bugün

turkceye ıngılızceden gecmıs bır sozcuktur. turkcede ahlak gıbı bır karsılıgı olmasına ragmen ıkı kelımenın aynı manada kullanılmadıgı gozlemlenmıstır.
(bkz: ahlak ve etık ayrımı)
ahlaki ve legal geçerliliği olan.
ilgili alanda bulunması gereken ahlaki yapı.
(bkz: ethik)
etik olabilmek demek , her sabah gördüğümüz insanlara(iş arkadaşı,okul arkadaşı,ailemiz) en azından bir günaydın diyebilmektir.
iyilik asla başarısız olmayacak tek yatırımdır*
insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaki açıdan oluşturan ölçüler bütünüdür.
...birisi birisine:
Bizim kültürümüzde etiğin yeri yoktur. Lakin ahlak vardır. Anlaşılamayan bu terimi biz en iyisi ahlakın içinde eritelim gitsin.
geçmiş ve bu güne ilişkin doğru ve yanlış ölçülerinin anlatımıdır.
ahlak'ın avrupa görmüşü.
ahlak felsefesi demektir.
EHEM'in * tiyatro kulübü. Açılımı da EHEM Tiyatro Kulübüdür.

19 Ekim 2008'de kuruldu. Sanat Yönetmeni Burhan Gün'dür.
herhangi bir bilimsel alanda, bir olguya evrensel doğrularda nesnel bakış açısından bakma, değerlendirme anlamındadır. emik teriminin karşıtı olarak düşünülebilir.
anlam bakımından daha çok 'hristiyan ahlâk'ını kar$ılar. bittabi zamanla a$ınarak türkçede de ahlâk kavramına az biraz kavu$mu$tur. rölativ tabi.
-ahlak kurallarının özellikleri-

1- prescriptivity: insanlara kesin bir şeyleri yapmaları veya yapmamaları konusunda tavsiyeler veya emirler vermektir. genellikle yap veya yapma diye belirtilir. örnekler: öldürme, komşunu sev vb.

2- universalizability: bütün ülkeler tarafından kabul görmüş evrensel ahlak kurallarıdır. aynı durumda olan herkese uygulanabilir. herkes için geçerli kurallardır. (çalmak, öldürmek kötüdür gibi)

3- overridingness: insanın hayatında sorumluluk önceliklerini bilmesidir. bununla ilgili paul gauguin örneği verilir. kendisi ailesini sanat için bırakmış. bu ahlak kuralı bu adamın yaptığının yanlış olduğunu önceliğini ailesine vermesi gerektiğini söylüyor.

4- publicity: bütün herkes tarafından bilinmesi gerektiğidir.

5- practicability: kurallar uygulayanlar için zor olmamalı, pratik olmalı.
(bkz: ahlak felsefesi)
insan eylemlerine ilişkin değer felsefesi.
ahlak ve ahlak felsefesi kavramlarıyla sıklıkla karıştırılan etik kavramı; ahlaka ilişkin evrensel ve sistematik kodları oluşturma çabasıdır. en basit anlatımıyla ahlak; kişiseldir ve görecedir. etik ise kişisel ve muğlak olan ahlaki eylemleri sistematize etmeye uğraşır.

(bkz: doktor ahlakı versus tıp etiği)

etiğe ilişkin 4 temel yaklaşımdan bahsedilir.

1- bunlardan ilki Buber'in vicdan yaklaşımıdır. buna göre vicdani olan herşey etiktir.

2- ikinci yaklaşım ise yasa yaklaşımıdır. bu yaklaşıma göre de yasal olan herşey etiktir.

3- üçüncü yaklaşım toplumsal sözleşmecilere atfedilir. buna göre de toplumsal temayüller yasal olanı belirler.

4- son yaklaşım ise amaçlanan sonuç yaklaşımıdır. yani ahmet'e tokat atmam onu daha iyi bir insan yapacaksa bu etiktir.

her dört yaklaşıma ilişkin eksikler ve buna bağlı eleştiriler mevcuttur.

4- sondan başlamak gerekirse örneğin ben ahmet'e tokat attığımda o da bana bir tokat atar ve kavga çıkar. sonuç hiç de iyi olmaz.

3- toplumsal temayüller bazen faşist iktidarları destekler hale gelebilir.

2- her yasal olan her daim etik değildir. (yasaları kimler yapar ve yasalar kimleri daha çok korur sorunsalı temelinde düşünün.)

1- vicdan konusunun göreliliğinden bahsetmeme gerek yok sanırım.

konuya ilişkin en temel tavsiyem introduction to ethics kitabıdır.

selamlar.

unutmadan (bkz: deontoloji)
Etik, bireyler, gruplar ve örgütler arasında doğru ilişkiler kurulması anlayışını kapsayan bir kavramdır. Etik davranış ise ahlak standartlarına uygun, doğru davranışlarının ne şekilde olup olmaması gerektiğine ilişkin bir değerler bütünüdür.
etik insanın iyi bir hayat yaşayabilmesi için benimsemesi gereken kurallar bütünüdür.
"artık sadece adı kalmış olan.
şimdi herkes ölebilir her an."
çoğu kez vicdan azabı çekmenizin önüne geçse de, çoğu kez başınızın yanmasını engellese de; bir noktadan sonra sizi egonuzdan mahrum, sıkıcı biri haline de getirebilen göreceli kurallar bütünü...
(bkz: etik kurul)
insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, kuralları doğu-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan araştıran bir felsefe disiplinidir.
bütün etkinlik ve amaçların yerli yerine konulması; neyin yapılacağı ya da yapılmayacağının; neyin isteneceği ya da istenmeyeceğinin bilinmesidir.
8 nisan 2012 manisaspor - galatasaray maçındaki muslera'nın tarihi ayarından sonra tüm türkiyede ağızlara pelesenk olmuş bir değerdir. (bkz: şike etik kurulu)
bireylerin hiç mi hiç ilgilenmediği ilk 5 şeyin başında gelir.