bugün

tüik'in açıkladığı verilerdir. 2012 yılı sonu itibarı ile yaşanan durumdur.
türkyenin kişi başına düşen milli gelirinin yıllardır artmadığının kanıtıdır. (bkz: ilk okul kitaplarındaki veriler 2004)
(bkz: yok ki)
"10000 dolardan vazgeçtim, 504 dolarımı kim aldıysa saklamasın, versin lan" dediğim durumdur.
bu verilere göre ben kisi degilim sanirim.
ulkede "kisi" olarak adlandiran yonetiminin halkina kazigidir.. kisi basi milli geliri turkiye buyumesi olarak gostermek ne kadar sacma zira eskiye oranla fakir nufus artmistir.. buna karsilik zengin kisiler daha zengin oldugunden milli gelir ortalamaya girerek arti olarak gozukmektedir..

soyle komple soyup gitseler bizde temelli kurtulsak ya la..
sadece 10000 dolar ve üzeri kazanan insanların kişiden sayıldığında doğru olabilecek ortalama.
2012 de kişi başı milli gelir 10504 dolara çıkmış olabilir, önemli olan vatandaşın, cebine ne girdiği.

vatandaşın boş telkinlere ihtiyacı yok. askerlikte bir bildirim komutu birde yaptırım komutu vardı. devlet bildiriyor, fakat yaptırım yok. insanların laf salatası dinlemeye tahammülü yok. 10504 dolar yaklaşık 19 bin tl yapıyor asgari ücretin karşılığı yıllık 9000 tl bu nasıl hesap dilin kemiği yok. yıllık bu parayı çalışan hangi işçi cebine koymuş.
düzenbazların sahtekarların yıllardır ne de güzel beslendiklerinin göstergesidir, fakirlerin sayısına ve haline bakılınca...
böyle ciddi ciddi anlatılınca ülkemdeki fakir sayısını gözler önüne seren olaydır. g8 ortalaması 32 bin$ nire 10 bin$ niree.*
o zaman bi zahmet 10 bin dolar ımı rica edeyim ben
türkiye ekonomisi için düşük bir rakamdır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar