bugün

farmville

hakkında tarafımdan ekşi sözlük'e postalanmak üzere yazılmış bir rehber tarzı zımbırtı vardır. kısmet uludağ imiş. buyrunuz,

daha hızlı level atlamak, dolayısıyla daha çok deneyim puanı kazanmak için çeşitli hinlikler yapmanız gereken facebook uygulamasıdır. şu düşünce/uygulama sistemi kesinlikle yanlıştır efem.

oyuna başlarsınız, plow tool zımbırtısıyla kendinize yeni alanlar açar, 50-60 tarlanızla mutlu mesut yaşarsınız. önce çilek ekersiniz, sonra buğdaya geçersiniz, 115 papel size inanılmaz bir para gibi gelir. ilk hasadınızda aghahowa taklaları atar, keyiften altınıza işersiniz. "böyle böyle ilerleriz" diye düşünürsünüz fakat o ilerlemeyi asla beceremezsiniz. ya da beceremeyeceksiniz, ben size öyle söyleyeyim. basit bir hesap,

16x16 büyüklüğünde bir arazi alıp 250 parça ektiniz. (ki hayvan ve dekorasyonla uğraşacaksanız bu kadarını yapamazsınız bile) sürümden 250, ekimden 500 alabilirsiniz. muhtemelen bitkiniz en az iki gün içinde yeşeren türden olacaktır, bu da günlük 375 exp alabileceğiniz anlamına gelir. bu istatistikle affedersiniz hiçbir bok olmaz, istediğiniz kadar yırtının, birikmez onlar.

peki hocam ne yapılır?

efendi gibi ekim-dikim işleriyle uğraşın, öyle başlayın. tarlanızı sürün, ekiminizi yapın. hala elinizde 10-20 bin papel kadar para varsa, zamanınız gelmiş demektir. exp basmaya başlayabilirsiniz. bunun için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır lakin en bilineni dekorasyonlar sayesinde exp kazanmaktır. yeni gelen kurdele sistemi de bunu tetiklemiştir zaten, dekorasyonlarınızla pack rat kurdelesini de alabilmektesinizdir. şöyle ki,

hay bale dediğimiz balyalar 100 papel fiyatında olup size 5 exp kazandırırlar. bunları alıp, yer kalmadığında satar, tekrar alırsanız; uzun süre uğraşmış lakin exp denen zımbırtının anasını bellemiş olursunuz. "ben bununla uğraşmam olm çok uzun" derseniz, 8 bin papel basıp tool shed alabilirsiniz, o da size 80 exp verecektir. balyadan aldığınız miktarın yanında çok düşüktür 8 bin karşılığında 80 exp fakat uğraşamayacaksanız en temiz yoldur.

30 bin papele alabileceğiniz traktör de size 300 exp kazandıracaktır. şimdi kendi bulduğum çözüme geçelim, evet ben buldum bunu! elbet daha önce birisi söylemiştir falan ne bileyim, ama kendi kendime buldum yani ehehe. sırasıyla şu işlemleri yapıyoruz:

1. boş bir alan açıyoruz. (varsa ne güzel, yoksa 8-10 parça tarlayı yok ediyoruz en azından)
2. bu alanı ekilebilir hale getiriyoruz. (plow tool veyahut traktör ile ekilebilir alanlar yaratıyoruz)
3. alanlara patlıcan ekiyoruz.
4. ektiğimiz sırayla tarlaları "delete tool" ile tek tek siliyoruz.

hocam sen ne yaptın derseniz açıklayayım,

plow tool sayesinde ekilebilir hale getirdiğiniz her alan için 1 exp alırsınız ve bunun maliyeti 15 papeldir. akabinde, 25 papel karşılığında size 2 exp verecek olan patlıcanları ekebilirsiniz. bu işlemi silip silip tekrar yaparsanız, exp seviyeniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır.

basit ve düz bir hesapla, 40 papel karşılığında 3 exp alacaksınız. söylediğimiz gibi, oyunda dekorasyonlarla yapılabilecek en uygun exp şeysi, balya almak. 100 papel karşılığında 5 exp veriyor. bu yöntemle 100 papel karşılığında 7 exp alabiliyorsunuz.

işte öyle. tepe tepe kullanınız.