bugün

Türkologların iner çıkar olarak adlandırdığı,cok katlı evlerde çoook işe yarayan gavur icadıdır
hayatı boyunca birbirine asla bu derece yakın olamayacak tiplerin göz göze geldikleri mekandır
(bkz: yuk asansoru)
yürtdışından ilk getirildiğinde alete isim konulması esnasında, aleti binada en üst kata monte eden, kısacası asan fransız asilzadenin ismi konulmak istenen, fakat hiç bir vatan evladının adamın sör gerard depardieu ismini telaffuz edememesinden dolayı asan sör şeklinde bir çözüm üretilen ve asansör olarak ismi kalakalan makinadır.
(bkz: asansor 4 kisiliktir)
ingilizce'si liftve ya elevatordiye çevrilir.

(bkz: lift ve elevator arasındaki fark)
hem fantastik hem de korku dolu anların yaşandığı gözde mekandır.
(bkz: fransız cellat)
yürümemek için kullanılan kafes.

(bkz: yürüyen merdiven)
mustafa uğurlu ve arzu yanardağın rol aldığı olmamış filmdir.*
Telefon santralleri
beni sana bağlar sevgilim

nükleer santraller ölüme
gökyüzünün nerede olduğunu soran
bir vapur dumanına
yanıt veremiyor hiç kimse

Çocuğunu asma köprüde sallayan
bir annedir istanbul
ki onun
içi süt dolu
biberonudur Kız Kulesi
soğusun diye suya tutulan

Ne kalem kılıçtan
ne kılıç kalemden üstün olsun
öğrensinler birlikte yaşamayı
örneğin kalem
aşk şiirleri yazsın
ve köreldikçe kılıç yontsun

Yalnız kaldığımız an da bile
alırız insan kokusunu
ıssız adasında
üstünden atamamıştır Robinson
yakalanma korkusunu

Kendi boşluğuna asılı
birer asansörüz aslında
ve ben elimde
taze bir karanfil
sıkışıp kaldım
iki kadın arasında. *
hep düşme korkusu yaşadığımız ama 3 kişiliğe 6 kişi de binsek kolay kolay düşmeyen alettir. nerden mi biliyorum çünkü bu işi yapıyorum * korkmayın gençlerrr
asansor filminde ki gibi eski tip olanlarına cihangir apartmanlarinda rastlanabilir.
aslında engellilerin kullanımı için yapılmış makinedir. fiziksel olarak engelliler * için yapılmasına rağmet, zihinsel olarak engelliler * daha çok kullanmaktadır. fiziksel olarak merdiven çıkmasında bir engel olmayan insanların bu aleti her daim kullanması sonucu sonunda merdivenleri cidden çıkamayacak duruma gelmeleri kaçınılmaz olur. insanların merdiven çıkamamaktan şikayet etmeleri ise gariptir. (bkz: bayanlar) sonuçta bu makine amacı dahilinde kullanılırsa çok faydalıdır, amacını aşması halinde ise insan evrimini negatif etkileyeceğinden zamanla merdiven çıkamayan canlılara dönebiliriz.
ayrıca zihinsel engelli uyanıklar tarafından genellikle kapasitesini aşan gruplar halinde kullanılan zavallı alettir. ben o uyanıkları ahirette ''cehennemin katları arası çalışan asansör'' olma cezasıyla çarptırıldıkları zaman görürüm.

not: görmem işallah. ne işim var benim cehennemde? bu yüzden bu tür tasvirleri dante'ye havale ediyorum.
(bkz: azansör)
hızının insanla sınırlı olduğu makinalardır.
hızlarının yükseltilmesi mümkün olsa da, duruş ve kalkışlardaki ivmelerin insanları rahatsız etme ihtimalinden dolayı sınırlıdır.
(bkz: yük asansörü)
asansör:16. yüzyılda ingilterede yaşamış ve sürekli insan asmış bir sör.
izmirde bir semtten diğerine 250 yeni kuruşa inebileceğiniz hatta içinden denizi görebileceğiniz taşıt.:)
girmeden önce yanımızdakiyle şen şakrak konuşurken, içine girince herkesin bir anda sustuğu, inene kadar ya aynaya ya da insanların ayakkabılarına arada bi de kaçıncı kata gelindiğine bakılan, türkiyede yalnızca 5 ve fazla kata sahip yapılarda bulunması gerektiği için çoğu apartmanın 4 katlı yapılmasına neden olan makina.
yükselmenin çok daha farklı yolları da olduğunu bilmeyen insanlarımın kullanmaya koşullandırıldıkları basit bir mekanik araçtır kendisi. liberal dir ve hatta tavşan boku gibidir. nereye koysan ve hangi düğmeye bassan oraya gider (dikkat çıkar demiyorum) genellikle de asansör müziği dinlemekten zevk alanların kullanmayı tercih ettikleri bir enstrüman dır.
son derece erkeksi bir enstrüman. havaya kalktığında,yukarıya doğru çıktığında ve sorun çıkarmadığında herkes iyidir hoştur, ama aniden aşağıya inmeye başladığında herkesi (kadın erkek fark etmez) bir panik hali alır.
(bkz: carli nin büyük cam asansörü)*
apartmandakiler arasında eşya alınıp yollanmasında da kullanılan ufak çocuklar için bazen oyuncak olan arada tutuklup edip korkutan bazıları için hobi bazıları için de fobi olan makina.
gayet klostrofobik bir ortam olmakla beraber, ilkel asansörlerin tarihi milattan önce üçüncü yüzyıla dek uzansa da yolcu taşıyan ilk asansör, fransız kralı xv. louis'in isteğiyle günümüzden 250 yıl önce versailles sarayı'na yerleştirilmiştir. elisha graves otis 1853 yılında, düşmeye karşı emniyet düzeni olan ilk asansörü crystal palace new york'ta kurmuştur.