bugün

allahın bebeklere tecavüz edilmesine izin vermesi

allah bebeklere tecavüz edilmesine izin veriyor demekle, bunu diyen kimse; bebeğe tecavüz eden ve bunu din izin veriyor diye insanlık suçunu allah'ın üzerine atanla aynı mantık aynı zeka aynı ahlak aynı anlayışta aynı değer yargısında demektir.

basit olarak örnekleyelim.
siz o zaman anne kızkardeşiniz sizinle cinsel ilişkiye girmek istese "annem, kızkardeşim istedi" diye kabul edeceksiniz.

ferrari arabaya binip sürat yapıp birini ezip-çarpıp öldürseniz "ferrari çok hızlı araba yapmış, belediye ulaştırma bakanlığı bu hıza uygun yol yapmamış" diyeceksiniz.

arabanızla eve giderken bir markete uğrayıp siparişleri aldınız. kışın soğuktan korunmak için üşüdüğü için arabanızın tekerine çamurluğuna giren kedi-kedi yavrusu olur diye kontrol etmeden (gerçekten kışın soğuk havalarda kontrol ederim) arabaya binip motoru çalıştırıp kedi yavrusunu ezdiniz ve "kışın soğuk olması iklimler allah'ın hikmeti takdiri" diyeceksiniz.

pazarda kilosu 40 liraya atılan ithal muza bakıp muz isteyen çocuğuna annesi parasını bakıp sonra alırız demesini görüp, yan tezgaha geçen kadın patates soğan alırken çocukların gözü muzlarda kalırken; siz muz satan tezgahtara "iki kilo muzu şu kadına ver, tanıdığım biri unutmuş, bana telefon açtı ve ben gelemem muzları birine ver dedi" demeyecek, o çocuklarına muz alamayan kadına muzları vermeyecek "rızkı allah verir, bana ne allah doyursun" mu diyeceksiniz?

plaj da güneşlenirken annesinden uzaklaşıp denize giren ve koluna can simiti takmış çocuğu dalgalar açığa çekerken bunu görüp "bana ne boğulursa, can veren de alan da allah. hem annesi dikkat etsin" mi diyeceksiniz?

allah tanrı odin zeus buda vb neye inanıyorsanız böyle yaratıcı böyle dedi-izin var diye (hangi tanrı yaratıcı olursa olsun) bebeklere tecavüzü cinsel ilşkiye izin vermiş olsa yaratıcı (haşa) yapınız dese bile; bunu yapan din adına yapıyorsa burada kalkıp dini suçlayan bebeklere tecavüz eden insanla aynı karakter aynı zeka aynı akıl aynı ahlak değerlerine sahiptir.

bir pislik varsa suçlu din değildir.
teolojik olarak veya ideolojik olarak ya da hukuk olarak hiç bir inanç düşünce yasa kötü değildir.
bir kötülük varsa bu insandadır ve insan kötülüğünü tanrı böyle istedi, bu düşünce böyle, hukuk böyle diyor diye insan pisliğini gizlemeye örtmeye kendini haklı çıkarmaya çalışır.
bu ülkenin dinci yobazı da dinsiz yobazı da aynı.