bugün

hasan can kaya

14 ekim'de Bursa Kültür Park Açıkhava Tiyatrosu'nda son yarım saat ne yapacağını bilememiş komedyen.

konuşanlar'ın tüm bölümlerini izlemiş, izlemeye devam edecek ve hatta bilet denk getirirse de alacak biri olarak bunları yazıyorum. okursa, ederse kendisine faydalı olacağını düşünüyorum.

gösterinin son yarım saatinde kilitlendi. birkaç kez saatine baktı, seyirciye doğaçlama mı yapayım ne edeyim diye sorular sordu. gerçi pandemiden ötürü gösteriye ara verilmemesi de önemli bir etken. ama 3-5 dakikalığına nefes alacak şekilde kendine boşluk yaratacak farklı bir şey bulabilir. ne bileyim başka bir genç komedyen 5 dakikalığına sahne alabilir ya da 2-3 şarkı söyleyecek bir müzisyen olabilir. sonuçta konuşanlar'a konuk alıyorsa, buraya da alabilir. bunları planlanması gerekiyor.

biz arkadaşız diyor, sizi çok seviyorum diyor, güldükçe çoğalıyoruz diyor. gerçekten samimi birisi mi yoksa politik mi davranıyor çözemedim. 7'den 70'e en az 100 TL veren 1500 kişi seni oraya izlemeye gelmiş. bir misafirliğe gittiğinizde ya da biri size misafir olarak geldiğinde saate bakmak görgü kuralları dışında bir durumdur. kendisi orada başka bir şehre gelmiş gösteri yapıyor, insanlar onun şovuna gelmişler. bitse de gitsek tarzı davranması şık olmadı. sonuçta bu mesleği profesyonel bir şekilde yapmaya devam edecekse, ona göre davranması gerekir. performansını 90 dakikaya yaymalı.

anlattığı hikayeler komik, yaptığı iş evet zor ama sonuçta bu meslekten para kazanıyor. kendisini cem yılmaz'ın veliahtı olarak gösteriyorlar. valla bundan 20 küsür önce biz lise yıllarındayken cem yılmaz'ın yine aynı mekanda yaptığı gösteriye gitmiştik. o yaşa kadar o kadar gülmüşlüğüm yoktur, aylarca oradaki esprileri yapmaya devam ettik. hatta cem yılmaz'ın o zamanlar yaptığı espriler şu dönemde hala yapılıyor. ama mesela benim hasan can'ın gösterisinde aklımda kalıp olarak kalacak, başka yerde de yapabileceğim bir esprisi yoktu. normal hayatta da hepimizin başına komik olaylar geliyor. zaten konuşanlar'ın da konsepti bu. orada da birçok insan benzeri şekilde başından geçenleri anlatıyor ve birçoğu da en az hasan can'ın gösterisinde anlattığı kadar eğlenceli olaylar. hasan can'ın anlattıkları da buna denk tespitler ve olaylar.

ben biraz hasan can'ı zeynep bastık'a benzetiyorum, benzeri şekilde çıkış yaptılar. bakalım devamlılıkları ne kadar olacak.

yine de teşekkürler bebiş, su süreçte iyi geldin. salı günleri sayende keyifli geçiyor. yolun açık olsun...