bugün

türkiye cumhuriyeti'nin bir sonraki adımı, evrimini tamamlamış hali. gelecek birgün geldiğinde ülkenin alacağı isim.

(bkz: bütün iktidar sovyetlere)
gülünür mü, gülünmez mi bilinmez ama kurulduğunda içi dolu turşucuk ırkçıları ve kapitalistlerin üç buçuk atacağını söyleyebiliriz.
kendilerini kandıran çakma solcuların über utopik hayalidir. bence bunların gidip üniversite önünde kız beklemesi gerekir burası onlara göre bir yer değil kanımca.
(bkz: bsg)
insanların uzuvlarının işlevlerini şaşırmalarına kadar varacak kadar iddialı olduğundan olur olmaz her yerde lafı edilmemesi gerektiği anlaşılan, ütopik de olsa Türkiye'nin geleceğine yönelik bir çeşit projeksiyonudur.
cumhuriyet ve proleterya diktatörlüğü hiç de yanyana durabilen kelimeler değil.ama herşeye rağmen sosyal demokrasiye bile razıyız.
kurulduğunda hilalle de benzeşen olası bayrağı:

http://wapta.net/web/samples/wallpaper/T4_7063.jpg
dışarıda rejim savunucuları sözlükte yeni rejim istiyor. ciddi misinz yoksa bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

rejim elden gidiyor diye ağlayıp farklı rejim peşinde olmak hangi mantığa sığıyor acaba.
sosyalizm ve cumhuriyeti aynı anda bir devlet ismi içinde barındıran bir ülke vardı tarihte. hatta amerika'ya üç buçuk attırmıştı bir hokey maçına kadar.*
aha da öyle birşey.*
ülkeyi ortaçağa değil, bilim çağına taşıyacağından gerici değil ilerici bir rejim değişikliğidir. malum statükoyu korumak yerine ilericiliği savunan, dostluğu, kardeşliği, tek yürek olmayı, hakkı, adaleti, burjuva sınıfına değil, herkese hakkı ve adaleti, insanlığı savunan herkesin desteklemesi gerekir.
şeriat gibi bir güzellik varken sosyalizm gibi safsatalara gerek yoktur, yani bir ütopya/hayal değildir çünkü gereksizdir.
kurulmasından sonra büyük üstat nazım hikmet ran'a iade-i itibar verilecek ve naşı türkiye'ye getirilip o çok sevdiği istanbul'da boğaza karşı yaptırılan anıt mezara defnedilecek, büyük sanatçımızın vatan hasreti nihayet son bulacaktır.
nazım hikmet'in türbesine ihtiyac duyan sosyalistler için baştan sıçan gereksizliktir.
ayrıca kurulduktan sonra türkiye komünist partisi'nin kurucusu ve karadeniz'de adice bir saldırıyla katledilen mustafa suphi'ye, özgürlükleri kısıtlamak isteyen adi burjuvanın silahlı tutmaları tarafından gene burjuvanın kendi koyduğu yasalara bile uyulmadan idam edilen deniz gezmiş, hüseyin inan ve yusuf aslan'a, gene aynı tutmalar tarafından vahşice katledilmiş mahir çayan, hüseyin cevahir ve ulaş bardakçı'ya, tutmalar tarafından camdan şağı atılan vedat demircioğlu'na, yaşı küçük olmasına ve suçu sabit olmamasına rağmen idam edilen erdal eren'e ve diğer tüm devrim şehidlerine itibarları iade edilecektir.
en az türkiye islam cumhuriyeti kurulmasını istemek kadar yıkıcı bir tehdit ama var olmasının imkansızlığı nedeniyle onun kadar tehlikeli olmayan bir hayal ülkesinin adı.

peki sosyalist devrimi bu topraklarda gençlik heyecanları ile hayatının bir döneminde marksist takılma kararı alan genç ergenler ile altmışlardan kalma devrimci ateşleriyle hala dünyayı değiştirebilecekleri sanan kart dinazorların rey attığı her seçim binde bilmem kaç oyla halının altına süpürülen tabela partileri ile mi yapacaklar acaba.

bunun hayalini kuranlara ne gülünmeli ne de dalga geçilmelidir. ne de olsa olmayacak bir hayale kapılmış, kendince düşlere inanan romantik insanlardır. ilginçlerdir ama kesinlikle ciddiye alınacak kadar tehlikeli değillerdir.
gerçekten güzel ülkemizin böyle bir ülkeye dönüşmesini isteyenler var mıdır acaba? sosyalizm yad a komünizm birçok farklı insanın aynı koşullar altında yaşama biçimidir benim gözümde. yani zeki, pratik, yetenekli yani farklı olmak hiçbir işe yaramaz. böyle bir yerde yaşamayı gerçekten ister miyiz? isteyenler var mıdır?

bir zamanlar bu birbirinden farksız olmak zorunda olan adamlar; birbirlerinden farklı olmamak için, birbirlerinin eşyalarını kullanmaya başlamışlar. ne de olsa onlar tek bir amaç için yaşayan birden fazla vücutlardı.

ben ayakkabımın, terliğimin, yastığımın, jölemin, çorabımın, donumun veya herhangi bir kişisel(!) eşyamı paylaşmak isterim. siz de istemezsiniz kanımca.
(bkz: yiyin beyler aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin)
Proleterya tarafından değiştirilebilir, değiştirilmesi teklif dahi edilebilir olan halk anayasası'nın ilk 3 maddesi;

1-türkiye devleti bir sosyalist cumhuriyet'tir.

2-Türkiye Sosyalist Cumhuriyeti, halkının huzuru ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, aydınlık halkının belirlediği temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyalist bir işçi devletidir.

3-Türkiye Devleti, ülkesi ve halkıyla bölünmez bir bütündür. Resmi dili Türkçedir.*
f2. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz orak-çekiçli kızıl bayraktır.
f3. marşı enternasyonel'dir.
f4. Başkenti Ankaradır.

(*)türkiye sosyalist cumhuriyeti'nin resmi yazışma dili türkçe olmasına karşın tüm türkiye halklarının anadillerine saygılı olacağını peşinen beyan eder.
"benim hala umudum var" demek istediğimiz varış noktasıdır.
eksi oylayan ve türkiye islam cumhuriyeti hayalini taşıyanlarla kesinlikle 180 derece ters yönde olacağı kesindir. karanlıkta bir ülke istemeyenlerin hayalindeki ülkedir.
lakin gelecek de bir gün gelecek ve hala "benim hala umudum var".
resmi anayasası:

(bkz: halk anayasası)

anayasaya halk tarafından her türlü görüş, öneri ve katkı eklenebilir.
bünyesinde özgürlükçü bir modellenme ile yeniden kurulacak enternasyonel ile devrimin tüm dünya'ya yayılması amaçlanmaktadır. türkiye sosyalist cumhuriyeti'nin şiarı halk ile omuz omuza sürekli devrim ilkesidir.
(bkz: ruyalarda bulusuruz)
vakit cok gec artik.

(bkz: tatli ruyalar)
dış politikasında devrimi komşularına yaymak ve komşu halklarıyla, emekçileriyle ilişkilerini iyileştirmek, kendisinden önceki osmanlı devleti ve türkiye cumhuriyeti'nin tarihiyle yüzleşmek, geçmişte yaşananlardan dersler çıkartıp gelecekte aynı hatalara düşülmemesi, kimseye aynı acıların yaşatılmaması için çalışmalar yapmak başlıca önem taşımaktadır.
(bkz: türkiye sosyalist cumhuriyeti vatandaşı)
ismindeki türkiye ibaresi herhangi bir ırki dayanaktan ziyade anadolu, ege, doğu trakya, kürdistan, lazistan gibi bölgelerin üzerinde kurulmuş devletinin dünyaca kabul görmüş ortak adından gelmektedir.* türkiye sosyalist cumhuriyeti'nde türkiye halkının bir ferdidir. eğer halk tarafından talep edilirse tüm türkiye halkı'nın katılacağı özgür bir referandumla ismi değiştirilebilir.

(*) türkiye ismi cumhuriyet türkiyesi'nden önce osmanlı devleti'nin de diğer ve avrupa tarafından kullanılan adıdır.