bugün

ingiltere kazanacak.
Arjantin şampiyon, Brazilya 3. olacaktır.
Almanya, ispanya olmasa brezilya kazanır. ingilterenin şansı az.
ingiltere çeyrek finali geçse bile final göremeyecek.
Alamanya ile Brezilyaspor yarışır.
almanya alır.
a grubu: brezilya, hırvatistan, kamerun, meksika takımları, b grubunu; ispanya, hollanda, şili, avustralya.
c grubu: fildişi sahili, kolombiya, yunanistan, japonya. d grubu: uruguay, kosta rika, ingiltere, italya.
e grubu: isviçre, ekvador, fransa, honduras, f grubunu: arjantin, bosna hersek, iran, nijerya
g grubu: almanya, portekiz, gana, amerika, h grubunu ise; belçika, cezayir, rusya, güney kore

gruplar sonrası maçlar çapraz eşleşmelere göre şekilleneceğinden, a grubunun olası lideri brezilya, b grubundan 2. çıkacak hollanda-ispanya ikilisinden birisiyle henüz ikinci turda karşılaşacak. c1-d2, c2-d1 şeklinde de diğer maçlar oynanacağından, brezilya 2. turda bu ikisinden birisini geçse dahi, çeyrek finalde, almanya veya fransayla karşılaşma olasılığı bulunuyor. bir sonraki tur olan yarı finalde, ispanya veya arjantin ile oynamaları kuvvetle muhtemel.
kağıt üzerinde brezilya, her ne kadar hala istenileni veremeyen neymar ve jo-fred ikilisi gibi çok tatmin etmeyen ileri uç elemanlarıyla oynayacaksa da, bu takımların hepsini yenebilecek güçte. fakat, turnuvanın ağırtoplarıyla daha ikinci turdan 7-8 gün aralıklarla oynama olasılıkları brezilyayı zorlayacaktır.

oysa, belçika ve arjantinin ilerlemesi sambacıları nazaran daha kolay. grubundan lider çıkacak arjantin, fra-isviçre ikilisinden ikinci olacak isviçre ile karşılaşarak, çeyrek finalde belçika-portekiz maçına ulaşacak. artık hep birlikte messi'den ulusal bazda patlama bekliyoruz. maradona ve pele'yi, dünya şampiyonlarındaki performanslarıyla anımsıyoruz.
ispanya için genel düşünceler, altın çağının bittiği yönünde ancak, ispanya futbolu bu seneyi de oldukça parlak geçirdi. avrupanın kulüp bazında 2 büyük kupası ispanyollara gitti. 2 takımı cl finali oynarken, uefada da 2 takımı yarı final oynadı. barça ağırlık ispanya kadrosu, aksayan noktalarda real madrid tajviyesi alıyor. kötü denilen barça; pique-bartra oynadı, şimdi ramos-pique olacak. valdes sezonun ikinci yarısı sakattı, şimdi casillas olacak. ve forvetsiz geçirdiği turnuvalardaki başarıları hala dimağlardayken, ileri uçta dieoga costa'yı oynatacaklar. ispanya kıta avrupasının hala favorisi, almanyayla birlikte.
tanzanya alır.
uruguay italya finalini izleyebiliriz.
brezilya nın mutlak favori olduğunu düşünüyorum.
gol kralı: (bkz: thomas müller)
almanya brezilya fransa uruguay 4 lüsü çekişecektir. ev sahibi olarak brezilya çok avantajlı olacaktır ancak almanya hata affetmez diyorum.
Almanya, Brezilya, Hollanda, Fransa'nın yarı final oynayacağı turnuvadır.
"bir daha yaparsam siksinler" tahminleridir.
brezilya-almanya ve hollanda-belçika maçlarının galibi final oynar.

final maçı brezilya-hollanda olur* hollanda alır.
yarı final almanya-hollanda olacaktır.

şampiyon da almanya olur.