bugün

telsim

gprs, mms, cepte tv vs. gibi bir çok teknolojiyi tütkiyeye ilk getiren şirkettir. teknoloji olarak türkcellden daha ilerideydi, türkcell onu taklit ediyordu. 17 ağustos depreminde tıkır tıkır çalışmasıyla bunu ispatlamıştır. uzan ailesinin teknoloji merakının bir getirisidir. avrupa ve amerikada kullanılmaya başlanan bir teknolojiyi bir an önce parayı basıp almış, sistemini kurdurmuştur. sahip olduğu fakat ileride kullanmak üzere beklettiği teknolojileri olduğu da sıkça iddia edilmekteydi. velhasıl bugün bayıldığımız turkcellin aslında çok daha önündeydi.
ayrıca türkcell ile kurulduğu yıllarda müşteri sayıları da başabaş iken cep telefonunun patladığı yıllarda aldığı satış yasakları sebebiyle turkcellin gerisinde kalmıştır.
şirkete el koyulması ve vodafonea satışından sonra bir çok altyapı problemi yaşanmıştır. "çekmiyor" şikayetlerinin tavan yaptığı dönem el koyulması ve saışından sonrasıdır.
şu sıralar vodafone 3g ihalesini geciktirdiği için haklı olarak eleştiriliyor. muhtemelen telsim eski anlayışıyla türkcellden çok daha önce ve kaliteli 3g hizmeti verebilecekti..