bugün

Ydan geçen de muhendis oluyor ne yazık ki artık...
Maalesef çok isteyip te okuyamadığım, içimde uhde bırakan bölüm.
Merdiven altı üniversiteler tarafından çok miktarda taklitleri piyasaya sürüldüğünden değeri bayağı bir düşmüştür. Hangisi sahte hangisi gerçek elle anlaşılamıyor.
türkiye'de sadece başkalarının çalışmalarını türkçe'ye çevirip, makaleye dönüştüren akademisyenlerinin olabildiği ve -bir kaç üniversiteden çıkan, çok parlak nadir gençler hariç- ancak lego mühendisleri mezun edilebilen alandır.

ilgili bölümünü hakkıyla öğrenip, başarıyla mezun olan ve iyi derecede ingilizce bilen, kendini geliştirmiş mezunları, herhangi bir avrupa ülkesinde, yıllık 250 bin dolardan direkt işe başlayabilmektedir.

https://jobs.sciencecareers.org
Doğanın kendisidir. insanlığın en temel disiplini ve olmazsa olmasıdır. Mühendis unvanına sahip olanların bilgilerini daima güncel tutması zorunluluktur.
“ülkede herkes mühendis mi olacak?“ diye eleştirilen, zor olması yanında bir tür meslektir.
1 gb ram'li sunucuda postgresql, nginx ve kestrel ile çalışan dotnet ve 2 gb ram istediği halde bir çözüm bulunarak kurulmuş docker üzerinde mssql çalıştırmak bir mühendislik örneğidir.
Dağın başına açılan mühendislik kollarından birindeyseniz ve özellikle teknik bir fakültede değilseniz hevesinizi de kaçırır, mesleği de doğru düzgün icra edemezsiniz.
saygı duyulası ama ülkemiz topraklarında genellikle misyon bulamayan meslek. en büyük iki sebebi kaçan yabancı yatırımcı ve gereksiz derecede fazla sayıda bölüm olmasıdır.
teknikerin ve diger lise mezunlarinin mobingine ugrayan düsük maasli elemandir. 70 ler olacakti ki memur olacakti. bugün gelinen noktada ise bilmem ostimde tuzlada manisada 4000 TL ye sürünen zavallidir.
Yazın arkadaşlar. Okuması çok zevkli.
Mesela sınavlardan sonra memlekete gelirsin, göğsünü kabarta kabarta sınavlarım çok iyiydi dersin ama hepsinden kalırsın.
Masadan, tahtadan özür dileyecek kadar naif ama garip hocaları başka yerde de bulamazsınız.
son 5-6 yıl içerisinde bu bölümlere girenlerden odtü, boğaziçi, itü hariç herhangi bir yerde okuyanlar maalesef iş bulmakta epey zorlanacak ve hiçbir şekilde kıymet göremeyecek.

hala öğrencilik hayatı devam edenler ne yapsın etsin yurtdışı programlarına girmeye ve hatta avrupa'da yüksek lisans kovalamaya baksınlar. gerekiyorsa part time çalışıp para biriktirin.
Ne yazık ki ülkemizde gereken değeri bir türlü görememekte. Uzunca bir müddet de görecek gibi durmuyor. Son yıllarda iyice düşüşte olan meslek türü. Tüm Dünya Mühendislik üzerine gelişmekte iken bizimde verdiğimiz değeri yükseltmemiz gerekiyor. Bu kadar arka plana atmak ekonomik açıdan hiç iyi sonuçlar doğurmaz.
Yeğenim burayı okuyorsan sana gelsin.
Eğri oturup doğru konuşalım. Türkiye'de torpilin olmadan mühendisliği hele hele özel okulda okuyorsa ibretlik maldır mal mal. Kamu spotlarında sergilemek lazımdır ibret olsun diye.
uzman çavuşluk gibidir.
her yerde vardır bunlardan.
bazıları işe yararken çoğu boş muhabbettir.
Son dönemlerde ülkemizde git gide maalesef itibar kaybetmeye ve puanları hızla düşmeye başlayan meslek dalı.
mühendislik ama ne?

sıfıra yakın istihdam olanağı olup onlarca şehirde okutulan yarak-kürek mühendisliği mi?

en önemli mühendislik dallarından olan ama liseden bozma okullarda, lise müfredatına yakın bir müfredat ile yetkinlik belgesi dağıtılan inşaat ve makine mühendisliği mi?

bu ülkede 2-3 üniversite dışında mühendislik fakültesi diye bir şey yok gençler. birine mühendis diploması vermekle o insanı mühendis yapamazsınız, bir binanın kapısına x mühendisliği binası yazmakla da o binayı fakülte yapamazsınız.

hadi siktirin gidin şimdi.
insanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı çeşitli yapılar yol, köprü, bina, peyzaj, çevre gibi şehircilik ve imar dışı alanların ilkeleri, bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, gemi, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimsedir. ayrıca yüksek verimli sprey poliüretanı gürel mühendislik gibi kaliteli mühendislik firmalarından elde edebiliriz. en yüksek verimi sağlayan sprey poliüretan malzemesini elde edebileceğiniz en doğru firmalardan birini sizle paylaşmak istedim.
görsel
Mevcut kaynağı varolan bilgiyle harmanlayıp tüm paydaşların refahı için kurgulama ve uygulama sanatıdır. Mühendislik kesinlik içermelidir, amaç daima sıfır hatadır.
mühendislik hata yapmamak demektir. can ve mal emniyetinden sorumludur bir nevi.

mühendis neticeye giderken en kısa zamanda gidilen, en ucuz ve en sağlam yolu seçer.
malum iktidar döneminde içi boşaltılmış, anası sikilmiştir..

ülkeyi kapatıp açmak lazım acilen..

belki düzelir..

edit: baktım da şöyle bir.. çok sert olmuş lan.. yurdumuz sınırları içinde diyelim de meselenin kendisini de biz sikip atmayalım..

edi tiki: mühendislik ile en güzel sözü şu yazılanlar içinde the kadinn hıyarağası söylemiş görünüyor..

sıfır hata vs diyen arkadaşlar diplomayı bakkaldan almış olmalılar..

mühendis mutlak bilginin ve doğrunun sahibi değildir..
istihdam olanağının en az 10 katı mezun veren meslek grupları. verilen eğitimin kalitesine hiç girmiyorum bile, o konuda 3 kitap yazar hollywood'a üçleme çektiririm.

haliyle arz bu kadar yüksek olunca değersizleşiyor, işverenin eline düşüyor mühendisler.

çoğu işveren "o paraya mühendis de çalıştırabilirim" kafasında. 3 kuruşa yeni mezunları her işe koşuyorlar.

mühendislik yaptığını zanneden, asgari ücretten hallice maaşa tamah etmek zorunda kalan ortacılarla dolu piyasa.
Okuduğuma her gün pişman olduğum meslek dalı.
türkiye standartlarında pek değer verilmeyen bir bilim dalı. yukarıdaki yazarın dediği olgu türkiye gibi bilimum ortadoğu ve arap ülkelerinde geçerlidir.