bugün

Senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı yönetmenliğini hamdi alkan'ın üstlendiği film. 10 kasım'da vizyona girecekmiş.

--spoiler--
'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman'ın senaristliğini yaptığı, Hamdi Alkan'ın yönettiği 'Dersimiz Atatürk' filmi 10 Kasım'da vizyona girecek. Ulu Önder'in hayatını anlatan filmde, Atatürk'ü Halit Ergenç oynayacak. Latife Hanım'ı ise Doğa Rutkay canlandıracak.

http://www.objektifhaber....ife-Hanimi-oynayacak.html
--spoiler--
hamdi alkan yönetecekmiş.

bundan sonra ne kadar film çekerse çeksin insanlar onu gazman ile hatırlayacaktır.
orta okul inkılap tarihi kitabının senaryolaştırılmış hali olması beklenen film. tahminen içinde birçok didaktik replik olur ve mustafa'ya kin kusanlar ayıla bayıla izler.
chp'li bir aileden yetismis birisi olarak, kaygili bir sekilde bekledigim yapimdir. Cocuklara ve genclere yonelik, egitim-propaganda amacli bir Ataturk filmi cekilmesinde bir mahsur yok elbette, hatta ulkedeki azinliklara, komsularimiza v.s. kin gutmeyi asilamayacaksa cok da yararli bir sey olur.

Fakat Mustafa gibi aslinda son derece guzel bir filme 'kontra yapma' kaygisiyla cekilirse, sonunda Tv tartismalarinda, kose yazilarinda rezil edilir, en nihayetinde olan da ulkede zaten hizla yara almakta olan Ataturk imgesine ve CHP'nin hepi topu %20 olan oylarina olur.

Bir ornekle kaygimi acikliga kavusturayim: sirf ataturk'un ileri goruslulugunu ispatlayacagiz diyerek, bugun artik yalan ve uydurma oldugu, 1950 sonrasinda ABD destekli bir propaganda malzemesi olarak uyduruludugu bilinen su meshur "ataturk ABDli gazeteciye 2. dunya savasinin cikacagini ve savastan en buyuk yarari ruslarin gorecegini, Rus tehlikesine onlem alinmasi gerektigini" soylemesi hikayesi filme gecerse, zarari yararindan cok olur...
dün itibariyle çekimleri bitmiş filmdir. ama açıkçası izlemek için çok fazla merak uyandırmamakta.
10 kasım'da anıtkabir'de son sahneleri çekilen film.

zannedersem turgut özakman dahi bu filmi kotaramayacak. yönetmen ve yapımcı isimleri, ne yalan söyleyeyim, loo loo mahsun'dan bile itici geliyor kulağa. hoş, bazı dehalar yakın zamanda birol güven ve hamdi alkan'ı da kemalist ilan edecek ve yerden yere vuracak ya ben en çok ona güleceğim. ahanda buraya yazıyorum.
yapımcı birol güven, yönetmen hamdi alkan olunca ister istemez önyargıya sebep olan film. mustafa'ya hiciv niteliğinde piyasaya sürülecek. film samimi gelmiyor bütün bu etkenler bir arada olunca. atatürk'e olan düşkünlüğümüz sömürülüyor mu ne?
Atatürk öyle anlatılmaz böyle anlatılır tadında, adından da anlaşılacağı üzere "dersimiz: Atatürk" Atatürk'ün hayatından çok Mustafa filmine yapılmış bir göndermedir. Şahsımca hiç hoş değildir bu durum. zira ben bir emek verilirken, verilen emeğin izleyenlere ithaf edilmesinden yanayım.
(bkz: dersim iz Atatürk) evet manalı bir söz öbeği
ilk görüntüleri için http://www.youtube.com/watch?v=JqXVIO6q-Zw
fragmanlarının bile örümcek kafalıları bu kadar rahatsız ettiğine göre turgut özakmanın yine çok büyük iş çıkardığını düşündüğüm sinema filmdir.
cinnet geçirmiş zihniyetine soktuklarımın oturma organlarındaki 87 yıldır geçmeyen yara nedeniyle atatürk hakkında yapılan her işte olduğu gibi yine tüm nefretlerini düşünce diye düşünme organları olan kaba etlerinin arasındaki anüslerinden sıçmalarına neden olacak film.

ulu önder hakkında sadece basit hikayeler ve gerçeklerden oluşan film. makyaj ile benzetilmeye çalışılması hoş olmamış. halbuki AliCan Yücesoy'daki doğal benzerlik kullanılabilirdi.
benjamin franklin, abraham lincoln, churchill veya hitler gibi adamlar unutulmuşken 80 yıl sonra bile atatürk hakkında film yapılması ve izmir de dahil olmak üzere edirneden karsa genç yaşlı çoluk çocuk herkesin onu izlemeye gitmesi atatürk'ün büyüklüğünü bir kez daha göstermiştir.
teasar'da çalan müzik, official soundtrack'ten değildir umarım. çünkü bu müzik, daha doğrusu 20-35 sn'ler arasındaki kısım, basbayağı batman begins soundtrack'te yer alan antrozous adlı gotham city türküsünün 55-70 sn'leri arasındaki kısmıdır. the dark knight'ın bazı teasarlarında da kullanılmıştır, hatta teasar'ı izlerken lucius fox'un* "at what cost?" demesini bekledim. o derece.

en çarpıcı kısım ise çocuğun "hiç yanılır mıydı?" diye sorduğu yerdir bence.

http://www.youtube.com/watch?v=JqXVIO6q-Zw
kudurmuş yobazların nedense daha bir çıldırmasına neden olan, turgut özakman'ın senaryosunu yazdığı yeni filmdir efendim.

adam ne yara açmış popolarında be, 80 yıldır sızım sızım sızlatıyor belli ki.*

keyifli edit: eheh, kudurmuşlar bir de gocunmuşlar ilerleyen entry'lerde. yaranın kaşıntısından olsa gerek.*
en azından bir tanesinin kudurmuş yobaz olduğunu kabul etmesine vesile olan sinema filmidir.

(bkz: ben demedim kendi söyledi)
(bkz: şaka gibi film isimleri)
gerçek bir atatürk filmi olacaktır.

tarihin özel hayatlarla yazılmadığını bilen insanların merakla beklediği filmdir. nihayet yok içkiymiş, yok kadınmış bırakıp, gerçekleri görebileceğiz.
halit ergenc in atatürk makyajı çok kötü olmuş, inandırıcılık hiç yok. gece görsem korkarım valla o kadar kötü makyaj. veda filminin makyajı gerçekci ama bunun çok acayip.
gidilip görülmesi gereken film.

ilk on dakikası çocuklara yönelik olduğu ve onlar için sabırla beklenmesi gerektiği söyleniyor.
konu olarak güzel, detayler ilginç fakat bilindik şeyler üzerinde toplanmış bir filmdir.

--spoiler--
ilk on dakikası çocuklara yönelik olduğu ve onlar için sabırla beklenmesi gerektiği söyleniyor.
--spoiler--

ilk on dakikası değil neredeyse tamamı sanki ilköğretim çocuğuna anlatılıyor, öğretiliyor gibi olmuş, atatürk tiplemesi güzel, konu güzel, animasyonlar güzel fakat akıcılığı yok...
87 yıldır hep gördüğümüz derstir.
(bkz: ders boş)
(bkz: dersimiz topal osman)
(bkz: dersimiz dersim)
(bkz: dersimiz türk tarih tezi)
(bkz: dersimiz güneş dil teorisi)
(bkz: dersimiz türkiye de tek parti yönetiminin oluşumu)
(bkz: dersimiz türk ırkından oluşan ordu) http://img291.imageshack.us/i/tara0004qk3.jpg/
(bkz: dersimiz valık vergisi)
mustafa, veda'dan sonra çıkacak olan atatürk filmi. berbat bir afişe sahiptir. hamdi alkan gibi bir yönetmenin elinden çıkacağı için çok da heyecanlanılmaması gerekir.