bugün

Çoğu kitabı internet ortamında kolaylıkla bulabildiğim için ister istemez tercih ettiğim durum. Ben de isterdim alayım okuyayım sonra rafa yerleştireyim ama hem pratik hem hızlı böylesi. Gözlerim de bozuldu yakında gözlük kullanmaya başlarım kesin.
Ilk başta tuhaf gelse de sonradan alışılıyor. Sanal marketlerde çoğunlukla eski kitapları içinde barındıran kütüphane uygulamaları bulabilirsiniz.
ilk deneyimim ekim kasım 2012 civarıydı. sadece diyanetten hikayeler serisini ve oliver twist hikayesibn okudum
küçük ekranda herhangi bir şey okumak göze sıkıntı yaratabilir, fazla yapmamak iyidir.
Mide bulandıran eylem. Gözlerim yorulduğu anda midem bulanıyor.
Telefonların ekran kalitesi yükseldikçe daha rahat ve keyifli bir eylem haline gelmiştir.

şimdi size daha ilginç bir şey söyleyeyim;

görsel

görseldeki aletin ismi samsung yp-t10. kendisi bir dijital medya oynatıcısı. (mp3 video vs)

Ancak text dosyası görüntüleme özelliği de var. sadece unicode formatında .txt uzantılı dosyaları desteklese de bu özelliği mevcut.

Kendisiyle 2010-2013 yılları arasında tahminen 150 kitap bitirdik. Koskoca silmarillion'lar, a song of ice and fire'lar, yerdeniz'ler o minicik ekranla devrildi.

Ve ekranının boyutu şu andaki telefonların belki 5'de biriydi.

yeni telefonlarda ise okuma modu var, bir sürü format destekleyen bir sürü okuma uygulaması var. Ekran kalitesi daha iyi. çözünürlük yüksek. piksel yoğunluğu tatminkar.

o yüzden çok rahat şekilde gerçekleştirilebilen bir şey, telefondan kitap okumak.

Ha, bir e-ink destekli reader kalitesine ulaşır mı? kesinlikle hayır.

Eletronik mürekkep, zaten dijital kitapta başlı başına harika bir teknoloji. Devrim niteliğinde bir buluş. Kitap okumayı seven her arkadaşımın da kafasına girip bir tane edinmelerini sağlamışımdır. O kadar iyi.

okuyucuya, kağıda basılı mürekkebin hissiyatının bire bir aynısını veriyor. "led" ya da "lcd" ekran varyasyonlarından çok farklı.

Ancak elinizde o aletlerden yoksa bile, yine de kitap okumak için çok rahat bir şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz.**

keyif de alırsınız.
Normal kitapın yerini asla ve asla tutmaz.
Küçük bir çanta kullandığım günlerde yaptığım eylem. Yanımda kitap olmadığı için koru metroya kadar e-kitap olarak kaydettiğim kitaplardan birini okurum. Önceleri biraz göz yoruyor, ama sonra alışıyorsun. Yine de normal bir kitap okuma tadı vermiyor tabi orası ayrı.
Yoğun iş ve eğitim hayatında pratik yöntem.

Klasik okuyuculukta tercih edilemez. Kitap okumak hayatın bir parçasıdır keyfi hiç bir yöntemle telafi edilip yeri doldurulumaz. Fakat eğitim dökümanlarını okumak için çok pratik yöntem.
telefondan kitap okumayın eğer e kitap okuyorsanız yazarın ve basımevlerinin emeklerine saygınız yoktur (bkz: bu yazar ne kazanacak ameke)
Bir kitaba başladığımda hep bir sonra ki sayfayı çevirmek için acele eden ben , kitabın ortalarına geldiğimde okuduklarım ve okumadıklarımı tutup hangisi daha kalın diye bakan ben ve telefondan bir şey okurken uzun sürünce gözleri şaşı olan ben , bunu beceremeyecek.
zevk vermez.
kitabın kokusundan hoşlananlar için pekte zevk vermeyen eylem. ayrıca gözlerin amına koyuyor. ama ne olursa olsun pratik.
Ben tavsiye etmiyorum. Gelen bildirim sesleri sürekli dikkatinizi dağıtır, okuduğunuz kitap tabiri caizse mundar olur.
Ay saçmalamayın lütfen...

Hem kitapların kendine has, eskiyemeyen, ruha iyi gelen bir kokusu var, es geçmeyin.
iyi oluyor valla ya bi de pdfler düzgün hazırlanmışsa. Ama tabi ki gerçek kitap gibi olamaz.
En fazla 2 saat süren aktivite.

Sonra şarj bitiyor.
Göz düşmanıdır.
kitaptan okumanın tadını vermese de pratikliği nedeniyle müptelası olduğum eylem.