bugün

kilo vermek

2 ayda 20 kilo verme garantili kendi üzerimde defalarca başarıyla denediğim En etkili ve en basit yöntemleri yazıyorum.

-yürüyüş filan hikaye, koşun, köpek gibi koşun hem de, günde en az yarım saat, koşu bandında koşuyorsanız 1 dk yüksek tempolu, 1 dk hafif tempo dinlenerek, bir futbol sahasında koşuyorsanız uzun kenarını sprint kısa kenarını hafif tempo şeklinde. Tüm spor aktivitelerinizi insülin direncinizin en düşük olduğu sabah saatlerinde ve aç karnına yapın, daha etkili yağ yakarsınız:

-izole hareketler yerine birkaç kas grubunu birden çalıştıran compound hareketler yapın. Deadlift, squat, bp, salona gitmiyorsanız gücünüze göre 5-10 kg bir Dambıl veya kettlebel ile turkish get up. Tüm vücudu çalıştıran bu kadar basit ve etkili bir hareket yoktur.
(bkz: turkish get up)

-şeker yemeyin, şekerden kastım lolipop değil tabi, patates gibi yüksek nişastalı gıdalar, ekmek filan işte. (Tatlı ihtiyacınızı kuru meyvelerle karşılayabilirsiniz)

-sebze ve yeşillik sınırsız yiyebilirsiniz.

-her öğününüzde mutlaka bir protein unsuru olsun, kan grubunuz a ise daha şanslısınız, günlük protein ihtiyacınızın %40’ını bitkisel proteinlerden alabilirsiniz. Kana daha yavaş karışan süt proteini(kazein) ve yulaf, çavdar gibi glisemik indeksi düşük karbonhidratlar sizin daha az yiyerek daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

-metabolizmanızı hızlandırın, sabah içeceğiniz bir fincan yeşil çay, filtre kahve veya kekik çayı kendinizi kesinlikle daha zinde hissetmenizi sağlar.

-vitamin ve minerallerinizi ihmal etmeyin, terlemeyle vücuttan atılan sodyum, potasyum, magnezyum, çinko gibi minerallerle c vitamini eksikliği kronikleşen bir yorgunluğa neden olur. Limonlu sodalı ayran ve 1 yemek kaşığı Osmaniye fıstığı zımba gibi yapar.

-bol su için(günde en az 3 litre)

-bu sistemi 2 ay boyunca her gün uygulamak psikolojik bir çökkünlüğe neden olabilir. Haftada veya 10 günde bir kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

ilk başlarda kilo vermeniz çok hızlı olacaktır. Hatta ilk hafta 5 kilo birden verebilirsiniz. Kilo verme hızınız azalınca moraliniz bozulmasın. Sağlıklı günler dilerim.