bugün

okuldaki televizyon gibi bilgisayar.
görsel
görsel
https://imgur.com/a/q7GnYQD
sadece breadboard, elektromekanik röle veya vakum tüpleri aracılığıyla new york ve istanbul ölçeğinde bir şehri kaplayacak şeyi silikon ve fosfor gibi birkaç elementin mikroskobik ölçekte de koruduğu özellikler sayesinde 4-5 nanometre boyutuna taşıyan teknoloji.

şu fotoğraftaki bağlantıları ve mantık kapılarını pekala bambaşka objelerle de inşa edebilirsiniz?

ama bu bayağı bir emek ve vakit israfı olurdu...
görsel
biosun açılırken okuduğu ve işletim sistemini meydana getiren c, c++ kodunun tanıtılmasını sağlayan microcode, aslında x86_64 mimarisindeki komut setlerinden başka bir şey değil!

ve bu komut setlerinden her biri, mikro işlemcilerin içinde hep mevcut!

üretilen bütün işlemciler, bu mimarinin ilk örneğine ait kuramsal kitabın sayfalarını birebir kullanmakla beraber, ona yeni sayfalar da ekliyor.

ve bu sayfalar, fiziksel, yani donanımın bir parçası.

assembly dediğiniz şey, microcode u tanımlayan ve transistörlerden oluşan devasa bir yapı, ve orada bir yerde mevcutlar!
sıfır ve birlerden ziyade, transistörler ve sembolik mantık kullanılarak bir elbisenin kumaşı misali bakır, silikon ve fosforla nakşedilmiş milyar kere milyar kablonun birbiri ardına geldiği ve kısa devreye yol açmadığı çindeki en karmaşık şehir otoyollarına benzeyen girift bir mimarinin hayat verdiği büyük ölçüde otonom makine.
Bazı şirketlerde ticari hesaplar yapmak için kullanılan başka da işe yarar bir özelliği olmayan aygıt. Dışarıdan bakınca televizyona benziyor ama içi bir şeye yaramıyor.
nimettir.
En iyi kankam.
Bir dost.
Asus.
Gerçe ben açınca zırlıyor kasa testere gibi.
Çok hata verebiliyor bazen internet bağlantısı kesiliyor Avrupanın göbeğinde.
2010 da ilk aldığımız çöküp durdu 2019 a kadar.
işte o yıl alınca ne olacaktı çöp.
birazdan sıcak yatağımdan kalkıp sözlüğe giriş yapacağım alet. telefonda reklam çıkıp duruyor ve sol framedeki başlıklar sadece tek sayfa görünüyor.
görsel
zannedersem 2000 yılında oldu ilk bilgisayarım.

6 yaşındaydım galiba.
günümüzde artık her evde olan sıradanlaşan bir alet. avrupada veya amerika da fiyatları çok ucuzdur.
verileri 0 ve 1 mantığında değerlendirip internete giren aygıt.
aşık olduğum elektronik alettir, o anakart, o işlemci, hele hele eskilerden kalma floppy diskler, athlon'lar, pentium'lar, hepsi sevgilimdir, özellikle mikroçip sektörü 1970-2007 dönemi arasında büyük rekabet içerisindeydi, bugünlerde o rekabet neredeyse yok oldu, taht artık ryzen serisinin, intel yüksek fiyatlarıyla milletin götünü sikmeye devam ederse fanları hariç kimse almayacak duruma geldi.
olmazsa olmaz hale gelmiştir.
bugünlerde en gerekli olandır, bilgisayar için kurşun atar kurşun yerim.
farklı katmanların uyumuyla çalışan teknolojik cihaz. her bir katman bir altındakinin doğru çalıştığını varsayarak ilerler. örneğin kullanıcı uygulamaları katmanı işletim sisteminin doğru çalıştığını varsayar. yada işletim sistemi mimari katmanının doğru çalıştığını varsayar.

her bir katmanda değişik conventions yani kabul görmüş yönergeler bulunur.

bilgisayar algoritmalarla çalışır. örneğin sort edilmesi gereken bir liste varsa değişik sort algoritmaları çalışabilir.

programlar compiler ile derlenir ve executable dosyalar oluşur.
en iyisi leptoplar hem kullanışlı hem nerede istersen kullanabiliyorsun.
evde olsaydım da vikipedi'ye almanca içerikten türkçe içerik girseydim.

ingilizcesi iyi olanlar ingilizce maddeleri türkçe vikipedi'ye girebilir.
Üniversitede okurken çok fazla bilgisayar değişikliği yapıyordum. Her aldığım bilgisayar elimde kalıyordu. Mesleğim gereği çok iyi bir bilgisayara ihtiyacım vardı. Bilgisayar Mühendisiyim ben. Daha sonra kendi kasamı kendim toplamak istedim. istediğim özellikte istediğim bilgisayar bileşenlerini toplayarak kendime göre bir kasa çıkardım ortaya. Şuan bilgisayarım çok iyi çalışıyor. Herhangi bir yavaşlama bir sıkıntı yok. Bilgisayar bileşenlerini aldığım firmayı herkese tavsiye ederim.

Kaynak:https://www.sinerji.gen.tr/
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
ipad servisiyle alakalı çok problemler yaşadım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Hyper Bilgisayarla iletişime geçtim. Sorunsuz servis işlemlerimiz oldu.
kaynak:https://www.hyperbilgisayar.com/
Eski sistemler oyun kaldırmıyormuş ne yazıkki.
Şundan 10 yıl öncesine kadar her evde baş köşede olan ancak cebe giren alet. Talep azalmasına rağmen fiyatı anlamsız şekilde yükselmektir.
youtoube'da 1800 liralık ekran kartı koyup 250 gb hafıza koyuyorlar saçma degilmi hiçbir oyun sığmazki.