bugün

entry'ler (3409)

an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı

görsel
lodos seyrediyorum, gözlerim açık.

judas ı silmesi için zall a para teklif etmek

ya judas zall'sa ya da zall judas'sa? yok yere birini zengin etmeyin çocuklar paranız cebinizde kalsın. onun ve ya onların zaten paraları saymakla bitmez.

hem judas iyi çocuktur ne istiyorsunuz bu vatandaştan, anlamak zor vallah billah.

20 kasım 2024 polise saldırı

gün aşırı tweet atarak "o çeteyi çökerttik, bu uyuşturucu baronlarını bitirdik, 100 teröristi etkisiz hale getirdik" diye bol keseden atmak kolay, icraata gelince her yol yokuş. atananlarla ancak bu kadar olacağını hala anlamamış bir yönetimle uçuruma doğru yol alıyoruz.

akşam yakalayıp sadece dosya açarak sabah yol verirsen bu şeref yoksunlarına olan polise, askere, vatandaşa olur.

yazarların çektiği çiçek fotoğrafları

görsel
zamansız açmışlar, inadına yaşamak için güneşe dönmüşler yüzlerini sevdiğim güzellikler.

yarısı kadar bilmeyip 2 katı konuşan türler

ekonomiden anlamayıp "ekonomistim" diyenler gibi türler mi?

yoksa "ben başkomutanım" diyerek tuvaletten hande'ye bağlanan gibiler mi?

hay allah her ikisi de aynı kapıya çıkıyor, oldu mu şimdi?

20 kasım 2024 nasuh mahruki nin tutuklanması

yine birisi bir yerlerini kaşıyor. gezi travması tutmuş olabilir.

ülkede psikiyatri bölümü ve uzmanları yok galiba? hepsi ülkeyi terk etmiş olamaz.

sözlükteki ruh hastaları

kuzene ilgi duyanlar gibi mi?

kuzeniyle evlenen insan

ekşi'yi beğenmeyip oradan başlık araklamak yeni trend canım sözlükte.

kuzenle evlenmekse sapkınlık, sapıklıktır. kardeş kardeşle evlenir mi lo?

not: bu başlığa daha önce aynı fikri beyan etmiştim, takipçi sayım birden azalmıştı bakalım şimdi kimler takip listesinden çıkıp, kuzene ilgi duyduğunu beyan edecek.

hangi yazar gözünde nasıl canlanıyor

görsel
"o". yine hüzün dolu.

günaydın sözlük

görsel
gecenin karanlığından gündüzün aydınlığına geçebilen güne, canlara selam olsun.

sözlük yazarlarının şu an hissettikleri

görsel
bu ay benim için hüzün dolu, kan değil damarlarımda dolaşan hazan sanki. kalp bu kadar mı taşlaşır, hissizleşir hatta atmıyor galiba. kalp ritmini kaybetse bile yaşayabiliyormuş insan, kafatasının içindeki beyin ne zaman dur diyecek bu hayata? kalp taşımak ne zormuş? sıkıntılı ve depresyon eşiğindeyim.

biberonuna tiner koyularak öldürülen bebek

bunu bir erkek için yaptığını öğrenmek şaşırtıcı. o biberonu kendi ağzına dayamak gerekirdi.

güvenmemeyi nasıl öğrendin

kendime verdiğim sözleri bile yaşam karşısında yenik düşerek yerine getiremediğim de topluma güvenimi, haklarımın yerine getirilmemesi karşısında devlete güvenimi kaybettiğimde güven meselesinin türkiye'de kalmadığını öğrendim. şimdi aynada kendime bile şüpheyle bakıyorum.

apo yu hapisten çıkartmaya çalışmak

bahçeli yeni bir şoföre ihtiyaç duyduğunu bu şekilde anlatıyor. ama birilerinin uzun adam dediği organizma bunu farklı anlayabilir. önemli olan toplumun bebek katili ve katilleri mecliste konuşturan yöneticiler hakkında ne düşündüğü, bu düşünceleri burada yazarsam sözlük kapanır ben de silivri yolunu tutarım.

reis deyince akla ilk gelen

görsel
benim çocukluğumda sandallara verilen isimdi ve de yakışırdı denizin üzerinde salıncak gibi sallanan boyalı boyasız tüm takalara.

bugünlerde ise denizle, takayla hiç işi olmayan, büyük ihtimalle yüzmeyi bile bilmeyen, hatta anlamayan birine lakap olarak yakıştırılmaya çalışılıp bu kadar mı iğreti durur denilen bir sözcüktür. üstelik türkiye gibi büyük bir devletin başındaki şahsa yapılacak en absürt lakaptır.

tdk açıklamasında reis: küçük tekne kaptanı demektir.

not: arapça anlamını açıklamaya kalkışmayın, burası türkiye ve tek dil türkçedir.

bir cumhurbaşkanı nasıl olmalı

görsel
bir vatanın evladı, milletin lideri, vizyon sahibi, başkomutanı olmalı.

günaydın sözlük

görsel
günaydın kızlar, yüzünüzden gülücükler eksilmesin.

zeynep bastık ın beyaz külodu

hiç bir don bu kadar kirlenmemiştir herhalde. sağolsun türkiye ergenleri.

atatürk resmine basan piçe uçan yumruk

aslında o yumruk tüm millet tarafından bu çöplere "kardeşlerimiz" diyenlere indirilmeli.

günün sözü

görsel
ben çocuklara bunu söylüyorum, sözlüğün çocuk ruhunu koruyanlara da öneririm.