bugün

alexander graham bell tarafından 15 şubat 1880 günü keşfedilen konuşmaya yarayan alettir.
görsel
ömrümün son 10 yılına tam anlamıyla damgasını vurmuş zavazingodur.
gereksizce dünyanın radyasyonunu yayan alet.
telefon olmayınca iletişim nasıl olurdu acaba mektup yazsak kesin söyle olurdu
- sevgilim bana mektup yaz seni özlerken cümlelerini beynimde duymak istiyorum
-tamam yazarım

- sevgili ahmet biz yapamıyoruz ayrılalım
2 ay sonra
- sevgili cansu mektubunu aldım benden ayrılmak istemissin tamam anladım ayrılalım zaten şimdiden çoktan bi sevgili yapmıssındır zaten belliydi kaşar olduğun bu arada dikkat et kaşarın fiatı ucuzlamış ucuza kabatma kendini kahpe ....
Artık insanın bir organı olarakta tanımlayabileceğimiz, sıkıldığımız bir ortamda yegane kurtarıcımız olan bir alet.
başında çaresizce beklenebilen ilk icat.
500 lirayı geçmeyecek bir telefon önersenize sözlük.
insan hayatını kolaylastıran teknoloji abidesi, iletisim aracıdır.
http://img.bhs4.com/39/5/...7e654a346f7677d_large.jpg

böyle bir şeydir. günümüzde ise adına telefon denen fakat bence yalnızca android veya buna benzer bir kelimenin kullanılması daha mantıklı olan bilgisayarlaşmış versiyonları vardır:

http://i.i.com.com/cnwk.1...hitesmoke_35627724_11.jpg

her ikisine de telefon denmesi ne kadar mantıksız değil mi? ayrıca telefonlar günümüzde bir beyaz eşyadan çok daha pahalıdır.
yaşamın bir parçası gibi bir eylem iş , güç , ulaşım ne halt ararsan içerisinde bulunduran bizleri asosyal yapma yolunda bilgisayar kadar öncü teknolojik kanser şeysi .*
günümüzde isim değişikliği şarttır. global anlamda kendisine sadece android denmesi mantıklı olabilir. telefonluktan çıktı kendileri zira.
Aile bireylerinin nefret ettigi bir icat tabi ogullarinda * .
"Bir arada olmaktan nefret ettikleri ama yalnız kalmaktan da korktukları için insanlar telefon denilen bir alet kullanıyorlarmış."

-Gösteri Peygamberi, Chuck Palahniuk-
haberleşme icadı.
"Bir arada olmaktan nefret ettikleri ama yalnız kalmaktan da korktukları için insanlar telefon denilen bir alet kullanıyorlarmış."*
10 yıl içinde internete yenik düşecek iletişim cihazı. Şöyle ki artık sabit ve mobil tel numaraları yerine sadece internet paketli cihazlar alınacak ve görüşme yapmak istenilen kişilere sosyal ağlardan ya da iletişim aplikasyonlarından ulaşılacak. Birini aramak için numara çevirmek yerine profillerden ulaşılacak.
günümüzde son teknoloji ile üretilen ve insanların haberleşmesini sağlayan bir numaralı iletişim aracıdır.
gıram bel tarafından elimize verilip bırakılan, şimdilerde ise watsap, angri birds gibi uygulamalarla harika dakikalar geçirdiğimiz dikdörtgen ekranı olan bizden biri.
şimdilerde konuşmadan çok mesajlaşma için kullanılan eşya. he bir de oyunlar var tabi.
(bkz: akıllı telefon).
Aranızdaki mesafeleri kısaltan, özlediğinde sesini duyabildiğim, normalde gerek duymadıkça tenezzül etmediğim, şimdilerde onsuz yapamayacağım teknolojik alet.
günümüze damgasını vurmuş teknolojik alet. haberleşme aracı.
Telefonun gerçek mucidi Antonio Meucci'dir.

Telefonun gerçek mucidi, elektrik sinyalleri ile haberleşme olayını başlatan ilk insan italyan mucit Antonio Meucci'dir. Fakat fakir bir insan olduğu için muhteşem icadının patentini alacak parayı yani 10 doları toparlayamadı. Daha sonra patent başvurusu için Western Union laboratuvarına çalışma modellerini ve tasarımları gönderdi. Bu dosyalar bilinmeyen bir şekilde kayboldu. Graham Bell'de burada çalışıyordu. Gerçekten büyük tesadüf değil mi ? Bir kaç sene sonra 1876'da Bell telefonun patentini almıştır. 2002 yılında ABD temsilciler meclisi Antonio Meucci'nin telefonun gerçek mucidi olduğuna dair karar almıştır fakat hala çoğunluk Graham Bell'in icat ettiğini sanıyor.
olmazsa olmazın mükemmel bir icad.
gerektiğinde bomba yapılabilen veya bombayı uzaktan kumanda edebilen muhteşem cihaz.