bugün

https://twitter.com/i/status/1572507632275181571

mehmet ali erbil: yorum yapmaya gerek yok.

buket aydın:

görsel
Körler sağırlar birbirini ağırlar atasözü günlük hayatta çeşitli olaylarda kullanılan bir özlü sözdür. Bu bakımdan bu atasözünün anlamı önemlidir. Bu atasözünün Türk Dil Kurumunda ki anlamı şu şekilde tanımlanmıştır: Kötü niyet ile oluşmuş kişi grupları adına söylenmiş olan bu atasözü, nankörlük, riyakarlık, hırsızlık, yalan konuşma, ırz düşmanlığı, fesatlık gibi toplumsal olarak kötü olan konularda insanların yüz karası olan kişiler, bunları yapan ve yaşayan diğer kişilerle iyi anlaşırlar.
ayyuka çıkmışlık. sözlükte bu sabah. mk kertenkeleleri.
şey gibi mi (bkz: tencere dibin kara seninki benden kara)
Uludağ sözlük'ün tanımı.

Aynen öyle.
meğersem ben yalnız değil, bu hikayedeki kör kişiymişim.
akp ile mhp'nin ülkenin içine etmek konusundaki dayanışmasını anlatan deyiştir.
halk olarak genel davranışımız. başka bir kişi dinlenmez ve dışlanır. necisin kimlerdensin sorgulama açılarıdır.
Şu an sözlük içi durumdur
(bkz: sesli entry istemiyoruz kampanyası)
(bkz: görseller istatistiklerde diye grev yapmak)
(bkz: nitelikli entry isteyen yazarlar bildirgesi) - benim dahil olduğum güruh
(bkz: nitelik ayrımı yapmayan yazarlar)
Hayırlısı.
(bkz: Sosyal medya)
gece gece değişik bir açıdan baktığım atasözü. gerçekte bu iki insan arasında iletişim neredeyse yoktur çünkü kör, konuşup duyabilir ancak göremez; sağır, görebilir ancak ne duyabilir ne de konuşabilir. kör, konuşurken sağır ancak ağız okuyabilir. sağır, vücut dilini kullansa kör, göremez. bu ikili arasındaki tek iletişim olanağı, yazıdır. onda da alfabe ortaklığı yok. sonuç olarak bu ikilinin arkadaşlığı, yokluktan oluşmaktadır. çıkarcı insanlar da zaten böyledir. bunu söyleyen atamız belki de benim gibi düşünüp bu sözü söylemiştir, kim bilir? *
genel hayat kaidesi.

her zaman en pislik adamın bile yardakçısı bulunur. öyle rezil bir dünya.
"sen, ben, bizim oğlan" ın başka bir versiyonu.
çok yerinde bir atasözü.
ülkemizde yapılan bazı ödül törenlerindeki yapmacıklığı yakaladığımda hissettiğim duygu ve ağzımdan çıkan atasözü.
(bkz: barzani şivan perver ibrahim tatlıses rte dörtlüsü)
son zamanlarda acun medya prodüktörlüğünde yapılan programlarda çokça gördüğüm durum. 3 adam'a bi burcu esmersoy geliyor bi hülya avşar, eser zaten jüri oldu, bide nedir ne değildir diye bir şey var orada da her hafta eser-ibo-oğuzhan üçlüsü olmazsa olmuyor bu nedir be.
uludağ sözlük sabah tayfasına yapılan haksız bir serzeniştir. aslında haklılık payı az da olsa vardır. lakin devir kavga değil barış devridir.
karşılıklı menfaatlerin ve akıllarınca beklentilerinin sonucunu karşılayacağını sananların arasında gerçekleşir. birbirlerine tuzlukla koşarlar(!) yıllar süren maskeler ardında yaratılan toz pembe sahte dünyalar ve harika sonuçlarıyla yaşanılan harikalar sirki(!).
bu sözlük, bu söze nail pek çok insanı bünyesinde barındırmaktadır.
çıkar gruplarının birbirlerinin arkasını kollama durumudur kimi işyerlerinde.
Şıracının şahidi bozacı atasözünüde anımsatır.
en sevilesi atasözümüzdür. atalarımızın nasıl da cuk diye laf soktuklarını gördüğümüz, söylenmesi de pek güzel bir sözdür. ağızdan çıkarken rahatlama hissi uyandırıyor.
bu atasözünü konuşmam esnasında kullandığım birgün yanımdaki arkadaşımın ' morlar sarılar birbirini ağırlar mı ? ne güzel bi söz hiç duymamıştım' demesi üzerine; 'hey gidi gençlik, kulaklıkla yaşamak yüzünden kendinizi kimsenin anlamadığını düşünüp siz iki kat fazla kimseyi anlamıyorsunuz' diye düşünmemin ispatı gerçekleşmiştir.
yazarların sürekli olarak birbirlerinin nick altına canım, cicim ,delikanlı ,dost, harbi ,manyak tatlı gibi entryler girmeleri durumudur.