bugün

makyaj yapmasını bilmeyip makyaj yapan kadınlar

makyaj yapmasını öğrenmeleri ve daha güzel makyajlar için, öneri verilmesi gereken kadınlardır. önerilerime devam ediyorum yavrucanlar. her şey sizin için. ben mac'in makyaj uzmanı değilim ama öneri verebilecek kadar da bi şeyler biliyorum sanırım.

haydi bakalım buyrun:

*fondoten renginin yanlış seçimi: şimdi bazen tanımlanamayan cisimler görürsünüz. suratları başka renktir. ya bembeyaz ya turuncu -evet lan valla var- ya da.. zaten başka renk kalmadı lan neyse.. işte bu kısçeler almışlar fondoteni öyle bakmadan etmeden. insan bi lokma eline damlatır, bi bakar "ten rengime uygun mu değil mi?" der, bi düşünür. ama nerdee? sanki poposuna sürecek, kimse görmeyecek. kızım bi aldığın şeyi denesene. elinin üstüne sık azcık. en az orda renk farkı olur. genelde yüzünle renk farkı pek olmaz böyle yaparsan. yoksa yüzün bembeyaz görünür, cranberries'in "zaaabeeeeh zaabeeeeeh" * şarkısını sana armağan ederim, çok pis dalga geçerim. bronzlaştırıcının da cılkını çıkartmayın. amele yanığı filan diye dalga geçerken amelenin ta kendisi olursunuz ruhunuz duymaz.

doğru uygulama: (bkz: kate hudson)
görsel

bi halta yaramayan uygulama: (bkz: catherine zeta jones) (zaabee)

(bkz: çocukların ulaşamayacağı yerde saklayınız)

görsel

*dudak kalemi kullanımının bokunun çıkarılması: aklıma ilk gelen isim bülent ersoy. yıllarca dudak kalemini yanlış kullanarak bir makyaj malzemesinin adını kötüye çıkardı. çok eskiden, "dudak kalemi" diyince birisi (kim, niye der onu sorma) titremeye başlardı tüm vücudum, soğuk terler boşanırdı her zerremden (şiir yazayım ben). makyaj malzemesi alacağım zamanlarda, "lip liner" yazısını gördüğümde hala irkilirim, hala o dudaktan taşan, "giriş yoktur" gibi mesajlar veren çizgiler bana lost'taki gibi flashbackler yaşatır. kaçarım o reyondan..

ama artık o günler geride kaldı.. bir makyaj uzmanı bana bir masal anlattı. öğrendim ki dudak kalemi dudak rengine yakın ya da bi ton açığı, bi ton koyusu şeklinde kullanılırmış. dudağı büyük göstermek için dudak çizgisinden dışarı sürülmezmiş. sürenleri büyük lanetler bekliyormuş. bülent ersoy diyorum lan daha ne diyeyim?!

yanlış uygulama:
görsel

biliyorum, anlıyorum, sizinle aynı hissiyatı derinden paylaşıyorum. dudağımız angelina jolie gibi değil. ama ne yapalım? allah bizi de böyle yaratmış. doğru uygulamalarla dudağımızı büyük göstermek elimizde.. ya şimdi bak. angelina'nın dudağı gibi olacak dersem sende yersen o senin bileceğin iş. inanmayın böyle şeylere.

doğru uygulama:
http://img527.imageshack....820/kalicimakyajdudak.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/7669/a3bd2h.jpg

dudağı büyük göstermek için yanıp tutuşmak: evet evet. ben yapıyorum bunu. sizde yapın. bi defa, koyu renk ruj sürmeyin. dudağı ufak, miniminnacık gösterir. parıltılı rujlar kullanın. zaten onların parıltısından milletin gözü kamaşır, "dudağı da inceymiş lan bunun ıyy" filan gibi aşağılamalara maruz kalmazsınız. ahaha. şaka bi yana, parıltılı rujlar ya da parlatıcılar dudağı büyük göstermek için her zaman işe yarar. erkeklerin gözleri, konuşurken parlak dudaklarınıza kayıverir. çok güzel bi şey lan, dudaklar çok seksi. keşke angelina gibi dudağımız olsaydı.

"tüm bunlar benim dudağımda işe yaramıyor lan" dersen eğer, ben bikaç sene sonra dudağımı şişirtmeyi düşünüyorum. bana bi mesaj at. iyi bir yer bulup beraber gideriz. tamam mıı?

itiraf: bu entry çok uzun oldu bak valla billa kimse okumayacak. sonlandırmak istiyorum o yüzden.
başlığım canlanmış bugün. ben önerimi yapar giderim yavrum. önerilerime de devam ederim yoğun talep olursa. hadi öptüm kib kısçeler.

edit: imla kılavuzunu yanımda taşıyacağıma and içerim..