bugün

şenol güneş

18 ağustos 2011 athletic bilbao trabzonspor maçı sonrasındaki basın toplantısında sarfettiği sözler akabinde pfdk'ya sevkiyle ilgili bugün tarihli yazılı savunmasını ayarlarla süslemiştir.

http://bit.ly/r1spGx

--spoiler--
ispanya’da 20 ağustos’ta başlaması gereken ligler futbolcu haklarının yeterli ölçüde sağlanamaması sebebiyle ertelenmiştir,orada bunlar tartışılıp çözüme kavuşturulmadan diğer bir ifadeyle futbolcu hakları sağlanmadan ligler başlamıyor ama ülkemizde başka konular tartışılırken gerek futbolcumun başına gelen gerekse kulüplerimizin düştüğü bu durum gündeme getirilip çözüm aranmıyor futbol ailesinin bireyleri yalnızlığa itiliyor.

daha önceki yıllarda uluslar arası kulüp müsabakalarında tff’nin bir yetkilisi kulüplerle birlikte deplasman maçlarına giderlerdi, böylece hem karşı ülke nezdinde bir güç oluşturulurdu hem de kulübün orada yaşadığı her şey gözlemlenirdi. oysa şimdi böyle bir durum söz konusu olmadı, bir tff yetkilisi gelseydi, bizle yaşasaydı, benim toplantıda ne demek istediğimi çok daha iyi anlardı ve sizlere aktarırdı.
--spoiler--

--spoiler--
sayın kurulunuzun da takdir edeceği üzere “hakkın icrası kapsamında hukuka aykırılığı ortadan kaldıran sebeplerden biri de ‘düşünce hürriyeti’dir. dudakları arasından veya parmaklarının ucundan dış dünyaya aktarılan fikirlerden dolayı bir müeyyideye maruz kalma; bu ifadelerin anayasanın 25 inci ve 26 ncı madesi ile yine anayasanın 90 ıncı maddesi uyarınca iç hukukumuzun bir parçası sayılan avrupa insan hakları sözleşmesi’nin 9 uncu ve 10 uncu maddelerinde güvence altına alınan ‘düşünce hürriyeti’nin sınırlarını aşması halinde söz konusu olur. eğer düşünce hürriyeti sınırları aşılmamış, ifade edilenler bu hürriyetle insanlara sağlanan serbest alan içinde kalmışsa, artık onlar pozitif hukukun koruması altındadır ve devlet bu kimseleri cezalandırmak bir yana, bu fikirlerini açıklama hürriyetini temin etmek durumundadırlar.
--spoiler--