bugün

çılgın ve zeki bir doktordu patch adams ve sıradan değildi, diğer meslektaşları gibi hastalığı görüp hastayı göz ardı etmiyordu, işte tam da bu özelliği beni benden alıyordu..Ayrıca filmin sonu harikaydı..
güldürürken birden kahrolmanıza, neredeyse ağlamanıza yol açan bir sahneye sahip filmdir. idealist bir insnın başarısını anlatan izlemeye ve okumaya değer gerçek bir hayatın öyküsü.
(bkz: duygusal komedi)
güzel bir finalle biten, the times dergisinin hakkın da ''çok görkemli'' şeklinde yorum yaptığı film.
duygusal komedi dalında forest gump kadar etkileyici ve sürükleyici bir film..*
ankara üniversitesi tıp fakültesinin ilk günü öğrencilere izletilen film. doktorluğun sadece tıp kitaplarından öğrenilmediği, insanın kinetik bir varlık olup hiç bir şekilde yüzde yüz sınıflandırılamayacağı gibi; hastalık yoktur, hasta vardr mantığını yeni başlayan öğrencilere empoze etmek için seçilmiş bir filmdir. filmde patch adams'ın hastaları iyileştirmek için sarfettiği kişisel çabaları takdire şayandır. nasıl ki stress hastalıkları tetikleyicisiyse, aynı doğrultuda gülmek de etkili bir tedavi yönteidir. gülerek salgıladığımız bir takım hormonlar hastalık tedavisine katkıda bulunduğu bu filmde görülüyor. *ölüm kapımızda da olsa, erken gitmnin hüznü de sarsa içimizi biz yinede güleceğiz, çünkü en doğru en gerçek şey yaşamak.
film sırasında tatlı tatlı yaşlar akar gözlerinizden, bir yandan gülüp bir yandan ağlarsınız. hele bir de final sahnesi vardır ki film budur dersiniz.
ayrıca (bkz: robbin williams)
insan gibi bir insan olmama yardım edebilen ve beni derinden etkileyen filmdir.
seyrettikten sonra çok fazla etkileyen 2 filmden biridir.

diğeri için:
(bkz: forrest gump)
robin williams'ın bicentennial man'den sonraki en iyi filmi. etkileyici yapsının yanı sıra öğretici yapısı da fazla olup, hayatta her boku şeyine takan ve hayatı ders çalışmaktan ibaret gören zihniyetlere gösterilmesi gereken 'Ders!' niteliğinde filmdir!
beni en çok etkileyen fillerden biridir kendini aşmış süper bir karakter olan (bkz: Patch adams) hem komik hem de zeki tarafıyla insanları büyülüyor insan isterse neyi başarabileceğini gösteriyor mükemmeliyetin zirvesine ulaşmış bir filmdir diyecek söz bulamıyorum yani ne desem boş (bkz: kesinlikle izlenmelidir).
Hayatını okuduğum ve etkilendiğim palyaço doktor hasta. Rsslerime göz gezdirirken filmini buldum ve izledim. Gerçekten de beni benden aldı. Uzun zamandır ağlamamıştım ama bu film dün beni 2 kere ağlattı hem de. Uzun zamandır bu kadar güzel bu kadar etkilendiğim bir film olmamıştı.
tnt de gördüm. biraz baktım hoşuma da gitti, dedim ben bu filmi indireyim. nasıl bir manyaksam izlesene lan işte ne indiriyorsun kotasız diye otu boku indiriyorsun zaten. güzel film ammavelakin.
dün akşam yine televizyonda çıkan, izledikçe insanı mutlu eden filmdir.
gecenin bir yarısı uykusuzluğumu alıp götüren, meditasyon gibi bir film.
bir robin vilyıms klasiğidir. seyrettikten sonra insanın hayata bakışını değiştiren filmlerden biridir.
tıp fakültesi dönem 1 öğrencilerine okula yeni başladıklarında izletilen film.
Doktor olma hevesini arttıran, doktorluğu tanımlayan ve gurur duyduran, ağlatan film.
--- spoiler --
carin'in öldürüldüğü sahne, tüm seyir zevkimi 7.1 şiddetinde bir deprem ile bertaraf etmiştir. gesundheit enstitüsü ve o muhteşem arazi...

mezuniyet olayıysa süperdi. üzücü, sevindirici...

"kafanın arkasını sevmeye başlıyorum"
-- spoiler --
(bkz: robin williams)patch adams
(bkz: monica potter)carin
(bkz: daniel london)truman
(bkz: philip seymour hoffman)mitch
(bkz: bob gunton)dr walcott
şu sitede patch adams ile ilgili güzel bilgiler var

http://zirvedeler.com/patchadams.html
görsel
yeni dünya düzeniyle iyice kapitalleşen kapitalleştikçe iletişimin kopmaya yüz tuttuğu dünya koşullarını düşününce bir farkındalık ve farklılık yaratmayı hedeflediğinden dolayı başarılı bulduğum filmdir. filmin derdi imanı; iletişimin önemi, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve hasta-doktor ilişkilerinde hastanın tipik bir 'le başlayan tanımlamalarla ifade edilmemesidir. her haliyle insan odaklı (hümanist) bir moral-motivasyon filmidir. robin williams'ın oyunculuğu sağlamdır gene.
film, williams'ın başrol oynadığı good will hunting veya Dead Poets Society olamasa da belki olguların arka penceresine bakabilme ruhuyla ölü ozanlar derneği'ne ısrarla selam çakan yer yer vaziyeti dramatize etmeyi de ihmal etmeyen ama ne şekilde olursa olsun tadı damakta bırakan bir çalışma.
patch'in final konuşması, al pacino'nun döktürdüğü scent of a woman 'a benzer farklılık yaratsa da kısa ve daha az vurucudur. hani aynı sayılabilecek manidarlığı açık ders verici konuşmalardan herhangi biridir aslında. patch adams aslında başarısını finalden öte iletişim farklılığının ve hafif doz mizahın işe yarayabilirliğiyle sağlıyor. insanlara tipik bilmem ne hastası eric demekle, sadece ismin telafuzunun olağanlığından ve doğallığından alıyor gücünü.
işin bir başka boyutu da ezberci eğitimi içselleştirmiş ve kalıp kurallarıyla eğilip bükülmeyen tektipliği simgeleyen okul yönetimi. (bu nokta da kanımca ölü ozanlar derneği çok başarılıdır işte!)
10 üzerinden 7!
Filmdeki şahıs gerçektir (hunter doherty adams) ve halen yaşamaktadır. Gerçek şahsı izlediğinizde, filmindekinden daha komik bir adam görebilirsiniz. http://www.patchadams.org/
çok garip duygular yaşayacağınız bir film bir insanın olabilecek en güzel hali bu adamdır bence usta oyuncu robin williams'ın yine yardığı filmlerden.
bu aralar iletişim ve tıp fakültelerinde tekrar moda olmuş filmdir. Belki de hiç geçmemişti modası, bilemiyorum.