bugün

sanırım türkiyedeki en zor mimarlık bölümü * şöyle ki her yıl odtü de intihara teşebbüs eden öğrenciler olur ve de bunların büyük çoğunluğu mimarlık öğrencisidir.final zamanı yaklaştığında orda burda ağlayan ya da artık uykusuzluktan yüzünden binbir parça dökülen öğrencilerle karşılaşırsınız.bunların büyük bir kısmı mimarlık öğrencileridir.sürekli sabahlamaları gerekir bu bölümde okuyan öğrencilerin.fakat yine de göz korkutmamak gerekir.odtü de ki en güzel binalardan birine sahiptir.çeşmesi bile vardır.* mimarlık amfisinin ses düzeni çok güzeldir.zaten önemli etkinliklerin büyük bir kısmı mimarlık amfisinde yapılır.yere kadar camları olan kocaman stüdyoları vardır.sabahlamak isteyen öğrenciler için çok uygun bir saklanma yeridir.** sevilen okulumun sevilen bölümlerindendir.
suavi bu okulun bir mezunudur. *
bi sürü sınıfı olan bu yüzden bilumum yabancı dil derslerinin yapıldıgı fakülte. bi de çeşmesi vardır, yaz okulunda sıcaktan bunalan bünye ders aralarında bu çeşme sayesinde bahçede su savaşı yaparak serinler.
bir mimarlık öğrencisi olarak iyiki ora olmamış yau diye şükürler ederim.mimarlık sabahlamakla, odtü mimarlık intiharla eşanlamlı olma yolunda-sonuçlar vahim..
(bkz: stüdyoda yasam mücadelesi veren ögrenciler)
mezunları arasında ahmet kanneci, salih memecan, feride çiçekoğlu, suavi gibi farklı sanat alanlarında kendi gösterenlerin sayısı bir hayli fazladır...
aldıgımız duyumlara gore salih memecan bu okulu birincilikle bitirmiştir. ayrıca ahmet kanneci de hala jurilere gelmektedir, ogrencilere duyurulur.
alt katta tarihi olduğuna inandığım tahta bir kapısı vardır bu bölümün. nerden gelmiş bu kapı bilenler anlatsın rica ederim.*
ayrıca odtünün en harika kırtasiyesine sahiptir kanımca. siyah sayfalı defter bile yaptırdım orada.*
bir de o kadar büyüktür, o kadar geniştir ki -sosyal bilimlerde dört bölüm bir binada sıkışmış ve kantininin bina içinde masası olmamasına karşın- bu bölümün her katında bir kantin vardır!
mucahit abi adında her eve lazım bir kırtasiyeciye sahiptir. mimarlık fakultesi esrafı ona cok ugrar, zira mimarlık ogrencilerinin bir gunde ihtiyac duyabilecegi kırtasiye malzemesi cesidi hayalgucuyle sınırlıdır. cok paramızı kazandı, ona verdigim paralarla 3 kat ev cıkardım.
kimi zaman Cehennemin fani dünya uyarlaması diye düşündüğüm yer.
bazende evim.
çeşmesi, önündeki heykeli güzeldir de bir de onları ölçüp çizmek gerekir birinci sınıfta... zor bir bölümdür. daha ilk haftadan (ilk dersten) ödevler gelmeye başlar. uykumu aldım sözüne de uzun bir süre veda edersiniz. zira boş gözüken dersleriniz bile boş değildir. bütün bunların yanında arada sırada intihara sürüklese bile güzel, başarılı bir eğitim sistemi vardır. ilk gördüğünüzde beklediğinizin aksine mine özkar şeker gibi kadındır,gökhan kınayoğlu da evlerden ırak olsundur...
aynı anda hem aşk hem nefret ile bağlanılabilen,
kendimi en ama en çok ait hissettiğim yer.
bi nevi assasin.
girmek isterken kapısından dönmeye karar verdiğim, sanat öğretirken gençlik yiyen bitiren okul. odtü mü odtü, sosyal mi sosyal, her hafta etkinlikler olaylar var mı var, her taraf kulüplerle kaynayıp dolu dolu bir üniversite hayatı vadediyor mu? evet. lakin mimarlık öğrencileri gece gündüz robdöşambrları swf peluş terlikleri ve kahveleriyle stüdyoda sabahladıklarından ne bir sosyalliği kalıyor ne de mimariden başka bir uğraşı. çok yorucu yazık. içinde bulunanlara sabırlar.
herhangi güzide bir üniversitemizin güzide bir bölümü. şakka la şakka çok ta.aklı bölüm olur kendisi.
Galatasaray endüstri mühendisliği, itü işletme mühendisliği ve kendisi arasında bir türlü karar veremediğim beni korkutan bölümdür.
3. tercihim, bir mucize olmazsa gidecek olduğum bölümdür.
Bugünkü yılbaşı partisine ev sahipliği yapmış yer.