bugün

sadece türkiye de görülen olaylar

yer: izmir istanbul karayolu olsa gerek
zaman: kesin bilgi vercek gibi zaman yazıp iki nokta üst üste koydum ama tam olarak zamanı hatırlayamıycam malaesef canım. ama 4 sene önce, bir tatil dönüşü.
şoför mahalli: baba freedriver ama nasıl bir baba: direksiyon başındayken 90'ı kesinlikle geçmeyen ve yolun bitmek bilmemesine neden olan bir baba.
olay: çevirme vardır ancak aracın içinde veya yakınında sadece bir polis bulunmaktadır. polisin ehliyet ruhsat istedikten sonra gayet laubali bir biçimde, yüzünde saçma bir sırıtmayla "diğer ekipten öğrendiğim kadarıyla aşırı hız ve hatalı sollama yapmışsınız" demesi... arabadaki (anne ve kardeş freedriver ve ben) herkesin itiraz etmesi üzerine polisin "e beyaz bi araba dediler ama" şeklinde cevap vermesi (aa burdan da tek beyaz aracın bizde olduğunu deşifre etmiş oldum tüh), az önce hatalı sollama yapan bir aracı gördüğümüzü ve o araçla karıştırmış olabileceğini kibar bir şekilde açıklamaya çalışmamız, adamın yüzünde o saçma sırıtmanın hala durması ve arka koltukta oturmakta olan freedriver'a leş gibi bira kokusunun gelmesi...ardından ısrarlarımız üzerine, "neyse gidin bakalım bari bu sefer demesi" bunu derken gülmesi ve alkollü bir polisin bizi azad etmesi karşılığında şaşkınlığımız, sevincimiz ve dillendirilemeyecek daha pek çok duygu...bu kadar çeşitli duyguyu bir anda bize yaşatabilen güzel ve yalnız ülkeme teşekkürler.