kilo vermek

Açılın beyler daha önce iki kez 25 kilo vermiş biri olarak naçizane tavsiyelerde bulunacağım;

Öncelikle son diyetime başladığım anda tartıda 102 kiloyu gördüm. 1.78 boyundayım. 102 kiloyken bile belim göğsümden çok çok daha inceydi. Yani hiç göbeğim yoktu. Hayatım boyunca da asla olmadı zaten. Sadece fazla kilom metabolik olarak beni rahatsız ediyordu. Vücudun elektrolit yapısı bozulduğundan dolayı yorgun kalkıyordum ve kondisyonumun eskisine nazaran düştüğünü hissediyordum.

Ben de önce kendi vücut ağırlığımla daha sonra da bir çift dambıl, z bar ve toplam 120 kilo ağırlıkla fitnessa başladım. Çünkü kendi vücut ağırlığım bir süre sonra bana yetmemeye başladı. 500 mekik veya 250 şınav çektikten sonra bile yanma hissedemiyordum, hatta ter bile atamıyordum.

Dambılla yapılan hareketler klasik hareketler, aslında bir çift dambılla karın hariç tüm vücudu çalıştırmak mümkün, kaldırabileceğiniz max ağırlıkla 3x15 şeklinde yapacağınız setlerle bir ay içinde şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Haftada 3 veya 4 gün dambılla çalışın off günlerde ise karın çalışın. Tabi çalıştığınız her gün tüm vücut çalışmayacaksınız, bir gün kol, bir gün bacak, bir gün göğüs, bir gün sırt, bir gün omuz şeklinde çalışın.

Beslenme alışkanlıklarınızı tümünden değiştirin, karbonhidratı en aza indirin, şekeri ve yağı ise hayatınızdan çıkartın.

Sabahları aç karnına içeceğiniz elma sirkesi, kahvaltıdan sonra yeşil çay, gün içinde birkaç fincan Türk kahvesi veya filtre kahve metabolizmanızı hızlandırarak yağ Yakımına yardımcı olacaktır.

Onun haricinde vücudunuzun potasyum, magnezyum, ve c vitamini gibi nutritionlara ihtiyacı olacak, bu sayede kas ağrılarınız en aza inmiş olacak, nutrition ihtiyacınızı şekersiz fıstık ezmesi veya kuru kayısı/maden suyu ikilisiyle karşılayabilirsiniz.

Bir başka husus fiber gıdalar; karnıbahar, brokoli, lahana, pırasa ve hatta soğan. Bunlardan birini kahvaltı dahil her öğününüze katmaya çalışın, fiber gıdalar midenizde hacmen genişleyerek size şaşırtıcı derecede tokluk hissi verir.

Temel egzersizler ve protein ağırlıklı beslenme sayesinde insülin değişkenliğiniz azalmış olacak, bu sayede kendinizi daha rahat hissedeceksiniz.

Ve en önemlisi karın egzersizlerinizi mutlaka kahvaltıdan önce aç karnına yapın, çünkü vücut ancak insülin değeri en düşük olduğu zamanda yağ yakar. Dikkat ettiyseniz mekik demedim. Üzülerek söylüyorum ki mekiğin hiçbir faydası yok, çünkü tek noktaya çalıştığınızdan ötürü vücut zamanla alışıyor, kabaca bir hesapla 150.000 mekik çekerek ancak 1 kg yağ yakabilirsiniz.

Vücut zamanla diğer egzersizlere de alışacak o zaman ya ağırlık artıracaksınız ya da set sayısını değiştireceksiniz 3x15 yerine 7x6 gibi.

Sonuçta bir ay gibi bir süre içinde 102 kilodan 89 kiloya düştüm. Özellikle bel çevrem bayağı bi inceldi. Kemeri her zamankinden 2 delik geride takıyorum yani. Bir de vücut hatlarım keskinleşti. Postürüm düzeldi. Artık sabahları daha dinç kalkıyorum, ve daha bir sürü şey.