bugün

v for vendetta

çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanmış, bir devrim filmidir. oyunculuk açısından, görsellik açısından muhteşemliği gözlerimizin önüne sermektedir. filmin başrolündeki oyuncu bizlere yüzünü göstermeden kendisine hayran bırakır. sarfettiği cümlelerle, hareketlerle tam bir bütündür.

okuduklarıma göre çizgi romandaki birçok ayrıntı filme uyarlanırken esgeçilmiş.. bu yüzden de film içerisinde bariz bazı kopukluklar görülmektedir. soru işaretleri bırakabilir.

senaryo açısından gayet başarılıdır. bir kahramanın, ulusu nasıl uyandırabileceiğini anlatır. filmin kahramanı v planlarını çok detaylı uygulamıştır. kendisini soyutlaştırmış, insanlığın dışında kendisini bir düşünce, bir fikir olarak göstermektedir.

film üzerinde beğenmediğim noktalara gelirsek.. o büyük ideallere sahip, bir düşünceyi benimsemiş ve bu yola yıllarını feda etmiş bir kahramanın filmin son sahnelerinde o güzel tasarlanmış maskesinin dudaklarıyla aşık olduğu kızın dudaklarını birleştirdiği sahne. gerçi kız buluşturmaktadır ama.. bilirsiniz öpüşmek çift taraflı olmaktadır. bu filme bu sahne gitmemiş, insana itici gelmiştir, bu senaryoya gitmemiştir bana göre..

en vurucu repliklerden birisi de şu olmuştur : "dansetmeden yapılan devrim, yapılmaya değer değiğldir." insan duyduktan sonra beyninde ufak bulanıklıklar yaşar, düşünür ve mutlu olur..

izlemediyseniz, kaçırmamanızı tavsiye ederim lakin şu sıralar dvd ve vcd versiyonu çıkmış, raflarda yerini almış bulunmaktadır. * * * *
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar