bugün

uludağ sözlük

türkçe karakter konusunda moderasyondan çok yazarlara iş düşüyor uludağ sözlük'te. ancak yazıktır ki moderasyonun gösterdiği çabanın "1/1000"'i kadar özen gösterilmiyor bu konuya yazarlar tarafından.

neden bir yazar yazılı kurallar belliyken yine de ısrarla "yhaa benim klavyem turkchee degil kiii uff" veya "düzeltsin moderasyon amk, bana ne lan" veya " nhee fark eder ki ama yhaa" gibi serzenişlerde bulunur anlamak mümkün değil. inanın mümkün değil cidden.

sanki girmiş herhangi bir forum sitesine, mahallede top sektirdiği badileriyle birlikte chat yapıyormuş gibi davranıyor kimi yazarlar. hayır bu tip yazarları uyardığın zaman da cehaletin verdiği o müthiş gazla "sen işine bak, işine bak" gibi bir cevap geliyor kendilerinden. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diye bir söz var ya, hah işte bu yaşam formları bilmediklerini bilmedikleri gibi, marifetmiş gibi hem suçlu hem güçlü pozisyonuna da geçiveriyorlar hemen.

insanoğlu dünya üzerinde yaratılmış en zeki ırk, kendini geliştirebilen bir canlı diye öğrettiler bize ilkokuldan bu yana. ama yemin olsun, bu tarz -yazar demeye de dilim varmıyor- insanları sözlükte gördüğümde yemin olsun onlarla aynı havayı soluduğumdan tiksiniyor, aynı ırkın mensubu olduğumdan utanıyorum.

artık utandırmayın, lütfen.
güncel Önemli Başlıklar