bugün

Şu an için mümkün değil. Mümkün olabilseydi, geçmişe de yolculuk yapılabilirdi.
Su anda asilamayacagi dusunuluyor. bunu yapabilecegi Teorize edilen hic bir atomalti parcacik basarili olamadi, ya da henuz saptanamadi.
Evrendeki butun enerjiyi tek bir parcaciga verseniz dahi, kutlesi varsa bunu basaramiyor.
Hala mı bu soru ya?
Aşılır tabi madde boyut yada şekil değiştirmezse.
ben de şöyle bi soru sorayım ;

ışık hızında giderken bir aynayla kendimize baksak aynada ne görürüz ?

hadi bakim
yanlış soru soruyoruz bu yüzden doğru cevabı bulamıyoruz. o doğru soruyu bulabilirsek bu soru da cevaplanıcaktır.
(bkz: tabi lan manyak mısın).
ışık hızına ulaşıyosun sonra ışık oluyosun işte.
Kafalar bi milyon.
Bu başlığı açan arkadaşı tebrik ediyorum.
Alplerin kolu olan Apenin Dağları'nın altında bir laboratuardan 700 kilometre ötedeki diğer laboratuara fırlatılan nötrinolar, hedefe saniyenin milyarda birinden hızlı bir şekilde vardı. Yıllardır sürdürülen araştırmaya göre, 60 nanosaniyede hareket eden nötronlar, 730 kilometrede ışık hızını aşabiliyor.
Işık hızı kütle çekim yasası kadar basit ve kesin bir doğa yasasıdır. Aşılamaz muğlak bir konu da değildir. Aşılamaz çünkü eşşeğin sikinden dolayı değil evrenin hız limitidir. Kütlesi olan hiç bir varlık ışık hızına ulaşamaz ve aşamaz kütlesizden daha kütlesiz bir varlık da olamayacağına göre götünüzü de yırtsanız ışık hızına ulaşamazsınız.
Ha şu var uzayı bükerek ışıktan yüzlerce kat daha hızlı yolculuk yapmak teoride mümkün ama gerekli enerjiyi üretmek imkansız.
Evrim ağacının linki de konuyla alakasız. *
görsel
Işık hızının aşılıp aşılamayacağı kesinlik içermeyen bir mevzuysa eğer , ışık hızının aşılamayacağını düşünenlere "kör cahil" diyenler de eleştirdikleri kesin tavrı takınmış olmuyorlar mı?
Bilimde kesinlik yoktur diye bir sey yok ayrica, bilimde "yanlislanabilirlik" vardir. Bir seyin dogru oldugunu anlamanin en etkili enstrumani bilimdir. 21.yy in ilk ceyregi itibari ile evrende bir hiz sabiti olmasi gerektigi ve bunun da isik hizi olacagi uzerinde bilim insanlari anlasmis gorunuyor. Durum bu. Yanlislayabilenleri piste alalim.
aşılabilir ama şahsen ben tenezzül etmem...
Daha yerli otomobilimizin olmadığı halde enine boyuna tartıştığımız konu.
-aşkım ev boş.
+...
Ales'e girin aşıldığını göreceksiniz.
Cevabı belirsiz olan bir sorudur. Genel kanının aksine evrende ışıktan daha hızlı "parçacıklar" vardır hatta bu parçacıklar o kadar küçük ve hızlıdır ki ışık bu parçacıkları iskalar o yüzden gözlemlemek mümkün değildir. Keza ışıktan daha hızlı ilerlemesi ön görülen olası kozmik felaketlerde vardır. (bkz: false vacuum)
Lakin bu bahsettiğim olaylara yol açan parçacıkların kütlesi göz önüne alınırsa verilen örneklerin pek bir anlamı kalmayabilir tabii.
izafiyet teorisi aşılamaz der, klasik fizik aşılamaz der. ışık hızına denk hızda sadece kütle çekimi vardır, o da c'ye eşittir. fazla yada eksik değil.

bunların dışında kuantum mekaniği aşılabileceğini iddia eder.
(bkz: sicim teorisi)
(bkz: kuantum dolanıklık teorisi)
dolanıklık teorisi belirli oranda kanıtlanmıştır ama tam olarak nasıl çalıştığını çözemedik.
ses aşıldı da ışık konusunu bilmiyorum.

sözelcilerin pek çoğu muhtemelen benimle aynı cevabı verecektir. gelin sarılalım sevgili sözelci arkadaşlar.
Kütleli bir cisim ışık hızına ulaşamaz.
Binlerce yıl sonra aşılma ihtimali olabilir.
Elbet bir gün.
Işık hızını bırak aşmayı, ışık hızına ulaşılamaz bile.

Dipnot:dolanıklık teorisi bilim dünyasında neredeyse hiç ciddiye alınmamakla birlikte hız ile alakası olmayan, madde-antimadde ilişkisi ile ilgili bir teoridir.
görsel
Işık hızını geçen adamın hazin sonu.*