bugün

football manager 2009

zenit scoutlarının ne boka yaradığını anlamadığım, zenit st. petersburg ile çılgın attığım oyun. almanya'da yetenek aramaya gönderdiğim adam 35 yaşında bir oyuncu getirdi 8 milyon dolar değerinde. aradım taradım, lan scout olmasın bu dedim, yok; genç oyuncu diye 35 yaşında herif getirmiş. 19 yaşında ahlen'de oynayan bir çocuk bulduk neyse ki. kevin grozgöt müydü, sağlam topçu. ağustos'ta geliyor, büyütüp satacağız çocuğu.

ayrıca bazı oyuncuların haddinden fazla yetenekli ya da yeteneksiz yapılmış olduğunu fark ettiğim oyun. lokomotiv moskova'nın en önemli silahı odemwingie kaleciyle karşı karşıya bile atamazken fm 2008'de vasat bir görüntü ortaya koyan pogrebnyak hiçbir maçta boş geçmiyor. 5 maçta 7 gol attı adam.

arshavin aşırı etkisiz. çok iyi koşuyor ve uzaktan şutları iyi, onun dışında hiçbir faydası yok. yani arshavin'in yerine forvet arayışına girdim, o derece. oynatamıyorum diyeceğim ama öyle böyle değil, gerçekten müthiş oynuyoruz. ilginç bir taktik denedim. üç defans, ön libero tymoschuk, ortasahada üç oyuncu, önlerinde danny, ilerde de arshavin-pogrebnyak ikilisi. gol atmayan adam kalmadı takımda 5 maçta.

ama ilginç işte.