bugün

dünya çapında ki krizin tüm avrupa ya sıçrayıp domino etkisi gibi avrupayı abluka altına alması haliyle kaçınılmaz bir durumdur. Ab tahvillerini elinde bulunduran fransa ve almanya bile borç batağına saplanmıştır. Peki bunda ki en büyük pay sahibi kim di? Pek tabi ki avrupanın şımarık çocuğu olarak adlandırılan yunanistan olmuştur.

Yunanistan'ın neden battığı sorusuna gelecek olursak; yıllarca hazır para yemeye alışmış Yunanistan, kötü yönetildiği ve mali durumu hakkında sürekli yalan söyleyerek borçlanmaya devam etmiştir. Ab, durumunu düzeltir diye yıllarca para yardımında bulunmuştur. bu bataktan kurtulması için verilen milyar dolarlar, ülke liderlerinin cebine ve sanki ülke büyük bir savaş tehditindeymiş gibi israil'den aldığı 100 milyar dolarlık spice bombalarına gitmiştir. Bugun yunanistanın dış dünya ya borcu yaklaşık 550 milyar doları geçmektedir.

avrupanın milyarlarca para yığmasının nedeni yunanistanın kara kaşı kara gözünden olmadığı gibi, kredi tahvillerinin dörtte üçü batılı bankarın elinde olmasıdır. Olası yunanistanın batması demek, batının kolay yutamayacağı bir lokma ile karşı karşıya gelmesi demek olacaktı.

Yunanistan muhabiri stelyo berberakis'in yunanistan için söylediği "Yunanistan'da sadece saatler ve enayiler çalışır" sözünü hatırlatacak olursak ülkenin ne denli içler acısı bir hal aldığını anlatmış oluruz.
ölülere dahi yüksek maaş bağlamak.
(bkz: julia alexandratou)
herkesin ağa olması ve kimsenin sütü sağmaya yeltenmemesi!
(bkz: niteliksiz nüfusun gerekli olduğu gerçeği)
aslinda bir devletin batmasi gibi bir terim olmasi cok yanlistir. cünkü; devletler batmaz, sadece sirketler ve kuruluslar batar. günümüz dünyasinda ne yazik ki artik devletler de birer sirket gibi calismaya basladigi icin, artik hic bir kapital ülkeye devlet demek yerinde degildir.
bunlarin en basinda almanya yer alir; özellikle alman vatandaslarinin kimliklerinde personalausweis (calisan yetkili kisi yada isci) yazar.
bu durum türkiye´nin ileriki senelerde basina gelecek olan durumlardan bir tanesidir. öncelikle devlet taniminin disina cikmis ülkeler ne yazik ki bu krizden nasiplerini alacaklar ve almaktadirlar da.
yunanistan avrupa birligine girdiginden beridir, artik devlet degil bir kurulus halini almistir. bir kurulus calismadigi zaman da o kurulus mutlaka batar. özellikle parayi basan artik devlet olmamistir, bankalar devlete ait olan bir cok seyi himaye altina almis ve parayi istedikleri gibi basmaya baslamislar, hatta basmamislar artik dijital olarak para transferi gerceklestirmislerdir. kisaca söylemek gerekirse; olmayan birseyi varmis gibi göstererek profite elde etmislerdir. yunanistan´da bu duruma alisamadigindan ve hükümetlerinin de bu sisteme uygun bir politika izlemediginden dolayi bu duruma düsmüstür.
konstantinopolis diye bizi provoke etme dışında uğraşları olmaması.
avrupa birliği'ne fazla yüklenmeleri.

para veriyorlar diye bu kadar abanılmaz ki, batarsın sonra. *
turizmden başka ülkeye para sokan bir ekonomik faaliyet olmayışıdır ülkede tabi ki.

bu kadar dayanmaları bile mucize. ya da ab faktörü de olabilir lan, bilmiyorum.
kurulurken malzemeden çaldılar.
doldurulmuş beton kullanmasıdır ülke yapılırken.
osmanlıdır. osmanlı himayesindeyken üzülmesinler diye tanınan rahat yasalar sebebiyle öğlen 12 de dükkan acıp akşam 4 te kapatmaya alışmışlardır. bu şekilde 300 yıl yönetilince bu çalışma prensipleri haline gelmiş ve neticede son yüzyılda osmanlıdan kopunca gte gelmişlerdir.
fahiş memur maaşları ve şişirilmiş kadrolar sadece nedenlerden biri.
2 aile ile ülke yönetirsen yozlaşır batarsın tabi.
tembellik ve acizlik içerisinde olduklarının farkında olmadan türk silahlı kuvvetleri ile sidik yarıştırması sonucu batmışlardır.
''bi dönem bostan yan gel yat osman'' hesabı sabah akşam tembellik yapmak.
Almanlardir. Sadece ve sadece almanlardir. her sey kurgulandi. emperyalist alman gücleri, materyalist alman hükümeti bir kez daha avrupa veya diger insanlarin umrunda olmadigini gösterdi. nedenleri;

- Yunanistan'in borcunu görmezden gelerek ab'ye aldi.
- sonra borclari piyasaya cikinca ülkeye para vererek borclandirdi.
- kriz ortaminda dibe sürükleyerek ülkede ucuzlama sagladi.
- girisimcilerine oralardan banka vb. aldirdi.
- neticesinde daha fazla para ve daha fazla borclanmaya tesvik etti.
- son olarak bunu ödemezlerse bir sürü yaptirim uygulayacagini duyurdu.
- yunanistan'i ab'den atacaklarini da duyurdu.

sonuc olarak: yunanistan büyük hasara ugratildi. bunun neticesinde ab'ye zarar vermesi dolayisiyla ab'den atilacak. hem ab korunmus, hemde almanya büyük bir güc kazanmis olacaktir.
sabahın dokuzunda dükkanını açmaya başlayan esnaf saat iki olduğu zaman kepenkleri indirir. öğle tatili dersin değildir. toptan iş saatlari 9 ile 2 arasndadır. onun dışında aç susuz kalsan bir ekmek bulamazsın ha tavernalar gece açar su gibi ouzolar, mezeler, lakerdalar vs.. herşey güllük gülistanlık. böyle bir tembel bir milletin ekonomisinin ayakta durması zaten düşünülemez. avrupanın şımarık çocuğu yunanistanda bundan sonra; tavernada ki 10 euroluk porsiyonlarını 5 euroya çekerek müşteri kazanmaya bakıyor. hala tavernalar boş değil olan parayıda harcıyor, toprak ekilmiyor, çalışan kesim çok az, emekli paraları ikramiyeleri fazla. yeni kaul edilen ekonomik pakette kemer sıkılıyor ama üretim gene yok. bu kadar tembelleşen hımbıllaşan ülkenin tamamen çöküşüde hızla olacaktır.
insani bir yaşam tercihinde hiç hesap kitaba bakılmamasındandır. vergisel bir devlet modeli değillerdir. gelirlerini emeğe göre hesaplamalarından ötürü kapitalist düzene dayanamamışlardır. kapitalist düzende ya kapitalin kendisi ya da diktatör olman gerekir.
recap tayip gibi bir başbakanları olmadığından.
En onemli sebeplerinden biri, uretime degil de turizme bel baglamalaridir turizm cokunce kriz daha buyuk bir hal aldi.
euro'ya geçtikten sonra, kalıbına bakmadan almanya gibi borçlanan ve faiz ödemesini almanya tahvillerinin oranından yapmaya kalkmasıdır.
Yunan halkının az gayret etmesi ve siyasiler.
Kostas mitroglou nun fulhama transferidir.
turizm odaklı tembel ekonomi
az olan mesai saatleri
aşırı rahatlık
siyasi istikrarsızlık ( akp üzerine alınmasın)
tembel halk.
Geçenlerde bir haber programında söylendiğine göre çoğu müflis patronun düştüğü hataya düşmüşler.
Bu açıdan da bakınca çok benzeşiyoruz. Sanırım bu benzeşmelerimizden dolayı çatışıyoruz zaman zaman.
Yani o hata, aldıkları krediyi amacı doğrultusunda kullanmamışlar. Bu sayede de kazanç sağlamadan sadece harcadıkları için de ödeme günü geldiğinde paçaları tutuştu.