bugün

sun microsystems tarafından çıkarılan ve her platformda çalışabileceğini vaadeden nesne tabanlı* bir programlama dilidir.
martin jacques mystere'nin 1979 yılında geçen bi macerasında yanında getirdiği ilkçağ adamı (bkz: neanderthal) . o macerada, bööle bi çok adam wardı, sawaşlar çıkmış java, martin'e yardım etmişti, kabilesinden dışlanmış, martin'le amerikaya dönmüştü. hisleri çok kuvvetlidir, koku ile iz sürebilir, hipnotize edilmez, dayaq yemez.
ömrümden ömür götüren, bi türlü tam anlamıyla öğrenemiyceğmi artık kabullendiğm programlama dili.
çok işe yaradığı için çok da karmaşık olan, henüz sadece ekrana kardan adan resmi çıkarma düzeyinde programlar yazmamıza rağmen uğraşmaktan helak olduğumuz şey.
program yazmanin zevkli hale geldigi programlama dili.bir dunya standarti
rus yapimi motorsiklet,
250cc'si vardir,350cc'si vardir. yava diye okunur..

(bkz: java style)
son yılların her alanda kullanılan 1 nummaralı programlama dili türkiye'dede hızla önem kazanmakta olan bu dil öğrenilecekler listesinin en başlarında olmaya başladı...
allah'in bir belasi. nalet sey.*
javac
jre
jvm
jdk
otbs
işletme enformatigi öğrencilerine öğretilen programlama dili.
Java Runtime v.1.5.0_06:
http://ftp://ftp.dtm.gov....5_0_06-windows-i586-p.exe
bir alman çikolatası. süper tadı var. böyle upuzun bir de. php aromalı ahahaha.

edit: lan şimdi inanmazlar aha linki http://www.debauve-et-gal...op/?lg=de&shop=hilite
java, sun'a aittir. java'nın nasıl kullanılacağı da peşin olarak kabul edilen sun'ın lisans sözleşmesine bağlıdır.
lisansa göre java ile uygulama geliştiren bir programcının sun'a karşı sorumluluğu oldukça azdır. eğer java nükleer santraller *, tıbbi cihazlar gibi insan hayatını doğrudan etkileyen bir uygulamada kullanılırsa sun hiçbir sorumluluk kabul etmez. bu da makul sayılabilecek bir seviyedir.
eğer java için bir uygulama geliştirme aracı hazırlayan bir şirket ise, iş değişir. bir java derleyicisi üreticisinin sun'a karşı ciddi sorumlulukları olur. en temel sorumluluk, ürünü kullanan kişilerin yarattığı programların java'nın temel felsefesi çerçevesinde her bilgisayar sisteminde çalışabilmesidir. *

java'ya sahip olamayan microsoft, java yerine geçmesi umudu ile, ticari olarak kendisine ait olan ve java'ya benzeyen platformu (.net) * ve java'ya benzeyen programlama dilini (c#) * yakın zamanda duyurdu ve bunlarla birlikte artık java'ya destek vermeyeceğini açıkladı. *

elbette ki bu iki amerikan şirketinin ciroları belki bizi ilgilendirmiyor olabilir;
fakat tamamen kapalı ve ipleri birilerinin elinde olan bir standart ile en azından yarı açık ve yarı özgür bir standart arasında seçim yapılması gerekirse, hangisini seçeriz?
her platformda çalışabilmesi için o platformlarda çeşitli firmaların ürettiği ve sun microsystems tarafından standartlaştırılmış virtual machine (bkz: sanal makine) yüklü olmasının gerektiği, buzdolabından uzay mekiğine ,cep telefonlarından her gün pineklediğimiz internete kadar her alanda farkında olsak da olmasak da kullandığımız, şimdilerde programcılar tarafından .net platformunun en dikkat çeken parçası c# ile kıyaslanan fakat zannımca taklitler orjinallere gösterilen en samimi saygıdır fikrinin burda da işleyeceği ve javaya laf etmeden önce "ulan biz 45 keywordu de javadan aldık,ayıp olmasın" demeleri gereken, 90 lı yıllarda web sayfalarında kullanılan appletlerle populeritesi artan, şimdilerde ise telefonlarımızla cebimize giren, bana nokta koydurmadan satırlarca cümle yazdıran programlama dili.
1.endonezya'ya bagli ada.
2.cek cumhuriyeti'nde uretilen ve ulkemizde sikca rastlanan bir iki tekerli arac.
Okullarda öğretilen ama piyasada kullanılmayan adı yaptıklarından daha çok duyulan programlama dili.
kartal ilçesi dahilindeki bir semtin ismi.*
yılbaşından itibaren artık çekirdeği de (core) açık kaynaklı olacak programlama dili.

(bkz: uludağ sözlük haber ajansı)
bir yemek düşünün, sadece içindeki baharatları değiştirip her öğünde yenebilsin. işte java böyle birşeydir, bir kere yazarsınız programı, sonra ufak değişikliklerle her yerde çalıştırabilirsiniz. java özentisi c sharp, .net cart curt javanın yanından bile geçemez. kıyaslamak bile yanlıştır.
her işletim sistemine özel bir java sanal makinası* vardır. işletim sistemleri arası, ya kaynak kodu hiç değiştirmeden yada ufak değişiklikler yaparak aynı kod farklı işletim sistemleri üzerinde çalıştırılabilir. onun bu özelliğine biz seyyar* diyoruz. java ile yazılan kodların derlenmesiyle .class uzantılı dosyalar oluşturur derleyici. bu dosyalar byte-code dur. makina kodu değildir. java sanal makinası bu byte-code u makina cümleciklerine * çevirir ve çalıştırır.
java programlama dilini kullanarak genel ağda çalıştırılabilecek sunucu taraflı uygulamalar*, appletler, masaüstü uygulamaları, cep telefonları için uygulamalar ve mikrodalga fırın için de pişirici * yazılabilir.
c dilindeki gibi gösterici * kullanımı yoktur. nesne referansları bir başka deyişle değişkenleri tanımlandığı zaman java bunu arkada kendisi yerinize yapar. sanal makina c dilinde yazılmıştır.
toLowerCase=büyük harfleri küçültmek için kullanılan string metodu

toUpperCase=küçük harfleri büyütmek için kullanılan string metodu

subString=başlangıç numaralı karakterden dizginin sonuna kadar olan yeri veren string metodu

indexOf=bir dizgi içinde bir kullanımın tekrar kullanıldığı yeri veren string metodu

lastIndexOf=bir dizgi içinde kullanımın en son tekrar kullanıldığı yeri vern string metodu

trim=bir iletideki boşlukları silen string metodu

CharAt=dizginin üzerinde yer alan konum numaralı karakteri geri veren string metodu

compareTo=karşılaştırmayı sağlayan string metodu
tobb etüde iktisat, işletme, matematik ve mühendisliklere 1. sınıf bahar döneminde verilen zorunlu ders. (bkz: jcreator) 2 gündür ettiğim küfürleri fazlasıyla hak eden program * * **
tobb etü'de 3 kredilik bir derstir. Bu sayede ikibuçuk sınırına oynayan burslu öğrenciler için bir çıkış kapısı olabilmiştir bu ders.
(bkz: jsf)
Javayla programlama öğrenenler genelde C# diline b.k atarlar. Halbuki ikisi de aynı şeydir. Java için yazılmış birçok kütüphane mevcuttur fakat C# dil olarak java'ya birçok şey eklemiştir. (Namespace, get set blokları, class ile aynı isme sahip dosya oluşturma zorunluluğunun ortadan kalkması gibi). Bana göre ikisi de aynı şeydir. işinize yarayacak kütüphaneler hangisindeyse onu kullanın.
c# java'dan sonra çıkarılmış bir dil olup, microsoft tarafından java'ya karşı oluşturulmuştur. c#, java özentisidir. ikisi de sanal makina mantığıyla çalıştırılır. ** zaten java'da kodlama yapıyorsanız, c# ortamı pek yabancı gelmeyecektir.