bugün

entry'ler (21450)

hasharia

Şöyle akıllı, zeki, tatlı, güzel bir karakterin gerçek hayattaki hali için sefer düzenler, ok atar, ok yerim be.

sözlük yazarlarının itirafları

Eski sevgilimin kopyası olan bir oyuncu var.
Derya pınar ak, sanırım kendisine aşık oldum.

Her sahnesini tekrar oynatma isteği oluyor.
Ah benim Hasharia'm..

Umarım estetik vb derken bu güzelliği heba etmezsin.

w124

1990-1995 arası üretilen Mercedes modeli.
Şöyle temiz, az kullanılmış bir tanesini ikinci araç olarak almayı isterdim.

Çok hoş, çok güzel.

ankara da ilçe olması gereken yerler

Ereğli isimleri bile bu yüzden

Bir normal Ereğli var Konya'ya bağlı,
Zonguldak'a bağlı Karadeniz Ereğli,
Tekirdağ'a bağlı Marmara Ereğli..

Sonrasında Diyarbakır Osmaniye ilçesi ve adana Osmaniye ilçesi varken isim değişikliği nedeniyle Diyarbakır Osmaniye ilçesi Ergani yapılmış.

Resmi olarak bu ayrım yapıldı ise demek ki birebir isim benzerliği sağlıklı değil.

Ki istanbul bahçelievler ve Ankara Bahçelievler kalabalık olduğu için daha çok karışıklık olacaktır.

Onlar bile sıkıntı aslında.
Aynı isimde ilçeleri doldurmak yerine özgün isimler daha yerinde olur.

Van Edremit mi Balıkesir Edremit mi
istanbul Aksaray mi il olan Aksaray mi
ilçe olan Arnavutköy mü semt olan Arnavutköy mü
Ankara Gölbaşı mı Adıyaman Gölbaşı mı

Eskiden bile aynı isimde olunca değişiklik olurmuş Osmanlı'da
Türkiye'de kentin kimliğine müdahale olmasın diye değiştirilmiyor.

Bahçelievler ilçe olsa da bu isimle olmamalı çünkü istanbul'da da aynı isimde bir ilçe var.
Aksaray ili, Aksaray semti yahut Arnavutköy ilçe ve semti bile birbiri ile karışırken bir yenisine gerek yok.

Lakin bahçelievler içerisinde bulunan emek bilinen bir lokasyon. Pek çok kişinin aklına direkt Ankara'yı getiren bir isim.
Ki bu isimde bir ilçe daha yok.

Bahçelievler / Ankara yerine emek / Ankara daha yerinde bir isimlendirme olur.

Tandoğan bu ilçeye dahil edilecek ise Tandoğan / Ankara da olabilir.

sözlük yazarlarının yaşamak istedikleri yerler

hepsi birkaç yıl ile sınırlı olmak kaydıyla listede;
almanya'dan (1), hollanda (1), italya (8), yunanistan (1), lübnan (1), suriye (1), ırak (1), mısır (1), çin (2), japonya (1), rusya (2), abd (2), tayvan'dan (1) şehirler mevcut.

frankfurt am main /almanya,
rotterdam /hollanda,
hong kong /çin,
saint petersburg /rusya,
boston /abd,
kazan /rusya,
bologna /italya,
siena /italya,
bari /italya,
palermo /italya,
lecce /italya,
lucca /italya,
parma /italya,
napoli /italya,
Ayos Nikolaos /girit,
beyrut /lübnan,
şam /suriye,
bağdat /ırak,
iskenderiye /mısır,
osaka /japonya,
şangay /çin,
miami /abd,
tai pei /tayvan.

4 ağustos 2020 beyrut patlaması

bu büyüklükte, bunun kadar çok net görüntüsü olan bir patlama daha sanıyorum yoktur.

bunun sebepleri arasında şunu sayabiliriz; iki etaplı bir patlama oldu ve ana patlama ilk patlamadan bir dakikaya yakın sonra gerçekleşmiş olması idi. bundan dolayı yerel halk ikinci patlama ihtimalini düşünmeyi bir kenara bırakın olayın şoku ile ne olduğunu dahi anlayamamıştı.

bir diğer sebebi 2.750 ton amonyum nitrat gerçekten çok büyük bir patlama.
öyle ki patlamanın 4.5'luk bir depremin gücüne denk olduğu söylendi. yerin altında değil, direkt yüzeyde gerçekleşmiş bir deprem.

sezgin tanrıkulu

CHP'ye net oy kaybettiren isimlerden biri.
Dem parti milletvekili olsa sırıtmaz.

anın görüntüsü

Sis kenti, Kilikya.
görsel

anahtar parti

Barajı geçeceğini düşünmediğim Parti.
Değil MHP ya da iyi parti; zafer partisi ile büyük birlik partisi kadar dahi oy alırlar ise başarı sayılır diye düşünüyorum.

Ki ayrıca bbp'de destici'yi geçememiş, iyi Parti'nin en kötü günlerinde bile partide kurtarıcı görülmemiş iken hangi taban kendisini kurtarıcı görüp destekler orası da meçhul.

29 ekim cumhuriyet bayramı

"Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.."
Cumhuriyeti bu millete hediye eden, bu ulusu monarşi zincirinden kurtaran Mustafa Kemal Atatürk'ün ruhu şad olsun.

Torunları minnettar.
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

görsel
adana, şehir hastanesi tarafı.

Kentin her yanı..
görsel

batı trakya türk cumhuriyeti

Gümülcine merkez olacak şekilde Batı sınırımızda kurulmuş, 8575 km2 sınırlara sahip olan (KKTC'nin yaklaşık iki katı) bir Türk Cumhuriyeti idi.
Osmanlı bu bölgeyi net olarak kaybedince ittihat ve Terakki yönetimi tarafından (özellikle Enver Paşa) Osmanlı sınırları içinde tutulamasa da en azından gavur yönetiminde kalmasın denerek bu devlet kurulmuştu.

Lakin sırf yönetim biçimi cumhuriyet olduğu için Osmanlı devleti tarafından desteklenmedi ve Bulgaristan'ın bu yapıyı yıkmasına izin verildi.

Azerbaycan Gürcistan savaşında Gürcistan'ın bakü'ye girmesine izin vermek, destek olmak gibi düşünün.
izin verenlerin Yatacak yerleri yok.

Belki bugün batı sınırımızda Azerbaycan gibi komşu bir kardeş ülkemiz, Yunanistan ile aramızda tampon yurdumuz olacaktı.

En önemlisi Gümülcine, dedeağaç, Kırcaali, iskece halen hür türk kentleri olacaktı.
Ne desek boş...

gümülcine

Batı sınırımızda kurulmuş olan batı Trakya Türk Cumhuriyeti'nin başkenti idi.
Osmanlı bu bölgeyi net olarak elinde tutamayınca ittihat ve Terakki yönetimi tarafından Osmanlı olmasa da gavur yönetiminde kalmasın denerek bu devlet kurulmuştu.

Lakin sırf yönetim biçimi cumhuriyet olduğu için Osmanlı devleti tarafından desteklenmedi ve Bulgaristan'ın bu yapıyı yıkmasına izin verildi.

Azerbaycan Gürcistan savaşında Gürcistan'ın bakü'ye girmesine izin vermek gibi düşünün.
Yatacak yerleri yok.

Belki bugün batı sınırımızda Azerbaycan gibi komşu bir kardeş ülkemiz, Yunanistan ile tampon yurdumuz olacaktı.

özel üniversitelerin eğitim kalitesi

Tahminimce bu hazırlık sınıfı değil.
Çocuklara ingilizce öğretiminin eğitimi ile ilgili bir sunum.

türkiye nin adını anadolu yapın diyen kürt

Varsayalım yapıldı, bu kez olacak olanı söyleyim.

Anadolu bir yarımadadır ve Türk nüfusludur.
Kürtler ise daha çok kuzey Mezopotamya'da yoğunluk kazanmaktadır.

Bu kez "Anadolu faşizmine karşı kadim Mezopotamya güneşi direnişi" şeklinde saçmalıklar gelecek.

27 ekim 2024 kozan depremi

minnetli karabucak tarafındaki eş dosttan gelen bilgilere göre yıkım yok ancak kısmi hasarlar var.
köylerdeki bazı evlerin duvarları patlamış, direkleri ayakta kalmış duvarları kısmen dökülmüş.

bizzat görmedim bilemiyorum ancak inşallah ciddi bir hasar yoktur.
umarım abartıyorlardır.

kozan ilçe merkezinde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum.

minnetli Karabucak tarafı köylerde evlerle ilgili birtakım sıkıntı olduğu bilgileri geliyor ama bizzat görmediğim için tam durum ne bilemiyorum.

Yıkım değil ama duvarlarda dökülme gibi anladığım kadarıyla.

Deprem Kayseri, Maraş, Antep'teki arkadaşlar hissetmiş
Maraş'ta, Antep'te arkadaşlar depremi orada oldu sanmislar.

görsel