bugün

yöreden yöreye değişik isimlere bürünür konya'da mevlana(konya böreği) erzurum'da dadaş gibi...

ama yemesi çok zevklidir. bir yandan ete doyarken diğer yandan da o kaşarlar et üstünde dans ederler.
en güzel pide çeşitlerindendir.
http://tasfirin23.com/images/menu/2.jpg
(bkz: mevlana)
ne yazık ki, her yemeğe kaşar konulması yavşaklığına boyun eğmek zorunda kalmıştır. biz o'nu sade olarak seviyoruz.
Üzerine yumurta kırıldığında tam bir kolesterol ve yağ bombası halini alıp kalpte patlayacak molotof kokteyldir.
içine salata koyup, dürüm şeklinde sarıp, kızarmış hamurundan çatırt diyerek ısırıldıktan sonra, dudağının kenarından yağı akarken, insanı yemek yeme zevkinin doruklarına çıkartan gıda.
olsa da yesek dedirtendir.
Mis gibi olandır. Adamın ömrümü uzatır. Evet.
Kıymalı kaşarlı pide yaz ayında tavsiye edilmez mide bozar. Ayrıca kaşar pide seçiminde kıyma ile değil kuşbaşı ile tercih edilmelidir.
Pidenin üzerine kaşar ve kıyma serpiştirilir ve afiyet olsun.
Kardeşler pideye geldim. Bir kıymalı kaşarlı pide, bir kola söyledim. Önden ezme verdiler. Acıymış. Ağzım yandı amk.
Kaşar bozuyor ya.
Eski kaşar olsun kasar oranı önemli çok olursa bozar.
Kıyma ile kaşar olmaz ya. Kavurma kaşarı anlarım da kıyma ne amk.
Kavurma kaşar da olmaz kavurma zaten yağlı birde kaşar yağı beraber olmaz. Kavurmalı tost olur
Kavurmalı tosta kaşar koymayacak mısın.

Kavurma kaşar okeydir.
Onun altına sanayi de gres yağı sürüyorlar lezzeti ondan geliyor.
An itibarı ile lokantada sipariş ettiğim yemek. Yanında da kola. Bekliyorum, heyecanlıyım.
"afiyet olsun klarnet çalan abime" dedirten lezzetli yemek.
bu akşam benim de yediğim lezzetli yemek.
Afiyet olsun sevgili aykolik.
An itibarıyla kardeşler pide'ye gelip sipariş ettiğim yemek. Yanında da kola. Heyecanlıyım.
Kuşbaşılı kaşarlı pide candır.
Tercihinizi düzeltin.
Kuşbaşılı yumurtalı kaşarlı pide daha da candır.