bugün

boşgezen ve kalfası

1995 yılında yayınlanan ferhan şensoy'un yazıp yönettiği 8 bölümlük bir tv dizisi imiş. Zira benim de yeni haberim oldu. youtubea kendi kaset kayıtlarını eklemiş bir arkadaş. bir haftadır müziğini ezberledim dilimde dolanıyor. mizahi değerinin yanında artık nostaljik bir değer de kazanmış durumda haliyle.

buradan izleyebilirsiniz : https://www.youtube.com/w...?v=3nh2d-zuJE4&t=305s

oyuncu kadrosunda ferhan şensoy'un çekirdek kadrosu diyebileceğimiz derya baykal, rasim öztekin, tarık pabuççuoğlu gibi oyuncuların yanında rahmetli suna pekuysal ve tabutta rövaşata filminden hatırlayacağınız 1999 yılında* vefat etmiş ayşen aydemir de bulunuyor.
her biri oldukça orjinal olan karakterlerin arasında manyak dj rolünde orhan edip ertürk'ün psikopatça tavırları ayrı ilgi çekici.

varsayalım ismail'e benzer yönde tvde rastlamaya aşina olmadığımız tarzda bir yapım olmuş. konfüçyüs okulu adeta her bölümde bilgece bir söz, kapital düzene karşı bir söylem duymak mümkün. şensoy'un kendine has kelime oyunları içeren zekice işlenmiş mizahı her köşesine işlenmiş dizinin. öyle ki her karakterin söylemlerinde bu laf ebeliğinin izlerini görebiliyorsunuz. 90lı yılların siyasi havasını hicveden kesip kesip skeç yapılası çok hoş bölümler içeriyor. uzun lafın kısası şimdikiler gibi vatandaşı uyuşturacak iktidarın hoşuna gidecek yada reytingleri coşturacak fazla bir şey yok. varsa yoksa konfüçyüs. * 8 bölüm sürmesine şaşmamak lazım.

son olarak o mükemmel şarkısının sözlerini de yazalım :

a-a-a-a titi
a titi pa titi

mi fa sol, mi fa sol
zor iştir boş gezmek, fazla mesai ister
yatacak yer ister
yemek ister içmek ister

zor iştir boş gezmek
uzun uzun yürümek ister -mek ister

la si do, la si do
yürürüm hayatı,
var olmaktır işim.
var olmak ağır iş,
başka iş istemem

a-a-a-a titi
a titi pa titi
nassı yaa?!
öyle işte aaa..

mi fa sol, mi fa sol
seyyar vatandaşım tam adresim yok benim
boş gezmektir işim
nerde akşam orda sabah

mi fa sol, mi fa sol
zor iştir boş gezmek,
eni konu yüzsüzlük ister -lük ister

la si do, la si do
yürürüm hayatı,
var olmaktır işim.
var olmak ağır iş,
başka is istemem.