bugün

osmanlının yıkılacağı döneme göre değişebilecek hedeler bütünü. zira osmanlı zamanında medeniyette dünyanın en ilerisiydi*. ancak zaman gelip şeriat bile şaştırılınca, osmanlı her alanda geri gitmiştir. o zamanda kalsaydı şu an muhtemelen jöntürk kalırdı millet. mesela; aklı ve mantığı reddedip, bilime ve ilme karşı durmak islamda yoktur. bu yüzden cehalet gibi bir şeyi şeriata bağlamak yanlıştır, tehlikelidir ve yapılmayasıdır.
biz avrupa birliğine girmeye çalışacağımıza avrupa bizim birliğimize girmeye çalışacaktı.
(bkz: gokturkler yikilmasaydi olabilecekler)
son dönemlerin devamı olacağı için büyük bir ihtimalle türklüğümüzü kaybetmiş olacaktık...
(bkz: padisah birinci recep tayyip erdoğan) gibi...
halimiz misir'dan beter olurdu.
doğu anadoluda küçük bir alana sıkışmış olan türkler istanbula constantinapolis diyeceklerdi.
(bkz: nenemin t*saklari olsaydi)
istanbul başkent olurdu.
çok süper bir halde olmayacağımız kesindir ancak şu anımızdan kötü ya da iyi olup olmayacağımız ise üstüne basa basa söylenmelidir ki bilinemezdi.
simdi avrupayla degil avrupa bizimle birlik olmak icin ugrasir olurdu
"ben ki, sultanı selahaddin, burhanül havakin, tacı bahşı husravayı ruyi zemin, zillullahı fil arzeyn, akdeniz'in ve rumeli'nin vilayeti zülkadriye'nin, diyarbekir'in, azerbaycan'ın, acem'in ve halep'in, mısır'ın, mekke'nin ve medine'nin, kudüs'ün ve külliyen diyarı arap'ın ve yemen'in ve daha nice memleketlerin ki, ecdadım fethederek bize miras bıraktı. bütün bunların sultanı ve padişahı osman, orhan, murat, yıldırım beyazıt, sultan beyazıt han oğlu, sultan selim han oğlu, ahmet necdet sezer** hanım. sen ki, fransa vilayetinin kralı chirac'sın. benden yardım istemişsin. sana yardım edip, tahtını sana iade edeceğim."

(bkz: oeh)
her yıl geleneksel olarak düzenlenecek ananevi lale şenliklerine sahip olurduk. bu şenliklerde padişah saraydan çıkıp halkla bayramlaşırdı.
bir din devleti olan ve ekonomik hali batmış bir devlet olan osmanlının bu devirde yaşaması sadece emperyalistlerle işbirliği içinde olmasıyla mümkün olurdu. daha açık haliyle sömürgeci devletlere sınırsız ayrıcalıklar tanımasıyla mümkün olurdu. zaten bu da işgal halidir ve devamında yok olmak vardır. öyle ya da böyle osmanlının son durağı çöplük.
orta doğu bugünkü karışmış halinde olmazdı en basitinden.
öncelikle bugünkü hindistan ve çin gerçeğini görmeden üzerinde yorum yapılması saçma olacak ukteler bütünü. ayrıca osmanlı'yı bizim kendi elimizle yıktığımızı da belirtmek lazımdır.
(bkz: osmanli devre mulkleri)
-dünyada özellikle ortadoğu' da barış olurdu.
-dünyanın hiçbir yerinden sömürge ve emperyalzm olmazdı.
-çok uluslu devlet olurduk ve her istediğimiz ülkeye söz geçirirdik.
-muhtemelen tek rakibimiz rusya olurdu.
-avrupa ve amerika' dan mülteci veya göç alırdık.
atatürk gibi bir lider doğmazdı.
türkiye cumhuriyeti diye bir devlet kurulmazdı.
tayyip meclise çıkamazdı.vs..
kristof kolomb un ilk müracaat ettiği 2. bayezit istedigi para ve desteği verse idi gerçekleşecek hadisedir. O durumda süper güç tanımı bile yetersiz kalırdı. Hiper güç olurdu.
osmanlı'yı kötüleyen mal, köksüz, post-modern gerici&neo-faşist zihniyetin ömürboyu süren propagandalarının kurbanı olan sözde özgür icraatte mahpus olan ve dahi bu sözlük'ün yüzde yetmişini oluşturan 18-22 yaş arası gençlik bilmeli ki; 1- osmanlı bir emperyalist yapı; yani 'imparatorluk' değildir ve hiçbir zaman kendine o ismi vermemiştir; devlet-i ali osmani'dir. 2- hülasa, osmanlı baki olsa idi biz en iyi olurduk cihanda halihazırda. budur...
uuserların eline tarih kitabı alıp katkıda bulunması gereken başlık. ama o zaman çok sıkıcı olurdu galiba.
hangi osmanlı? muhtemelen iki açıdan bakılıyor bu konuya; ihtişamlı osmanlı ve hastalıklı osmanlı diye. ihtişamlı osmanlıya özenenler bana göre necati şaşmaz cumhurbaşkanlığına adaylığını koysa destek verecek tiplerdir.
bana göre kilit nokta 1. dünya savaşıdır. eğer ingtilterenin tarafında savaşa girsek durum değişmezdi, ne de olsa gizli toplantılarla toprakları paylaşılmıştı. eğer almanyanın yanında savaşı kazanmış olsak bile, bir parçacık iktisat bilgimle irdeleyince ve de osmanlı'da bir çok ilimde olduğu gibi iktisatta da geri kaldığı için, osmanlı'nın hasta yatağından kalkıp sahip olduğu sınırlara ( ve dahi sınırları dışına) hükümran olabilmesini beklemezdim. yani her iki durumda da elimizde gelişmekte olan bir devlet olacaktı. sonuçta lise tarih derslerindeki ilk ünite, tarihin konusu ve özelliklerini hatırlayalım, suyu olmayan denizlerde fazla açılmayalım.
sigara içen bir insan, bir gün karar verebilirse, başarılı olma ihtimali vardır ki sigarayı bırakabilir, kaderini önemli ölçüde tayin edebilir. ama bir toplumda milyonlarca insan varken o toplumun, hepsinin de kaderini tayin edecek ortak kararları benimsemeleri çok çok zordur. sonuçta bir atatürk silkelemiştir öyle bir toplumu ve bugün o toplumun evlatları olarak, elimizden ne geliyorsa yapalım. *****
(bkz: turkiye nin toplumsal hastaliklari)
(bkz: yikilmadi ki)
(bkz: padisah birinci rte)*
"türk milleti olarak kaçıncı sırada gelecek ya da hangi devşirmelerin hizmetinde olacaktık?" sorusunun cevaplanmasının ardından kurulabilecek hayaldir.
dolmabahçe sarayın'da işe başlamak için cv mi yollardım. yada bi padişah kızı bulur kapağı saraya atardım. sarayda zirve yapardık.*