bugün

2847392834093 tane tekrar bölümü olduğunu düşürsek yalandır.
sürevi değerlendirmekle ve gerçek hayatı yansıtmayan senaryonun psikolojinize etki etmesine engel olmakla eşdeğer olacak eylemdir.yabancı dizide dahil buna.
çoğu kişinin pek çok dizi hakkında bilgisi olmasına rağmen farklı olmaya çalışmak adına söyledikleri yalandır.
(bkz: muhteşem yüzyıl)
en güzelidir.
(#7696969)
biri hariç
(bkz: behzat ç)
tvde sadece real madrid ve barcelona maçlarını izlemek.
türk dizileri ortalama 100 dakikalık, oyuncunun yaptığı en basit hareketlerin bile gerçek zamanlı olarak aktarılması şeklinde çekildiği için gayet normaldir. bir de üzerine dizi arası reklam değil de, reklam arası dizi olması sebebiyle dizinin saatlerce sürmesi de eklenince oldukça anlaşılabilir. kendi adıma geniş aile ve ezel izliyordum ancak bu bahsettiğim sebepler yüzünden bunlardan bile sıkıldım. bunun entelektüel olmakla da alakası yok haliyle insan karşılaştırma yapıyor, ben mutlaka bir şey izleyeceksem reklamlarla beraber 130 dk dizi izleyeceğime herhangi bir film veya yabancı dizi izlemeyi tercih ederim. daha yapımların kalitesinden bahsetmedim bile ama bu haliyle bile ben atıyorum toplamda 6 saatte dexter'ın bir sezonunu izlerken neden herhangi bir türk dizisinin aynı süre içerisinde 2 bölümünü izleyeyim. hal böyle olunca da yabancı dizi izlemek kaçınılmaz oluyor. en azından yıllardır benim için öyle.
mesela benim pazarcı dedemle babannem hiç türk dizisi izlemezler, hayatları boyunca da izlemediler. vakit bulamadılar, çalışmaktan, başka şeylere koşturmaktan falan. çok saygı duyulan, entelektüel ve ayrıcalıklı insanlar oldular bunun için.
elimde olmadan gerçekleştirdiğim davranıştır.izlemek istiyorum da izleyemiyorum gibi bir durum da söz konusu değil gerçi.
ezel dizisi başladıktan sonra; "türk dizilerinden sadece 1 tanesini izlemek" diye değiştirilecek eylem.
(bkz: avrupa yakası) 'nın final yapmasından sonra yapmaya başladığım ve yapmaktan dolayı mutlu olduğum eylemdir zira konusu kimin eli kimin cebinde, entrika, ihtiras ya da zengin aile kısacası içeriğinde holding jeep villa olan absürt dizilerin toplumsal bakış açımızı zedelediğinin farkındayım. eskiden (bkz: bizimkiler) (bkz: süper baba) (bkz: ekmek teknesi) vb. gibi toplumumuzun gerçek hikayelerini işleyen mantıklı diziler yapılırdı şimdi işler değişti. neyse daha fazla konuşmayayım.
hiçleştirme politikasının en büyük silahıdır diziler. televizyon izlememek en mantıklı eylemdir.
imkansızdır.
aileden bir kişi -genellikle anne- bu dizilerden herhangi birine daha da kötüsü birkaçına bağımlı olduğu için (istisnasız) ekran önünden geçerken mutlaka gözünüze takılır ve 3-5 dakika bakarsınız, olmadı bölüm reklamına denk gelirsiniz, olmadı anneniz komşusuyla dizi hakkında dedikodu yaparken duyarsınız ve olayı kavrarsınız. yani bir şekilde izlemiş kadar olursunuz...
behzat ç.'ye kadar mantıklıdır. çünkü çoğu embesil dizisidir.
behzat ç izlememek ise hata yapmaktır. eğer diğer diziler ise, tebrik edilesi durumdur.
çocuklar duymasın hariç,türk dizilerinin hiçbirini izlenmeye değer bulunmamaktadır.
vaktinin değerini bilmektir.
hepsinde format aynı .
aile ilişkileri,
aynı şekilde aşık olan insanlar,
en fakiri bile zengin...
özenilen bir hayatı seyredip iç geçirmek boş bir hayalperestliktir.
öte yandan sıfır oyunculuğa tahammülsüzlükten de kaynaklanır bu.
ya da yılların tiyatro sanatçılarının içi boş yapımlarda para uğruna oyunculuğu harcamasına* insanın içinin elvermemesindendir.
papağan gibi aynı şeyi tekrar eden türk dizileriyle uyuşturulmamaktır bir yandan da.
nihai karar ise akşamları haberlerden sonra televizyonu toptan kapamaktır.
başlansa bile bir süre sonra sıkılıyor insan.
yaptığım faydalı eylemdir.yalnız yabancı dizi tutkunu,yabancı özentisi olanlardan değilim,
dizi kavramına karşıyım.
''hepiniz belgesel izliyorsunuz di mi lan? '' dedirtir.

ayrıca behzat ç izlemeyen bir ulusun hayat damarlarında üst üste binme meydana gelir.
nadirde olsa kaliteli olan bikaç diziye haksızlıgın dikalasıdır..
(bkz: leyla ile mecnun)
behzat ç. den önce artizlik olsun diye gururla söylerdim çevremde. ama artık behzat ç. var.
behzat ç gibi bir baş yapıt yayın hayatında iken ahmaklıktır afedersin.
allaha şkına yayınlanan dizilere bir bakın;

-akasya durağı
-arka sokaklar
-adını feriha koydum
-fatmagül ün suçu ne?
-küçük sırlar
-muhteşem yüzyıl

bu dizilerin ,izlenebilirliği normal bir vatandaş için anormaldir. zaten türkiyede ki yayınlanan hiçbir dizi orjinal olmayıp, hepsininde amerikadaki dizilerin türkiye ye uyarlanılmış hali kabak gibi ortadadır. dizi seviyelerine gelince, biz ki akasya durağı imiş, arka sokaklar gibi basit basit dizilere prim vererek vaktimizi öldüren bir halka sahibiz. şu basit dizileri izleyeceğinize her hafta bir kitap okuyup bitirseniz kendinize daha çok faydanız olur. ha tabiki de dizi izleyen insanlara hakaret falan asla etmem, edememzde. sonuçta bir tercihtir.
yapılması gerekendir.arada behzat ç gibi düzgün bişeyler çıksada istisnasi.