bugün

bir programlama dili.

cse101 koduyla okutulan derstir ayrıca bizim okulda. an itibari ile en büyük hobisi ömrümü yemektir.
netbeansla ögrenilmeye başlanılması tavsiye edilir.
Platform bağımsız kodları çalıştırılabilen, Sun microsystems'in oracle tarafından satın alınmasıyla tekrar bir gelişim sürecine gireceğini düşündüğüm dil. Önemli ve öğrenilmesi gereken başlıca unsurları içinse,
(bkz: Java Enterprise)
(bkz: jsp) (bkz: servlet)
yeni başlayanlar için gayet zor bir programlama dilidir.hele ki programcı adayımız sadece hobi yada bir hevesle başladıysa vay onun haline.ancak sabırlı bir kişiliğe ve disipline sahipse bundan sonra c# de pascal da vız gelir tırıs gider
guyana'nın, east berbice corentyne coğrafi bölgesinde bir yerleşim birimi.

bölgenin tüm yerleşim alanları için:

(bkz: east berbice corentyne/#8478662)
object oriented programming language - nesne yönelimli programlama dili

çoğu insan javascript ile karıştırır, hiç ilgisi yoktur sakın kanmayın.
Samsung Markasını Nokia'dan Ayıran bir Programlama dili.
az evvel web sitesi pazarlamak için şirkete gelen birinin iddiası ile "phpden daha iyi web siteleri yapılabiliyor sonuçta"

yarrak affedersin diyemediğim için buraya yazıyorum, bir gün okursan bunu beni hatırla bebeyim.

java/jsp için ortalama üzeri bir proje ise zaten application server sike sike kuracaksın, o da herhangi bir web serverdan çok çok yavaş çalışacak; onu geç web serverdab daha fazla bug taşıyacak daha fazla crash edecek. sik gibi trilyon tane class ekleyeceksin iki ay sonra ya şuraya bir sayfa ekleyelim dedik mi hoop baştan başlayacaksın class eklemeye. üzerine php ile yaptığım dosya değişikliklerine ilgili yerlere paste edip ctrl+f5 ile yola devam edeceğim ama java/jsp için ne yaparsam yapayım her seferinde restart şart olacak vs vs.

ha php iyi bişi mi? değil. hem de hiç değil. ama java ile karşılaştırmak özellikle orta seviye bir web sitesi için de manasız.
business logic'in ağırlık taşıdığı, client tarafında daha az işlem yapılması gereken, yetki kontrolü ve güvenliğin üst seviyede gerekli olduğu herhangi bir web tabanlı uygulamada çok başarılı altyapıya sahiptir.

ayrıca her defasında restart etmek demek kullanıcıların işlerinin yarım kalması demek değildir. session bilgileri kaydedildiği taktirde ruhu duymadan server'daki projenin upgrade edilmesi gayet kolaydır.
Bilgisayar programa dersinin temelini attığım program. Yeni tanıştım bugün kendisiyle. Güzel bir ders olan bilgisayar programlamayla bakalım sonumuz ne olacak.
Gece gece bana hayatın anlamını sorgulatabilecek kadar güçlü ama bir o kadar da anlamsız oluşum.
hergün hergün güncellenen program. bilgisayar açılınca windows açılış sesinden sonra direk karşıma çıkan şey.
Bilgisayar programcılarına olan saygımı 10 katına çıkartan hede.
kütüphane açısından çok zengin bir dildir inşallah.
ömrümü yedirten, ağzımla kuş tutsam bile öğrenemeyeceğimi bildiğim ve bir mühendisin en son kullanması gerektiği program.
nesne yönelimli programlama * dilleri arasında en esnek, en rahat öğrenilen programlama dilidir. c++ bilen programcıların java öğrenmekte pek zorlanmayacakları aşikar. bir diğer artısı da java virtual machine'den ötürü makina bağımlı bir dil olmaması. wora * mottosuna bağlı kalmaları sun şirketini bir adım önde tutacaktır. java kodlayabilmek için her ne kadar notepad başlangıç için yeterli deniliyorsa da sun şirketinin kendi ürünü olan netbeans kurulumu yapılıp java'nın tadına varılmalı.

java'yla ilgili kaynak, döküman, yardım tarafımca sağlanmaktadır.*
Platformdan bağımsız bir programlama dili.

Çok zor bir dil değildir. Özellikle C geçmişi olan biri için çok rahatlıkla öğrenebileceği bir dildir.

Platform bağımsız dememizin sebebi, C gibi işlemciye özel kodlar öğretilmez Java'da. Java derleyicisi önce kodu derler, ancak işlemciye özel makine kodu derlemek yerine bayt kod dosyası oluşturur. Sonra Java yorumlayıcısı ile bu bayt kod çalıştırılır, ve java program yürütülür.

Birçok avantajı vardır bu durumun. Taşınabilirlik gibi. Mobil platformlarda da rahatça kullanılır.
diğer programlama dillerinden farklı olarak poiter özelliği olmayan ve bundan dolayı kodlaması bir nebze daha kolay olan C#'ın taktit ettiği dünyanın en popüler programlama dilidir. aynı zamanda kurulumu bedavadır.
java aynı zamanda amerikan ingilizcesinde slang olarak "kahve" anlamına gelmektedir.
bu adaya özgü arabika ya da arap çekirdeği kahvesi için ancak şöyle diyebiliriz.

"oooooooooooooooo, çok serttttttttttttttt hem de süt eklememe rağmen"!

http://www.ifood.tv/network/java_coffee
yeni başlayanlar için dersler:

http://www.youtube.com/user/JavaOgreniyorum/videos
Bir kere yaz heryerde çalıştır mantığını kendine ilke edinen , nesneye yönelimli programlama dilidir. Özellikle android programlamayla adını son zamanlarda duyuran nacizane programlama dillerinden biridir.
Java günlük yaşamda ne işimize yarar?
http://www.youtube.com/watch?v=gAAwBE67kqM
kendisi hakkında bilgisi olanlardan bir java coder adayı olarak ufak bir yardım beklediğim dil.
Insanların şüphe ile yaklaştıkları cross-platform bir dildir. Var olan programlama dilleri arasında Object-Oriented programming felsefesi ile çalışacak bir kimse için en başarılı alt yapıyı sunan dildir. Javada her class Object class'ını extend ederek var olur, yani her şey aslında bir objedir. Encapsulation mükemmel bir şekilde sağlanır. Ayrıca C++'daki gibi birden fazla class'ı extend ederek tangling problemine yol açmaz. Ayrıca Java da en az C++ kadar pointerları kullanır, yalnızca bu pointerlar ile kendi garbage collection mekanizması ilgilendiğinden ötürü programmer tercihlerinden bağımsızdır. Bu küçük ve orta ölçekli programlar için dezavantaj gibi görünür. Sonuçta C++'da çağırılan fonksiyonlarda Pass by Value ya da pass by reference seçeneği yazılımcıya aittir, javada ise belirli bir standart vardır. istemeniz durumunda dahi memory leak'a yol açmak zordur. Çok geniş bir library seçeneği mevcut olduğundan aklınıza gelebilecek , işlemcisi olan her makineyi programlayabilirsiniz. Hız meselesi jdk 1.5 'ten sonra artık bir problem olmaktan çıkmıştır. Şu an tümüyle java ee ile yazılan ecommerce sitemizdeki hız oranı dünyada amazon.com 'dan sonra ikinci sırada. ( Apache server, weblogic, JMS vs vs ile birlikte. ) Yani PHP ya da herhangi başka bir opsiyonu yalnızca hızlı olacağı düşüncesi ile seçmek bence pek de mantıklı değildir. Framework konusunda da bence alternatifsizdir. Struts , Spring ve Hibernate ile neler yapılabilineceği gerçekten insaları şaşırtır. Ayrıca programming paradigmaları da ( her ne kadar OO temelleri izlense de java üzerinde ), bu tarz frameworkler ile mümkündür. Aspect Oriented Programming için Spring'in pointcut mekanizmaları gayet başarılıdır. Programlama dilleri artıları ve eksileri ile gelir ve projeye göre biçimlenir. Ancak bana kalırsa herhangi bir ( çok low level olmadığı takdirde ) program parçası yoktur ki java ile yazılması tamamiyle yanlış bir tercih olsun. Ben birisine sıfırdan software engineering öğretecek olsaydım muhtemelen C'den ya da C++ 'dan başlardım ki, işin daha low level kısımlarına aşina olup arka planda Java'nın neleri başardığını görebilsin diye. Ancak yeni başlayan kimseler cout << "ıvır zıvır"; şeklinde yazabilecekleri kodu javada system.out.println("ıvır zıvır"); şeklinde yazdıklarında "ne oluyor mınaski" oluyorlar. Mesele arkadaki mantık. std io include edildikten sonra cout ile yazabilmek anlaşılabilir bir kod değildir halbuki ancak yeni başlayan hello world kullanıcısını javaya karşı biraz ürkütür bu tarz durumlar. Halbuki mentalite anlaşıldığında, önce system objesi, sonrasında onun out ( i/o 'daki o kısmı yani ) objesi, sonra da onun println metodu üzerinde ( ki bu pek çok obje üzerinden override edilebilir )çağırıldığında ve yazılımcı bütün bu senaryonun farkına vardığında bir şeyler parlamaya başlar zihinde. O zaman cout mantıksız gelmeye başlar.
tüm platformalarda kullanılabilen popüler bir dil.