bugün

inci sözlük

alışılmış sözlük formatlarına benzemeyen, gördüğümüz sözlüklere bakınca sözlük değil lan bu dediğimiz*, özünde çok keyifli bir oluşum.

uzaktan takip ediyorum arada. hatta 2 gece önce tarihin arka odası adlı programa saldırıları esnasını dakika dakika takip edip, türk tv'lerine sahip olmamama rağmen internet üzerinden haber türk (idi galiba) izlediğim, gece 1:30'a kadar yazılanları okuyup, programı izlerken bana kahkahalar attırtan oluşum. savunamayacağım, ancak eleştiremeyeceğim bir oluşum. zira, hepimizin günlük yaşantısında, arkadaş arasında konuştuğu dilden konuşmaları, kısaca küfürlü mizah anlayışına hepimiz sahipken, eleştirmeyi yersiz buluyorum. ha öeh dedirtecek cinsten yaklaşımlarını da, eğlence anlayışları olarak görüp saygı duymamız gerektiğini; saygı duymuyorsak da takip etmemiz gerektiğini düşünüyorum.

haklarında endişelendiğim tek şey (elbette onlar endişelenmiyorken bana bok yemek düşer) tv programları gibi medya saldırılarındaki, götümüze girebilir ya da sözlüğü yasal yönden zor durumda bırakabilir diye adlandırdığımız duruma çok düşmeleri ve bu durum sonrasında başlarına iş açabilitelerinin oluşu. facebook'ta recep bey'e hakaretten gencecik vatan evladının başına işler açıldığını gördükten sonra, ağzımızdan çıkan her şeye çok dikkat etmemiz gerektiğini görünce *, mizah dergilerindeki bir kareden, bir laftan cayır cayır tazminat alan insanlar varken * ... bu küfürlü tavırları çok eğlenceli olmasına rağmen içlerinden bir kaçına pahalıya patlayabileceğini düşünüyorum şahsen. yazık olur. okan bayülgen'e saldırılarında "dava açmayacağım" demesine rağmen (ki açıp açamama konusunu hukuksal olarak bilemiyorum) ilerdeki ufacık bir açıklarında hukuksal açıdan çok zor durumlar yaşayabileceklerini düşündünüyorum. cidden yazık olur.

edit: typo