, ne kadarını sorguluyoruz, ne kadarını cesaretle değiştirmek için harekete geçiyoruz?
-eger bir kurtarıcı bekliyorsanız, size hicbir sey ogretememisim demektir.
**
-bellli bir hedefle yola cıkanlar, asla yorulmazlar.
**
-umutsuz durumlar yoktur. umutsuz insanlar vardır. ben hic umudumu kaybetmedim.
**
buyuk sevgiyle..
buyuk saygıyla..
buyuk minnetle..

görsel
içten saygılarımla huzur içinde yat atam.
başbuğ atatürk, vatan sana minnettardır!

görsel
(bkz: atatürkün ruhuna fatiha okuyoruz)
Atam sen rahat uyu, hepimiz ölene kadar sen yaşayacaksın...
isteyen fatiha okur, isteyen saygı duruşunda bulunur. O hepimizin atası. Bugün ayrışma günü değil.

Rahat uyu ata'm, mirasın olan cumhuriyet'in bekçisiyiz.
Sevgi,saygı,minnet ve özlemle..
görsel
görsel
herşey, bu ülkeyi emanet ettiğin gençler için, devletimiz milletimiz vatanımız için çalışmaya devam ediyoruz, dostu da düşmanı da iyi biliyoruz, sen rahat uyu paşam, şükranız, saygıdeğer gazi Mustafa Kemal atatürk, vatan sağolsun, Türkiye Cumhuriyeti payidar olsun..

görsel
Ne mutlu Türk'üm diyene!
görsel
saygı ve minnetle, ışıklar içinde uyu atam.
türk milleti'nin başına geçmiş son büyük komutan. ruhun şad olsun. hakkın ödenmez.
Ruhu şad olsun. Var olduğumuz sürece her zaman izinden..
görsel
böyle entel dantel kutlamalar yerine ruhuna bir fatiha gönderirseniz daha çok makbule geçecektir.

Allah rahmet eylesin.
Sevgi ve özlemle anıyoruz. Türk milletinin lideri sıfırdan ülke kuran ve o yoksul ülkeyi belli bir seviyeye getiren liderdir.

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Nutuk kitabını okuduğumda kendisine olan hayranlığım katbekat artmıştı.

Düşlüyorum,

Öyle bir karanlık dönemde nasıl böyle bir inanç nasıl böyle bir azim nasıl böyle bir cesaret gösterebilmiş diye.

Aklım almıyor.
Muazzam bir delilik.
Ve vatanına duyduğu muazzam sevgi..

Allah rahmet eylesin.
Bu ülke kendisine hep borçlu.
Fakat Şimdiki halini görse daha çok rakı daha çok sigara içerdi kahırdan.
Ülkemizin kurucusu, gazi mustafa kemal atatürk ü ebediyete uğurladığımız gün. 09:05 de hayat durur, türk milleti atasına olan minnetini en azından 1 dakika sessiz kalarak şükranlarla sunar.
Bu 10 kasımda da siren seslerini dinledik, saygı duruşunda bulunduk çok şükür.

Nerde Atatürk düşmanı varsa anasını sikeyim. Ağzımı bozdum kusura bakmayın.
iyi ki vardı, hep de var olacak. nur içinde yat atam !
eskisi gibi pek hatırlanmıyor.
saat dokuz gibi alt katın camını açtım bir sigara yaktım bekliyordum. sokağımızda komşumuz rum bir teyzemiz var 80 yaşına yakın, dedemlerden beridir komşuyuz. giymiş montunu, almış eline şemsiyesini baktım sokağın köşesinde tek başına bekliyor. her on kasımda da böyle yani rahmetli annem de söylerdi çünkü. bir yandan hafif tuhaf da geliyor bir yandan duygulandırıyor beni. öyle bakıştık başını salladı bana, beraber andık.
saygı, sevgi, minnet, özlem, hüzün… hepsini aynı anda hissettiğimiz günlerden biri. Atamızın Ruhu şad olsun… Rahat uyuduğuna eminim çünkü bir insan için kısa sayılacak bir ömürde yapabileceği her şeyi katbekat fazlasıyla yaptı… umarım biz de onun vatan sevgisinin, aklının, zekasının, azminin izinde olabiliriz.
Düşüncesi devam ediyor, düşüncesizler bilemez.