bugün

ingiliz dili ve edebiyatıyla kardeş(!) gibi gorunen bolum.

herkesin dusundugunun aksine dort yıl boyunca ogrenilen sadece amerikanın "olmayan" kulturu, tarihi, edebiyatı değildir; genel bir portre cizilir aslında bu dallarla ilgili. mitolojiden tiyatroya, dunya edebiyatından felsefeye varıncaya kadar her turlu konu işlenilir. işin en keyif veren yanı ders amaçlı gösterilen filmlerdir;(one flew over the cuckoo's nest, ms burning, scarlet letter, forrest gump, the crucible, american psycho, grapes of wrath, dead poets' society, fahreneit 9/11.. en akılda kalanlar) sonuç olarak moviemaker'ların anavatanından bahsediyoruz, boru diil.

derslerden yuksek not almak sanılanın aksine gobek atarak geçmeye benzemez; hocalar son derece titizdir verdikleri herşeyi fazlasıyla geri almak konusunda. ha bir de 4 yılın bitiminde themes sunumu vardır ki başlıbaşına bir stres kaynağıdır. konuyu seçmek bir derttir, araştırmak, hazırlamak ve grup arkadaşınla sunmak apayrı derttir. kısacası baba bir bolumdur, secmek isteyenler dusunun, sonra bir daha dusunun, olmadi bi daha...
bu sene girme umudumun ve isteğimin fazla olduğu ege ve 9eylül'de de olan, dil bölümünden seçilip okunabilecek yegane bölümlerden biri..*
ingiliz edebiyatı kadar köklü bir geçmiş olmasada,ders olarak işlenmesine rağmen zevk verir.
amerikan kültürü = big mac menü.
amerikan edebiyatı = herry potter.
amerikan kültürü diye bir şey yoktur aslında çünkü şuan bizim dünya üzerinde amerikalı diye tanımladığımız insanlar ya çinden yada avrupadan göç etmiştir. asıl amerikalılar ise hani bizim kızılderili diye ayırdığımız sınıf varya odur. bu sınıfın da bilinen bir edebiyata sahip olduğu bilinmemektedir.
edebiyat diyemeyeceğim toplama yazınlara verilen ad...mitolojilerin çarpıtılmasıyla yeni şeyler ürettiklerini sanarlar fakat bilen kişi bunun hemen bir çarpıtma olduğunu görecektir.

kültür kısmına gelirsek,duraksamadan tüketim yapılır,duraksanamaz çünkü duraksayan tüketilecektir düşüncesi aşılanmıştır halihazırda...bi de silah teknolojisini,amerikan kültürü içinde sayabiliriz
(bkz: ezra pound)
Kaliteli hocalarınız olduğunda derslerin çok eğlenceli ve yararlı geçtiği, dersin amacının hocalarınızın size birşeyler ezberletmek değil, size nasıl bağımsız fikirler sahibi olup onları dile getirmeniz gerektiğini öğreten, bireyin herhangi bir konuda nasıl analitik fikir edineceğini mezununa aşılayan güzel bir bölümdür.
tc universitelerinin bazilarinda var olan bolum.
her ulkenin edebiyat birikimi soz konusudur fakat "amerikan dili" ibaresi komiktir.
edebiyattan hoşlanıyorsanız seçmenizde sakınca olmayan, aksi takdirde işkence tadı verecek bölüm. Sınıfta kalmalara kadar gidebilir işin sonu. tecrübelerle sabittir, acıtır.
Fikrimce okuyanların "amerikanın ne kültürü var ki okuyorsun" lafına başka çareleri olmadığı için artık alıştıkları bölümdür. Arkadaşım 4 yıl ne okutuyor ozaman bu insanlar? Teyzecim ozaman kazan da sen oku bitir(?)
amerika nın kültürü mü varmış diyen angutların bulaşmaması gereken bölüm, ülkede binlerce ing öğretmeni varken evet ing öğretmenliği okumalı herkes. lan ingilizce dersini ben şimdi veririm, artis? sosyal statüymüş, kadro beklerken okursun diplomayı tabi sıkılmamak için. lazım evet. hmm. hmmck.
(bkz: amerikan filolojisi).
Her söylediğimde bir kaç dangalağın çıkıp Amerikanın ne kültürü var, ne tarihi var da ne edebiyatı olsun? diye ahkam kestiği, çok sevdiğim bölümüm. Söyleyenlere bakıyorsun, sanki adamların hepsi hukuk veya tıp okumuş. Yok kardeşim cahil insanla uğraşmak zor.
her şeye bok atan milletimizin verdiği okuyacak başka şey mi kalmadı tepkisi insanın canını sıksa da okuması çok keyifli ve insana çok şey katan bölüm.çeşitli ülkelerin kültürlerinden beslenerek insana geniş bir edebiyat skalası sunar.tercih etmeyi düşünen öğrencilere içtenlikle tavsiye edebileceğim bir bölümdür kendileri.
(bkz: ingilizce)
(bkz: amerikanın kültürü varmış)
bahçeşehir üniversitesi'nde mevcut bir bölümdür.
seçiip seçmemek arasında tereddüt edilen bölüm. allahım delireceğim!
insanın az uz değil bayağı bayağı sevmeye başladığı bölümdür ilk seneden sonra. ama hocaların etkileri vs unutulmamalıdır. istanbul üniversitesi'ni kazanan genç dimağlar varsa yardımcı oluruz itina ile boyarız badanalarız. daha sonra genişçene bir entari döşenecektir bu bölüm için. *
yine olsa yine 4 sene okurum denilesi bölüm.
mezun olunca ne yapacaksın diyenlere de inat. *
kısaltılınca ake olan bölüm.

ilk duyduğumda çok komiğime gelmişti benim.
değil mi? tamam.
en keyifli taraflarının kızılderili mitolojisi ve postmodern edebiyat, en sıkıcı taraflarının da püritenist, transandantalist ve kısmen realist* dönemden oluştuğu kanısını taşıdığım bölüm.
(bkz: artiz ne arar la bazarda)
ingiliz dili ve edebiyatına nazaran rahatça okunası bir bölümdür.