bugün

ücretsiz olanı makuldür.
ayağa düşmüştür. parası olan yazar oldum sanıyor, skik skik hiçbir edebi değeri olmayan saçmalıklarını bastırtıp kendini tatmin ediyor.

ücretsiz bastıranlar da kitap içeriğini çalmak ve telifini alıp yazanı kazıklamak için fırsat kolluyor. lan akıl var mantık var adam senin kitabını niye bedava bassın? kim kime böyle bir iyilik yapar? sonra farklı isimle, farklı karakter adları ile kendi kitabını başka yazarın adı ile rafta görür sik gibi kalırsın. hele resmi olarak tescilletmediysen tam siki tuttun demektir.

Özetle, yazar olup kitabınızın çıkmasını istiyorsanız, eserinizin parça parça satılmakta olan dergilerde yayınlanması gerekir. Veya bir yayınevi editörü, eserinizi okuyup "bu gerçekten edebiyat dünyasına büyük bir katkıdır" deyip, kaliteyi görüp eserinizi basmak istemesi gerekiyor. yok parasını vereyim bassınlar ile yazar olunmuyor.

ha sana ne lan amcık, ben basıcam parayı bastırıcam kitabı diyorsanız, evinizin bir odasını satılmamış kitapları koymak için şimdiden boşaltırlarsa iyi olur. sonra nereye sokucam amk bu kadar kitabı deyip sik gibi kalmayın.
edebiyat piyasasında köşe başları hep tutulmuştur ve başat yayın evlerini, dergileri ve kitap eklerini kafa kola alan eleştirmen-editör-yazar tayfası bir 150-200 kişi vardır. basılacak kitapları da bunlar belirler, al-gülüm ver gülüm de yaparlar, onun orada bir yazısı çıkar, diğerinin kitabı çıkar, o onun kitabına övgü düzer, diğeri de onunkine... baktığın zaman tüm dergilerde, gazetelerde köşelerde hep bu isimler vardır. tabii son yıllarda bu tayfanın karşısında bir de iktidara yakın görüşteki kişilerin oluşturduğu sağ cenah da oluşturuldu, onların da yayınevleri, dergileri, gazeteleri var.

yani bu 2 saltanattan birine kendini kabul ettirmek için illaki bir siyasi görüşünün olması gerek. olsa bile, bu cuntaların içine girmek de kabul edilmek de zordur, mesela edebiyat piyasasında tanınan bir isim olan eleştirmen semih gümüş, geçende roman yazmış, can yayınlarından kolayca bastırmış. sen can yayınlarına dosya göndersen, ya programımız dolu derler ya da aylarca oyalayıp sonra da uygun bulunmadı diye yazı gönderirler. durum aşağı yukarı böyledir. ister sol, isterse sağ cenaha bir kitap dosyası gönder, genelde editörler, eğer tanıdıkları birinden referansla gelmediyse o dosya, bir kenara atarlar, sonra da şöyle bir bakıp, uygun görülmedi diye sallarlar.

ha bu çarkın içinden sağ çıkabilen ve kitaplarını yayınlatabilen insanlar olmuyor mu, oluyor. hatta istisna olarak bazen tanınmış bir yazar da olabiliyorlar. buna en büyük örnek orhan pamuk'tur. hiç bu dolambaçlı yollara girmeden sadece milliyet'in roman yarışmasına girmiş ve kazanmıştır. ancak birinci olmasına rağmen kitabını 8 sene yayınlatamamıştır. pes etmemiş, yayınlatmanın bir yolunu -bilemiyorum belki de ailesinin etkisiyle- bulmuş ve sonrasında diğer kitapları gelmiştir, adam etliye sütlüye karışmadan sadece yazmıştır, sonunda nobel edebiyat ödülünü de almıştır. haa arada -sanırım etrafındakilerin tavsiyesiyle- jeneriklik bir iki siyasi laf da etmiştir zoraki, ermeniler, kürtler diye. tabii orhan pamuk'un bu edebiyat cuntasını hiçe sayarak buralara gelmesinde en büyük avantajı, zengin bir aileden gelmesi ve başka bir iş yapmayarak sadece yazabilmesi, hatta bunun için her sabah işe gider gibi gidip yazdığı boğaza karşı bir yazıhane bile tutabilecek finansal güce sahip olmasıdır. bu durumda haliyle herkes için mümkün değildir, o yüzden de ülkede kolay yazar yetişmiyor, yazabilenler de bu edebiyat sultalarını geçip kitabını bastıramıyor...
öncesinde günlerce belki yıllarca araştırmalar yapmak, fikirlerdeki durumları kağıda aynı özenle dökebilmek, son son içeriği editlemek, yayın evi bulmak ve o sürece gelebilmek.. emeğinize sağlık..
kitabımı sonunda yazdım bitirdim ama bastırmak hakkında bilgim olmadığı için hangi yayınevi ile konuşmalıyım ne gibi şeyler yapmalıyım hiçbir fikrim yok. bilen birileri mesaj atabilir mi? çok teşekkür ederim.

t: harbi zor iştir.
bazen mecbur kalınan hede. her öğrenci hayatının bir döneminde kitap bastırmış olsa gerek. 250 dolara kitap mı olur lan. dolar kaç para haberleri yok ibnelerin, altı üstü kitabı istiyoruz, yayınevine ortak olmak istemiyoruz. tabii ülkemize gelene kadar kargosu otu bokuyla kaç paraya mal olur tartışılır.

yakında buralar dolar: (bkz: kredi çekip amazon dan kitap almak)
Getirin ben basarım. *
söz konusu kitap bastırmak eylemi için bir şekilde kitap fuarında yollarımızın kesiştiği ve devamında çalışmam olan yayınevini tavsiye edebilirim.

hollywod yıldızlarının oyuncu koçu ivanna chubbuck'tan, cezmi ersöz'e kadar çok popüler isimlerin kitaplarını yayınlayan yayınevi:
Kitap basımı aşaması kitap yazmak kadar zahmetli ve zor bir süreçtir. Bunun en büyük sebebi, sizin daha önce tanınmıyor olmanız veya kitabınızın olmamasıdır.

Aynı hep tecrübeli eleman arayan firmalar gibi, yayınevleri de popülaritesi olan yazar ararlar. Arkadaş bir iş ver ki tecrübem olsun, herkes tecrübeli eleman işe alırsa, tecübeyi biz nerede sağlayacağız diye kimse sormaz, sorsa da cevap veren bulamaz. o zaman kitap bastırmak için iş başa düşüyor, yani kendi kitabını kendin bastır .
Arkadaşlar ben 3 farklı kitap yayınlamış bir yazar olarak kısaca belirteyim, Bir kere ücretsiz kitap bastırmak diye bir şey yok abicim, her kitap parayla basılır, bu parayı ya yayınevi öder ya da sen ödersin, şimdi düşün sen tanınmış bir yazar değilsen yayınevi senin kitabının masrafını niye ödesin,

Eğer Parayla kitap bastıracaksan SOKAK KiTAPLARI YAYINLARI tercih et derim... Ben 6 yıldır kendileriyle çalışıyorum ve 3 farklı kitap yayınladım, güzel yer abicim.


Yazar bebeler kitap yayınlayacaksanız paracıkları hazırlayın, öyle bedava kitap yok artık, yakında memlekette hava almak bile parayla olacak,
Romeo Yayınları ile kitabımı bastırdım ve soranlara tavsiye ederim, iyi bir yayınevi, ama her şey yayınevinde bitmiyor, yazarın da çok çalışkan olması şart.
ramazan uz
kalbim ve dilim.
şerbet.
ile son derece makul fiyatlara mümkün olan şey. eğer kaleminize güveniyorsanız mutlaka çocuklarınıza dahi olsa yazılı bir eser bırakın.
Kitap yazmak başlı başına emek ve zaman isteyen bir durumken birde yayınevi bulma süreci bu duruma eklendiğinde daha fazla emek ve zaman gerektiren zorlu bir noktaya taşınıyor. Kitap yazdım ve şimdi bu kitabı nasıl bastırabilirim sorusuna cevap veren, aynı zamanda süreci de kısaca özetleyen bir videoyu da buraya bırakıyorum. (bkz: )https://youtu.be/n-GJGWzoCGg
kitap yazmak kadar yayınevlerine kabul ettirmek de zor arkadaşlar.
ücretsiz kitap yayınlıyoruz diye reklam yapanlar sizden illa para istiyorlar arkadaşlar. ilk olarak onlardan uzak durun. gerçekten ücretsiz kitap yayınlayan yayınevlerine kitap kabul ettirmek için ise en az 1 yıl dönüş yapmalarını beklemek gerekiyor. maalesef 1 yıl sonra da yüzde 99 ihtimalle kitabınızın yüzüne bile bakmadan red cevabı veriyorlar. kitap bastırmak isteyenlerin izlemeleri gereken kestirme yol belli oysaki. basamak olarak kullanabilecekleri, gerçekten bu işi çok iyi yapan, hedeflerine ulaşmasını sağlayacak bir yayınevi seçmek. O kadar çok araştırma yaptım ki bu konuda. Onun için rahatlıkla yazabiliyorum, ikinci adam yayınları adlı yayınevi ile çalışırsanız kariyeriniz için çok önemli bir adım atmış olursunuz. kitap bastırmak için bu yayınevi ile çalışan çok sayıda yazar kısa sürede çok iyi yerlere gelebildiler çünkü.

sitelerini buradan inceleyebilirsiniz.

https://ikinciadamyayinlari.com.tr/