bugün

kıbrıslı nadir

farklı mecralara çekilmeye çalışılan bir karakter. komikti, oldu ve bitti.

hatırlar mısınız bilmem, hayat bilgisi dizisinde de rahmeli karakteri vardı. bayağı da uzun bir rol oldu, ekranda durdu. nadir'e göre de bayağı uyduruk bir karakterdi, şive bayağı başarısız ve olsun diye yapılmıştı. o kadar durduğu dizide hiç nadir kadar uzun cümleler kurduğunu hatırlamıyorum.

kimse çıkıp tepki göstermediyse, şimdi ufacık bir role kıbrıslıların ''vatan, millet, lefkoşa'' diye tepki göstermesi saçmalık olabilir. ayrıca rol de gayet başarılı, ben de bunu her yazını kıbrısta geçiren, kıbrıslı nişanlısı olan biri olarak söylüyorum.

neden kıbrıslılarla dalga geçtiği görüşüne de kapıldığını insanların anlamıyorum. nadir kendi başına komik bir herif. tip zaten ofsayt, tam bir hödük. bir elinde ceviz reçeli, bir elinde tabanca... volkan apayrı komedi.

e peki bu mizansen de kıbrıs kültürünün yeri nedir de bu kadar infial yaratılıyor? komik olan nadir. kıbrıslılar değil. alınganlık göstermekte saçmalık.

nadir gibi bir herifi bırak kıbrıs'ta görmeyi, istanbul'da bile görmedim.

o hödükte cevizcik reçelcik bilmem ne diyince komik oluyor yani komik işte.

onur mücadelesi yapmanın anlamı yok, şaka bu yani.

insanlar levent kırca'ya, atilla arcan'a, yavuz seçkin'e, şahan gökbakar'a nasıl güldülerse buna da öyle güldüler.

recep ivedik gibi bir hanzoya biz memleketçe güldük ve içimizden biri olduğunu bilerek güldük. bunun da kültürle falan uzaktan yakından alakası yok. 1000 çeşit insan vardı. recep türktü, nadir kıbrıslıydı.

ama hayal kahramanıydı bunlar. sokağa çıkınca herkesin recep ivediğe benzediğini düşünmem için herhalde yüksek dozda bişeyler kullanıyor olmam lazım.

aynısı da kıbrıslılarla nadirin ilişkisi için geçerli.