bugün

çok şişman ve gözlüklüdür. nefret edilesi bir ses tonu vardır. genç yaşta almanya'dan abd'ye göç etmiş ve dünya vatandaşlarının üzerindeki en önemli yaşam tehditlerinden biri olagelmiştir. şili'deki 11 eylül darbesinden ve allende'nin alaşağı edilmesinden tutun da, günümüz ortadoğu projelerine kadar uzanan eşsiz kötülükte bir kariyer skalası vardır bu abd orijinli acımasız kapitalizm neferinin...
condeleezza rice bu şahsın manevi kızıdır.
(bkz: real politik)
(bkz: ebleh)
i ain't gonna let that killer kissinger turn me around!!

diye bağırır 1975 tarihli konserinde joan baez.

(bkz: ain t gonna let nobody turn me around)
1972-1976 yılları arasında abd'nin dışişleri bakanlığı görevini yürütmüş, kanımca 20. yüzyılın en zeki devlet adamlarından biridir... kitaplarından bazıları:
-dış politikada nükleer silahlar
-beyaz saray yılları
-diplomasi

hele 800 sayfalık 'diplomasi' kitabı benim ufkumu açmıştır...
chicken translation teknigiyle kulanilarak ismi türkceye cevrildiginde "henri öpücükçü" olan kişi.
Richard Nixon'un watergate skandalı sonucu istifa etmesine kadar süreçte dış politikasını belirleyen, diplomasi isimli eseri ile birlikte 1973 arap-israil savaşı ve vietnam'dan amerikalılar çekilirken önemli liderlerle yaptığı telefon konuşmalarını içeren "kriz" isimli kitabıda siyasete ile ilgili kişilerce okunması gereken kaynaktır.
tipinde meymenet olmayan alman yahudisi.
1973 sili darbesi icin sunu demistir;
"I don't see why we need to stand by and watch a country go communist due to the irresponsibility of its own people. The issues are much too important for the Chilean voters to be left to decide for themselves." *
tam adı henry alfred kissinger olan, 69-73 yılları arasında ulusal güvenlik danışmanlığı, 73-75 yılları arasında ise bu görevine ek olarak dışişleri bakanlığı da yapan amerikan devlet adamı. diplomasi adlı kitabı okunasıdır.
(bkz: mekik diplomasisi)
amerikan derin devleti yansımasıdır.
büyük ortadoğu projesi'nin asıl mimarı, planlayıcısı olan yahudi asıllı abd'li politikacı.
küresel çete'nin burnunu soktuğu her yerde yaşanan darbelerin, ayaklanmaların ve terör eylemlerinin arkasında olan adamdır.

örneklemek gerekirse;

*şili darbesi,
*saddam'ın ırak diktatörü olması,
*arap israil savaşları,
*iran humeyni devrimi,
*vietnam savaşı,
*kıbrıs'taki eoaka terörü,
*papa suikastı

hep bu adamın parmağı olan işlerdir.
kendisinin "diplomasi" adında herkesin okuması gereken çok kalın bir kitabı da bulunmaktadır.

(bkz: skull and bones society)
(bkz: bilderberg)
watergate skandalinin mimari olan, ozellikle Nixon doneminde abd dis politikasinda etkili olan reel politik uzmani ve ayni zamanda abd'nin bir suru karanlik isine imza atan kisilik. diplomasi isimli okunmasi gereken bir kitabi bulunmaktadir.
cfr'nin en etkili isimlerindendir. Bitki tohumu genetiğine özel bir ilgi duymaktadır. Bu konudaki bilimsel ve ekonomik çalışmalara verdiği desteğin sebebini kendisi şöyle açıklamıştır: "Tohumu kontrol eden insanı kontrol eder, insanı kontrol ederseniz her şeyi yapabilirsiniz."
dünya'yı parmağında oynatan adam.

tarih: 25 Haziran 1964
yer: Yunanistan Büyükelçiliği Kançılaryası, Vaşington

ABD Savunma Bakanı Robert McNamara, akşam yemeği sofrasında Andreas Papandreu ve babası Georgios Papandreu'nun arasında oturdu. Söz dönüp dolaşıp Kıbrıs sorununa geldi. McNamara, "Türklerin Hava Kuvvetleri çok güçlü. bir çatışma çıkacak olursa, Türk uçakları, Yunan topraklarını yakıp yıkacak" diyince, baba Papandreu ayağa fırladı, kızgın bir ses tonuyla "Türkiye'ye böylesine güçlü bir Hava Kuvvetleri sağladığınız için teşekkür ederiz sayın bakan. Ama izin verirseniz size, Türkiye'nin çok daha güçlü Hava Kuvvetleri olan bir başka ülkeyle komşu olduğunu hatırlatmak isterim. Eğer Türkler saldıracak olursa, bu hava kuvvetlerinin de çatışmaya katılması bir olasılıktan ibaret kalmayacaktır" dedi. McNamara kibarca gülümsedi, konuyu değiştirdi.[1]

Gülümsemesinin nedeni, Yunan Hava Kuvvetleri'nin Kıbrıs üzerinde iki dakikadan fazla uçamayacağını bilmesiydi. Uçamadı da. NATO müttefiki olma ihtimalini, Nikita Kruşçev'le füze pazarlığı yaparken unutan Makarios; bu gerçeği Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs'ı bombalarken, beklediği Yunan Hava Kuvvetleri uçakları gelemeyince anladı. NATO'ya, yani ABD'ye sırt çevirmenin cezasını, Türklerin elinden çekiyordu.

tarih: 20 Temmuz 1974
yer: Başbakanlık binası önü, Ankara

"Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a indirme ve çıkarma harekâtına başlamış bulunuyor. Allah milletimize, bütün Kıbrıslılara ve insanlığa hayırlı etsin. Bu şekilde insanlığa ve barışa büyük hizmette bulunmuş olacağımıza inanıyoruz. Öyle umarım ki, kuvvetlerimize ateş açılmaz ve kanlı bir çatışmaya yol açılmaz. Biz aslında savaş için değil, barış için; yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada'ya gidiyoruz." sözlerinin sahibi, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'ti.

Lise mezunu olduğu için tüm lise mezunlarına örnek gösterilmiştir. Ecevit, Robert Kolej mezunuydu. ancak, 1957'de Rockefeller Foundation Fellowship bursu ile ABD'ye gitti, Harvard Üniversitesi'nde sekiz ay sosyal psikoloji ve orta doğu tarihi üzerine incelemeler yaptı.

tarih: 20 Şubat 1975
yer: Beyaz Saray, Vaşington

"Tüm Dünya'da, bizi en çok yaralayan iki olay CIA'nın işleri ve Türkiye'ye yapılan yardımlar oldu"; sözlerinin sahibi ise, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissenger'dı. Bu sözleri sarf ettiği tarih, Kıbrıs Barış Harekâtı'ndan hemen sonraydı. 2007 yılında, zaman aşımından dolayı gizliliği kalkan CIA dosyaları arasında bulunan Beyaz Saray Memorandumu[2] ile ortaya çıkmıştır. Dönemin CIA yetkilileri, Kissinger'ın Kıbrıs Harekâtı öncesi Türkiye'ye sağladığı askerî ve ekonomik yardımı doğrulamıştır.

Kıbrıs misyonunu başarıyla tamamlayan Kissinger, sosyal demokrat olmakta ısrar eden Ecevit'i by-pass ederek; bölge sorunları ile ilgili görüşmelerini, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren'le sürdürmüştür.

Henry Kissinger, evli ve iki kız babasıdır. Harvard'da 1951-1971 yılları arasında uluslararası seminer yöneticiliği yapmıştır. Bülent Ecevi'in kendisine "hocam" diye hitap etmesi bu yüzdendir.

Kaynaklar:
1. Papandreu, Andreas G., "Namlunun Ucundaki Demokrasi";, ISBN 975-494-052-5
2. Beyaz Saray Memorandumu
http://www.gwu.edu/~nsarc...222/family_jewels_wh3.pdf
"diploması" adlı kitabı ile günümüz diplomasisine ışık tutan bir yazar. kendi düşünceleri pek sineye çekilecek tarzda olmasa da objektif bakıldığında alanında en iyilerden biri olduğu kesindir.
diplomasi adlı kitabının okunmasını şiddetle önerdiğim kişi..
her uluslararası ilişkiler öğrencisinin okuması gereklidir.
"henry kissinger göründü
ayrıntılar tek tek görüşüldü.."
dizesinde tanışma fırsatı bulduğum birleşik devletli bir siyasetçidir.
şarkı için (bkz: bulutsuzluk özlemi) (bkz: şili ye özgürlük)
edit: kafası güzelken entry girmeye çalışmak.
karanlıklar prensi. yediği o kadar herzeye karşılık nobel barış ödülü bile almış usa lı siyasetçi.

nobel ödül heyeti g.w.bush a hatta hitler e bile bu ödülü vermeyi düşünmüştür. ancak tepkilerden dolayı verememiştir.

ama her fırsatta kuzey kore ve iran ı tehdit eden obama ya vermiştir.

yarın abd iran ı işgal ederse obama nın aldığı ödülün herhangi bir anlamı olduğunu hangi barışsever onaylayabilir.

nobel barış ödüllerinin 10 tanesini amerikalı politiklere vermiştir. demekki amerika yeryüzündeki en barışçı politikacıları yetiştiriyor.

neymiş, tanrı usa yı korusun ve hatta yüceltsin.
amerika birleşik devletlerinin uluslararası ilişkiler politikasının özetidir.

''büyük güçler ne yaptıklarına bakılarak değerlendirilmeli, ülke içi ideolojilerine göre değil.''
henry kissinger.

''insanın elde etmeyi umabileceği en iyi şey, dünya meselelerinde makul bir güçler dengesine dayalı nısbi güvenlik, dünya sahnesinin hiçbir zaman tam bir uyum içinde olmayacağını olgunlukla kabullenme ve pazarlık etmeye istekliliktir.''
henry kissinger.

''bilgelik, insan ilişkilerinde olduğu gibi uluslararası ilişkilerde de nerede duracağını bilmekle başlar.''
henry kissinger.

''bizim sürekli düşmanlarımız yoktur.''
henry kissinger.

çin ve sovyetler birliği arasındaki düşmanlık:
''eğer biz her iki taraflada onların birbirleriyle olan bağlarından daha yakın bağlar sürdürürsek, bizim amaçlarımıza en iyi hizmeti yapmış oluruz.''
henry kissinger.

nixon yönetiminin ulusal güvenlik danışmanı ve daha sonra dışişleri bakanı olan henry kissinger, amerikan diplomasi tarihinin kennan dan bu yana örneği olmayan bir gücüdür.

bismarckçı yaklaşımları ve sözde dengeli bir dünya söylemleri ile amerikanın kurnaz tilki tavrını şekillendirmiştir.
daimi saldırganlık yerine, en iyi saldırı anını şekillendirmek ve kuzu postu altından kurt avlamak olarak izah edilebilir.
işin korkunç yanı ise uluslararası diplomasi oyununu hatasız oynayan bu militarist uzlaşmacının! nobel barış ödülüne dahi layık görülebilmesidir.
pentagon da ve washinghton da henry kissinger ın ayak izlerini adımlayan çevrelerin hakim olduğunu anlamak için günümüz abd dış politikasına göz ucuyla bile bakmak yeterli olacaktır.

abd kararlılıkla yeni düşmanlar yaratıp, yarattığı sözde düşmanlara karşı dünya jandarmalığını üstlenerek, tüm taraflara her birinin birbirlerine yakın olduğundan daha yakın olarak dünya siyasetini yönlendirme misyonunu devam ettirmektedir.
diplomasi adlı kitabının okunması gereklidir.
"abd olarak biz bu ortadoğu'yu iyi yönetemedik. ortadoğu'nun yönetimini tekrar ve tamamıyla türkiye'ye bırakmamız gerek" diyen abd'li eski dışişleri bakanı ve ünlü stratejist.
(bkz: türk kissinger)
görsel