bugün

yenibir akınmdır arabeske ilgi duyanlar arabesk yerine bu yola başvurmuştur bu tarzı yapanlar her ne kadar biz rock yapıyoruz desede yaptıkları kanımca arabesk rocktır.

(bkz: yuksek sadakat)
(bkz: seksendort)
(bkz: gece yolculari)
(bkz: etnik pop)
mükemmel bir tarzdır.ne arabesk gibi bayar,ne klasik rock gibi kafa ütüler.
(bkz: ogün sanlısoy) (bkz: haluk levent) (bkz: öztürk) gibi herifler orhan baba,ferdi baba ve ibrahim tatlıses şarkılarını yorumlayıp bu konuda aşmışlardır.
katledilmiş rock müziğe verilen isimdir. bu tür gruplar inatla rock'cı olduklarını söylerler ama alakası yoktur. yaptıkları müzik gitar kullanılmıs fantazi-arabesk müziktir. sözlerin felsefesine bakıldığında ibrahim tatlıses'ten pek farkı yoktur hatta hiç farkı yoktur. aşkım terketti gitti beni, seviyorum anam oyyyyy türü sözlere iki power chord katarak sizde arabesk rock yapabilirsiniz.

(bkz: gizli özne)
böyle bir müzik yapan için sebep, kendine bütünüyle yabancı bir türü sahiplenebilmek, "kendinin yapabilmek" olsa gerek. malum, ithal edilen her kültürel öge gibi müzikte de kavramların içini doldurmak başlı başına bir mesele.

ama son zamanlarda bir furyaya dönüşen, "trend" olan arabesk rock "türünün" altında yatan asıl sebep, yapılan müziği dinletilebilme kaygısı. bir şekilde tuttu bu iş. hiç olmaması rock için daha hayırlı gibi gözükse, bu müziğin dinleyicisine bir hakaret gibi algılansa da, güzel arabesk-rock örnekler de var piyasa da.

piyasa işte yine anahtar kelime.
(bkz: rock un genital organina salgam suyu kacirmak)
genelde rock tınıları üzerine arabesk sözler yazılmasıyla oluşur.
(bkz: emre aydın)
(bkz: yüksek sadakat)

rock gibi rock için;
(bkz: malt)
(bkz: mor ve ötesi)
(bkz: müslüm gürses)
dumanın yaptığı müziktir aslında..
valla hayko cepkin'in yalnız kalsın adlı şarkısına değinmeden geçmemek gerekir bu köşeden.
rock'ın amerikan arabesk müziği * olduğunu düşünürsek abes bir terimdir.
(bkz: fantazi rock) ın amcaoğlu dur.
(bkz: damar rock şarkıları)
bazılarının anadolu rock yüzünden ortaya çıktığı diye uydurduğu yoz müziktir. gelişime ve evrime kapalıdır. enstrümantel zenginlikten ziyade "öldüm bittim tecavüze uğradım" tarzı bitik ve yitik ucuz sözlerle kurtarılmaya çalışılan şarkıların türüdür. şu an türkiye'de birçok sözde rockçı ve grubun deli gibi para kazanmasına yardımcı olan pislik bişeydir. en önemli temsilcileri;

(bkz: emre aydın)
(bkz: gripin)
(bkz: 84)
(bkz: yüksek sadakat)
(bkz: kolpa)
Metal ve ecnebi versiyonu için (bkz: doom metal)
ayna grubunun müzik alanı.
(bkz: anadolu rock)
rockabesk diye de tabir edilir .
aslında kendi içinde de çokça bölünen tanımdır. bir fairuz derin bulut, ayyuka gibi gruplara; bir de burada sıralanan diğer alternatif türk gruplarına bakınca çok farklı şeyler çıkıyor ortaya. örneğin fairuz derin bulut 70'lerin saykodelizminden etkilenmiş, hayvan gibi de müzik yapan bir gruptur. arabesk adında ve sadece ali tekintüre şarkılarından oluşan bir albümleri bile vardır. erkin koray'dan sonra türkiye'de arabesk kavramını rock müziğe iyice yerleştiren, erkin koray'a göre biraz daha yeni nesil sayılabilecek bir grup da ünlü'dür. zaten arabesk bile kendi içinde bir tutarlılığa sahip olmadığından bir tarafta koskoca orhan gencebay vardır, diğer tarafta ibrahim tatlıses, ferdi tayfur vs. ki zaten orhan gencebay da kanımca arabeskin çok ötesinde, çok farklı kafalarda müzik yapmış bir abidir. kısaca arabesk güzel şeydir. ama arabesk rock denilen şey çok derin mevzudur, güzeli de vardır varoşu da.

fairuz derin bulut, ayyuka, replikas gibi gruplar arabesk'i deneysellikle karıştıran gruplardır. bu adamları dinlemeden önce emre aydın, yüksek sadakat gibi isimlerden bahsetmek olmaz.
dayanak noktası yetmişlerin anadolu rock`ıdır. kulağa ve kişiye hitap ettikten sonra dinlenebilirler. anadolu rock da anonim türküler yine anadoluya has enstrümanlar ile ve rock rifleri ile harmanlanarak folklorik ve deneysel bir şeyler yapılmış tutulmuştu; arabesk rock da benzer olarak yine arabesk e özgü enstrümanlar ile kaderci ve olmuşa boyun eğmek gibi temalar işlenir. Bir arabesk yada fantazi vokalinden ziyade rock vokali kullanılırsa oldukça güzel olur. Aslında zamanında Ersen denemiş olsada albümü rock değil tamamen bir arabesk albümüdür zamanın popüler arabesk şarkılarını hiç bir yerine dokunmadan söylemiştir. Erkin Koray Son dönem müzisyenlerinde eski parçaları yeniden yorumlama üzerine albümler yapılsa da kendi tarzını yaratanlar da çıkmakta dır:
(bkz: )

http://www.youtube.com/watch?v=m9pSCIc-8Ss

http://www.youtube.com/watch?v=D0wBSZ0C2vc

http://www.youtube.com/watch?v=iZOBlwS0Kzg

Anlaşılması zor olan ise kimilerinin şiddetle böyle bir şeye karşı çıkması rock bu değildir demesi, o halde rock nedir arkadaşlar; bu müzik içinde crossover denen de bir stil yok mu? ayrıca bu yazarlar fintroll , Eluveitie vb. gibi folk gruplarını da yere göğe sığdıramıyorlar, nedir bu kendi milletine ve kültürüne karşı düşmanlık?
genellikle hicaz, kürdi makamları yada phrygian modunu kullanan ve bol distorsiyonlu bir soundla ne şiş yansın ne kebap türü grupların icra ettiği tür evliliği. bu illa ki kötü oldukları anlamına gelmez tabi. hoşa giden örnekler de çıkabilir. fakat türlerin kaynaşmasından öte 16 yaş grubunun sesi olan bu akımda büyük yüzdelere ulaşan cover hadisesi düşünülürse makul bir metamorfoz geçirmesi muhtemeldir.
(bkz: hayko cepkin) (bkz: piiz) tabi babaları da (bkz: erkin koray)
(bkz: çamur)
(bkz: hara)
tam da böyle birşeydir: http://www.youtube.com/watch?v=CUwpchtgHAo
ülkemizde rock müziğin arabesk birikimle harmanlanması sonucu ortaya çıkan yeni tarz. kim ne derse desin, elektrogitarla bassla rock müzik olmuyor. rock müzik protesttir, isyan kokar, başkaldırıdır. oysa arabesk kabulleniştir, en fazla feleğe sitemdir. bu yüzden bu tarz bize özgüdür, özgündür.
(bkz: luxus)