zall

gün itibariyle uludağ sözlük yazarlarına gelişmelerden ulaşan; ultimatom verdiği söylenen yönetici.

diyeceklerimi söylemeden önce, bi süre önce yazdığım, sözlüğe dair şu yazımın ara sıcak niyetine okunmasını istiyorum:

(bkz: #5481485)

şimdi... gelişmelerden yapılan bu uyarının zamanlamasına dair gerekenleri birçok kişi söylemiş, takip edebildiğim kadarıyla okudum. o sebepten bu husus üzerinde çok fazla durmak istemiyorum. tek söyleyebileceğim, 4 yıl boyunca garip, çoğu kişinin kullanmaya tenezzül bile etmediği * uygulamalarla sözlüğü öyle veya böyle götürüp, onca zamanlık adminlik hayatında ilk defa "ayağınızı denk alın lan" tadında bir uyarıyla karşımıza çıkması gerçekten trajikomik. bu tür temel yapılanma kuralları/uyarıları için birkaç ay beklersin, 1 yıl beklersin anlarım ama 4 yıl sonra yapılanma çabası da neyin nesi zall? sözlükte yeni kaydolanlar dışında neredeyse hiç yazar kalmadığını/kalanların da yazmadığını fark etmene vermeye çalışıyorum bu gecikmeni. umarım öyledir de, en azından bu söylediğimin farkındasındır.

sonra gelişmelerdeki "ultimatom"una bakıyorum tekrar. gözüm ısrarla aynı yerlere takılıyor, aynı yerler rahatsız ediyor fena halde.

"toplumun belli bir kesimini rahatsız edici, o kesime hakaret eden, hakareti ima eden başlık açmayın. bu şekilde başlıklar düzeltilmeden silinecektir. zaten hakaret ceza almayı gerektirir."

diyorsun önce...

"trollüğe heves etmeyin. sol frame'i amacı dışında kullanmayın. trollük doğrudan çaylak olma/silinme sebebidir."

diye de devam ediyor ve rahatsızlığımı hat safhaya ulaştırıyorsun zall.

bizzat ellerinle şu 4 yıllık süreçte defalarca ortalığı karıştırmış, sayısız fake hesabınla trollük yapmış -ve moderatörlerine yaptırmış- olan sen bunları nasıl gönül rahatlığıyla yazabiliyorsun aklım almıyor. (#19191919) diye özel köşe yaptığın atatürk'e sırf sözlüğün hit kazanması için ettiğin hakaretleri nasıl yok sayabiliyorsun aklım almıyor inan. trolleri en büyük hit kaynağı olarak gören ve sözlüğünde at koşturmalarına her defasında uzun süreler boyunca izin veren sen, bu sözleri nasıl için rahat söyleyebiliyorsun gerçekten merak ediyorum. o yazıyı yazarkenki yüz ifadeni merak ediyorum. sonra çok klasik bir söz geliyor aklıma, bilirsin sen de: "imam osurursa cemaat sıçar".

sen osurma aşamasını çoktan geçtin ve cemaatin de malesef yıllardır ishal zall. o yüzden bu açıklamaların, birçok kişinin kalbini fetheden bu "ultimatom"un bana göre samimiyetsizlikten, riyakarlıktan öteye gidemiyor malesef.

senden ve sözlüğünden ümidini çoktan kesen ve uzun süredir başka bir sözlükte yazan biri olarak bunca harfi hala tüketmemin tek nedeni bu samimiyetsizliğine tahammül edemememdi. senin için hiçbir önemi olmayacak, zerre kaale almayacaksın biliyorum ve okuduktan sonra belki yeni bir application için kolları sıvayıp, birkaç ayı daha kotarmış olacaksın onu da biliyorum; ama huy bu işte, çıkmıyor, içimden bağırmak gelirken susmayı öğrenemedim yıllardır.

o kadar zaman geçirdiğim, başlık açıp entry girdiğim ortamın böyle iğrenç bir yer haline gelmesinden ben bu kadar rahatsızsam, sahibi olarak sen de biraz rahatsızlık duy artık.