bugün

Gözdeki billur cismin saydamlığını yitirerek ağarmasından ileri gelen ve görmeyi engelleyen rahatsızlık,perde,akbasma,aksu.
göz merceginin saydamlığını yitirmesidir.. phaco (fako) denilen cerrahi teknikle duzeltilmesi mümkündür.
Ortaya çıkışı

Katarakt en sık yaşa bağlı olarak ortaya çıkar. Bilinen bir sebebi olmamakla birlikte beslenme, ültraviyole ışınları gibi birçok risk faktörü bulunmaktadır. Lensin opaklaşmasının durumuna göre hastalar önceleri uzak ya da yakın görme bozukluğundan şikayet ederler. Opaklaşma arttıkça hem uzak hem de yakın görmeler hastanın sosyal yaşantısını rahatsız edecek şekilde azalır.

Tedavisi

Katarakt tedavisi cerrahidir. Hangi cerrahi teknikle yapılırsa yapılsın şeffaflığını yitiren lens tabakası alınarak yerine suni bir göz içi merceği yerleştirilerek ameliyat yapılır. Göz içine mercek konulmazsa hastalar cerrahi operasyon sonrasında yüksek numaralı gözlük veya kontakt lens kullanmak zorunda kalırlar.
ilave ederekt.
(bkz: cataract)
gözdeki merceğin saydamlığını kaybetmesiyle görme yeteneğinin kaybolmasıdır. doğuştan ya da sonradan olabilir. eğer anne gebeyken kızamıkçık geçirirse çocuk doğuştan katarakt olur. tedavisi cerrahidir.iki gözde de katarakt varsa gözler tek tek ameliyat edilir.
oldukça kısa süren ancak oldukça usta bir doktora ihtiyaç duyulan bir ameliyatı vardır. gerçekten tecrübeli bir doktor, 10-15 dakikada halledip olayı bitirebilir.
gunes isinlarinin bu hastaliga neden oldugu ortaya cikmistir.neredeyse her havaya baktigimizda ucaklari goruyoruz ve yaydiklari gazlar yuzunden gunes isinlarininda zararlari artiyor.keske ucaklar azalsa da eskisi gibi rahatca havaya bakabilsek diye dusuncelere yol acmistir.
gözdeki merceğin saydamlığını yitirmesiyle ortaya çıkan göz hastalığıdır. katarakt olan kişinin gözüne bakıldığında gözbebeği beyaz renk görünür ve coğunlukla yaşlılarda rastlanır. eskiden ameliyatta göze dikiş atılması daha sonra dikişlerin alınması gibi sorunlar varken, lazer yöntemiyle bu sorun ortadan kalkmıştır.
günümüzde kataraktı yok eden hiç bir ilaç tedavisi yoktur, cerrahi müdahele şarttır.
10 dakikalık müdahale ile ortadan kaldırılan sorun.
insanların eskiden dünyalarını karartan bir sorun imiş.
bilinenin aksine tıbbi bir tedavisi olmayan göz hastalığına verilen isim. cerrahi yoldan tedavisi ise lensin çıkarılması şeklinde yapılır. bu cerrahi mudaheleden sonra hastanın tam olarak görebilmesi için başka bir hastalığının olmaması gerekir. bunun içinde hastanın ameliyattan önce tam bir muaneye tabi tutulması gerekmektedir. 20 yaşında olanlarda katarakt var ise lens arka yüzü vitrenin ön yüzüne yapışık olduğundan tam anlamıyla çıkarılamaz. bu durumda lensin parçalanması yoluna gidilir. ayrıca dünyanın ilk katarakt ameliyatını 11. yy da ammar isimli müslüman doktor yapmıştır.
Göz merceğimizin çeşitli sebeplerle saydamlığını kaybederek ışık geçirmez hale gelmesine denir. En sık sebebi yaşlılıktır, saçlarımızın beyazlanması gibi göz merceğimizde yaşla birlikte saydamlığını kaybeder ve görmede bozulmaya neden olur. *
yavaş yavaş geliştiği için genellikle zor farkedilen rahatsızlık. http://doktortv.com/katar...belirtileri-nelerdir?r=vl
yatarakt dan ameliyatı olur.
Yüzde 10'u gereksiz yapılıyormuş.

http://www.milliyet.com.t...uzde-10-u-gundem-2228649/
Bir göz hastalığıdır.
olmaya korktuğum ameliyat.

25 li yaşlarda bunun ameliyatını olan veya olmuş olanı tanıyan birileri varsa mesajlarsa beni çok mutlu olurum.
not: kataraktımın doğuştan olmadığını, sonradan oluştuğunu biliyorum. sarı nokta hastalığım da göz tansiyonum da yokmuş. şeker hastası da değilim. retinam da uygunmuş. bunları bilerek yazarsa birileri sevinirim. bilmem x yakınım oldu da kör oldu gibisinden mesajlar atmayın, zaten korkuyorum, daha da şaapmayın.
görme kusuru.
dayımda da katarakt vardı kadir erdoğan er hoca ameliyat etti dayım çok memnun şiddetle tavsiye edilir yani işinde başarılı genç doktorlara imreniyorum açıkcası

hocama da kıyak yapıp https://kadirerdoganer.com/ şöyle reklamını yapayımda minnet borcumuz var ..