bugün

ayak izleri ve gizem.

bazı kitapların arkasına, sayfaların yanına düşürülmüş notlar, altı çizilmiş mısralar kimi yerlerdeki soru ve ünlemler, kitapdaki düşüncelerle arama girer. okuduklarımın yazarını bile hatırlayamazken araya bir üçüncü şahsın bir çizgiyle, bir işaretle girivermesi beni hep garip ama hoş duygulara iter. kafamda yeni tablolar, yeni hikayeler canlandırır. bazen kitap sayfasındaki bir leke beni bol gözyaşlı bir ortama götürür. o sayfalarda anlatılanların bir insanı ağlatıp ağlatmayacağını düşünürüm birden. okuyanın şu veya bu ruh haleti içerisinde olup, uydurduğum herhangi bir sebeple mutlaka o sayfada ağladığını hayal ederim.

kısacası, eski kitpaları okumayı severim... her eski kitap bir başka senaryoyu'da beraberinde getirir. yaşanmış veya yaşanmamış macerasını bana yaşatır.
sobotta'nın 3 ciltlik, yeni halinden çok daha iyi olan hali
(bkz: Eski kitap kokusu)

görsel

görsel

görsel

görsel

görsel
bir kitap için araştırma yaparken karşıma çıkan sitenin adı.

eski kitaplara meraklı olanların ilgisini çekebilir.

http://www.eskikitap.org/
1. Baskı ve yazar imzalı ise meraklısına iyi paraya okutulabilecek kitaptır.
Ne yalan söyliyeyim, bunların kokusuna da bir zaafımın olduğu bir gerçek. Şahsım olarak yeni kitap almayı çok sevmiyorum. Eski bir kitapta bulduğum hiçbir hikaye o kitaplarda olamıyor maalesef. Kendi kendime sorduğum; ‘Acaba bu kitabı şimdiye kadar kaç kişi okumuştur?, Onlar da benim düşündüklerimi düşünmüşler midir acaba?’ diye sormadan edemiyorum. Hafta içi çalıştığımdan, öğrenciyken yaptığım gibi çok zaman bulamıyorum sahafları gezmeye. Geçen internette ararken kitantik.com’a denk geldim.
Üniversite yıllarımdan kalan kitapların bile olduğunu gördüm. Büyük mutluluktu.
Eğer kitap tutkunuysanız mutlaka bi bakın.
Sahaflarda bulabileceğiniz hazineler.