bugün

farmville

hayvan ve ağaçlara tek kuruş vermemeniz gereken facebook uygulamasıdır. zynga forumlarından bulduğunuz arkadaşları komşu olarak ekleyebilir, günlük hediyeleşmek suretiyle beleşe ağaç ve hayvan sahibi olabilirsiniz. ben tarlamı büyütebilmek için gittim 52 kişiyle komşu oldum. her gün bana bir hediye gönderen 20-30 arkadaşım var. güzel bir gelir kapısı efendim. ağaçlar ve hayvanlar son derece pahalı. bir ağacı 500 kuruşa alıyor, ondan da 4 günde ancak 40 kuruş kazanabiliyorsunuz mesela. mantığı yok. gidin, hediyelerinizi alın, ekin, dikin.

hayvanlar çok fazla yük yaptığından kimi zaman çiftçinizin don atlet yüklenmesine sebep olabilir. zoologist kurdelesini takmak niyetindeyseniz fazla kastırmayan minik hayvanlardan bir yer oluşturun şöyle 10-15 kişilik, onlardan toplayın; alın. bilgisayarın anasını ağlatıyor hayvan animasyonları. ağaçlar ve tarlalar yeterlidir. 40 yaşında adamların "please send me fig tree, i need it" gibi acayip mesajlar atması psikolojinizi bozabilir, ulan bu yaşta bunlarla mı uğraşılıyormuş, biz de yapar mıyız acaba diye düşünmeye sevk edebilir.

ayrıca, dekor yapmak için kendinizi sker, hiçbir bok da yapamazsınız. o yüzden hiç zorlamayın. tarlanızı mümkün olduğunca kısa sürede büyütmeye bakın. tarlanın iki kenarına, yan yana 3-4 ağaç gelebilecek şekilde boşluklar bırakın, ağaçlarınızı oraya ekin. bir diğer kenara da biraz büyükçe bir alan açın. traktörünüzü, tentenizi, illa ki alacaksanız binalarınızı falan oraya sıkıştırın. her gün 250-300 tarladan ürün kaldırın, paranın anasını belleyin.

hiç gerek yok fanteziye, dekora. uğraşılmaz be.

edit tarlası: efendim sizler için yeni gelen 21 hediyemi kontrol ettim. içinden çıkan 3 tavşanı, tavşanlara özel bölmeme fırlattım. geriye kalan hayvanları da şu kadar para karşılığında sattım ve ettim.

at x4 = 105.4 = 420 kuruş
keçi x3 = 90.3 = 270 kuruş
domuz x2 = 50.2 = 100 kuruş

euvvet, hiç yoktan 790 kuruş paramız oldu. "ulan para mı bu?" diyeceksiniz. evet değil, ben ki her gün hasattan 70 bin kuruş götüren adamım. fakat birkaç entry yukarda verdiğimiz "exp kastırma yöntemi" ile 10 kuruş karşılığında 1 exp alabiliyoruz. bu da, tarlamıza hediye olarak gelen hayvanlardan günde 79 ekstra deneyim puanı kaptırabileceğimiz anlamına gelmekte.

dekorla uğraşılmaz da, ne güzel şey exp, exp ne güzel şey.