bugün

mümtaz er türköne

atilla kıyat'ın çok pis ayarı verdiği ve sırıtmaktan başka hiçbir halt yiyemeyen adam.

tsk'nın yozlaştığını ve tsk'nın lağvedilip, yeni bir ordu kurulması fikrini ortaya atan bu adama, atilla paşa;

"bakınız, şu anda mevcut davalarda henüz hüküm giymiş olan herhangi bir tsk mensubu yok. hadi diyelim ki, yargılanmak için makul sebepleri olan kişiler bunlar ve tüm davaları toplasanız bu kişilerin sayıları 50'yi bulmaz. siz diyorsunuz ki, hüküm giymemiş bu insanları baz alarak "tsk yozlaşmıştır" en son araştırmalarıma göre tbmm çatısı altında bekleyen evrakta sahtecilik, adam yaralamaya teşebbüs vesair suçlardan 315 dokunulmazlık dosyası vardır. bazı milletvekillerimizin 5-10 dosyası olabilir ancak, tbmm üyelerinin yarısı hakkında dokunulmazlık dosyası vardır. peki ben bunun üzerine "tbmm yozlaşmıştır, tbmm lağvedilmelidir" diyebilir miyim, diyor muyum? demiyorum."

demiştir. mümtazer bu ayarı başarıyla aldığı için yapabileceği tek şey de zaten gülümsemektir. zira, bu denli somut bir örneğe verecek cevabı yoktur.

diğer yandan "tsk irticayı 1 numaralı iç tehdit olarak sunuyor" demesine, atilla paşa "ilgili belgede hükümet'in de imzası vardır. madem bu görüş paylaşılmıyor, imzalamasın efendim?" diyerek bilgileri eksilterek, budayarak verme gayretinde olan bu kişiyi düzeltmiştir.

yavrum demokrasi meteorları.

ayrıca devamlı "iddialar" üzerinden konuşmaktadır "bu iddialar var, şu iddialar var, şöyle de iddialar var" demektedir.

"bu vardır" diye bir olayı yoktur. atilla paşa, "her iddaya ve söylentiye ne kadar rahat inanıyorsunuz" deyince de "yok ben inanmıyorum bu iddialara" diyerek geri yapmayı da becerebilmiştir.

helal len mümtazer.

atilla kıyat kendisini "somut" salvolarla şamar oğlanına çevirmiştir.

(bkz: gülerek izliyoruz)