bugün

nisantasi, akmerkez gibi sosyete diye tabir edilen semtlerde magazalari bulunan kitabevidir.daha dogrusu kitabevi zinciridir.piyasaya sunmus olduklari sanat kitaplari ile dikkat toplamayi basarmislardir.*
ankara armada alış-veriş merkezindeki mağazası pek büyük olmasa da iç dizayn olarak oldukça güzeldir ve insanda daha bir kitap alma hevesi uyandırır.
armada alışveriş merkezinde ki orhan pamuk ve nobel olayı sonrası hemen bir masa kurup orhan pamuk kitaplarını yaymıştır, üzerlerinde de fiyat etiketleri yoktur ki tahminimce fiyat olarakta bi kaç ytl bindirmişlerdir. domuzdan ne kadar kıl koparırsak kardır mantığı
http://www.remzi.com.tr/
kanyon'daki mağazasında taschen yayınları çok uygun fiyata alınabilir.
ingilizce kitap arayanlar için özellikle akmerkez şubesi tatmin edici olan kitabevi.
nişantaş'daki şubesine gidince aklını kaybediyor insan..her yer kitap ,kitap aman allahım ne güzel.
Ankara Armada'da kitap evi.
ankara armada da yer alanında mini bir cep cafesi de mevcuttur. koşturmacadan bıkan bünye yarım saat soluklanıp kahve eşliğinde almayı düşündüğü kitapları masanın üstüne dizip saatlerce inceleme yapabilir. olayı abartıp ince bir kitap bitirilebilir bile. güzel mekan.
zengin kitapçısıdır. rahmi koç vb. burjuvalar yanlarında uşaklarıyla bu kiyapçıya giderler ve marketten domates alır gibi beğendikleri kitapları uşaklarına işaret edeip sepetlerine atarlar.
(bkz: market sepetiyle kitap almak)
sahibinin karisinin adi remziye olan kitabevidir.
(bkz: yalanciyi)
Remzi Kitabevi 1927 yılında Remzi Bengi (1907-1978) tarafından kuruldu. Kitabevi istanbul Beyazıt'ta açtığı bir dükkanla faaliyete geçti. Yayınevi olarak ilk kitabı Ömer Seyfettin'in 'Yüksek Ökçeler' adlı eseridir. 1929 sonlarında Ankara Caddesi'nde Babıali Şubesine geçildi. Ardından edebiyat dünyasının önemli isimleri Remzi Kitabevi çevresinde toplandı ve çoğunun ilk kitabı Remzi Kitabevi tarafından yayınlandı. Remzi Kitabevi yayınladığı telif eserler dışında, latin alfabesine geçtikten sonra dünya yazarlarından çeviri dizisi oluşturan ilk yayınevidir. 1937 yılında 'Milli Eğitim Bakanlığı Klasiklerinden 3 yıl önce' 'Dünya Muharrirlerinden Tercümeler Serisi'ne başlamış ve bu dizide 250'ye yakın kitap yayınlanmıştır. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 4000 kitap yayınlamış olan Remzi Kitabevi bugün, Remzi Bengi'nin, 1965 yılında yayıncılığa başlayan damadı Erol Erduran ve torunları Ömer ve Ahmet Erduran tarafından yönetilmektedir.*
cocuklugumdan beri nice kitaplar aldigim kitabevidir. turkiye'deki en eski kitabevlerinden biridir.
armada alışveriş merkezindeki mağazasında bulundurduğu çok sayıda yabancı, özellikle ingilizce kitaplarıyla ve sakin ortamıyla göz dolduran kitabevi. *
sanki daha çok "çok satanlara" odaklanan kitabevi.
her şeyi bulabileceğinizi zannetmeyin.
Siz kitabınızı hangi kitapçıdan alırsınız?
-----------------------
D&R MI, REMZi Mi, ALKIM MI?

Eğer istanbul'da yaşıyorsanız, çeşitli alışveriş merkezleri ve işlek caddelerde, kitabevi olarak adını anabileceğimiz zincir mağazalar var.

- Bunlardan en yaygın olanı, Aydın Doğan'ın D&R'ı. Taaa kuruluş aşamasında, Aydın Doğan ile Raks şirketi ortaklığında kurulduğu için adı Doğan&Raks kısaltması olarak D&R kaldı.

- ikincisi Remzi Kitabevi.

- Özellikle Kadıköy'deki dev mağazasıyla, Taraf'ın yayıncısı Alkım.

- Beşiktaş'ta Kabalcı.

- Bazı cadde ve alışveriş merkezlerinde inkilab.

- Ve Gülen cemaati kitaplarını satan NT.

Pazarı bu kitabevleri domine ediyor: Ama en çok da D&R.

Her ay onlarca yeni kitap yayınlanıyor. Her kitabevi de kendi meşrebine göre, yeni kitapları sergiliyor.

D&R'ların kitap sergileme şekillerini beğenmiyorum; çünkü çok ticari buluyorum. D&R, en çok ne satacaksa, neyin satmasını arzuluyorsa, neyin satması işine geliyorsa, onu vitrinliyor. D&R'lardaki kitap sergileme 'stili', benim gustoma seslenmiyor. D&R'larda 'satın alacak kitap' bulamayanlardan biriyim ben. Girip, eli boş çıkabilirim.

Kadıköy'deki Alkım'ın 'kasiyerlerinden' özellikle şikayetçiyim. Kredi kartına taksit var mıdır, Alkım'da kasiyerler kesinlikle söylemezler. Kitap alırsınız, kasiyerlerin teşekkür edip güleryüz gösterdikleri görülmemiştir. (En azından benim tarafımdan.) Yani Alkım'dan kitap almak, benim için sevimsiz bir iştir.

Kitap sergileme ve benim beğenime seslenen kitapları vitrinleme söz konusu olunca, Remzi, bir numaradır. Yeni çıkan kitapların olduğu bölümde, 'ortalama okurun ilgisine seslenen bir sergileme' yapılır. Remzi'ye girdiğimde, kitap almadan çıkmam, neredeyse mucize gibidir. Mutlaka takılacağım; elimde çevirip alsam mı almasam mı diye düşüneceğim kitaplara yakalanırım.

Kabalcı ve NT'ler, kitap satın almak için, hemen hiç tercih etmediğim yerler.

Ben 1970'lerde çocukluğumu, 1980'lerde gençliğimi yaşadım. Ne çocukluğumda ne de gençliğimde, kitabevlerine girip, kitapları karıştırarak satın alma yapamadım. Kitapları karıştırmak, içlerine uzun uzun göz atmak, YASSAH(tı). Şimdiki kitabevleri, bizim için şaşılacak mekanlar. Mesela Alkım'ın Kadıköy'deki mağazasında, al kitabı eline, çayını kahveni içerken oku; sonra da yerine bırak; o kadar rahat!
türkiye'nin barnes & noble'ı (bkz: barnes and noble)
http://sosyal-is.org.tr/i...iyimina-sendikal-tazminat

Anayasal bir hak olan sendikalaşmaya karşı işçi çıkartan kitabevi. işten çıkardığı işçiye sendikal tazminat (12 ay) ödemek zorunda kaldı.

Türkiye'de güzel şeyler de oluyor dedirten bir karar.

Bir de kitabevi kardeşim orası, ilim, irfan, kültür, akılcılık, evrensellik vesaire. Sendikalı diye bir işçiyi çıkartmaktan daha çok bir kitabevi işçisini sendikalı diye işten çıkarılması daha çok koyuyor adama.
akmerkez subesinde yabanci yayinlarin cesitliligi ile beni benden alan kitabevi.
Türkiye’nin en eski ve hala çalışır durumda olan, 100 yılı aşkın süredir nitelikli kitaplar yayımlayan yayıncısıdır.
efsane kitapçı ve yayınevidir.