bugün

sarmaşık

açıkçası filmden bu tarz bir sembolizm beklemeyerek izledim uzunca bir süre , ta ki kürt kaybolduğunda bir kaç kıvılcım ateşlendi beynimde . kısa süreli aptal hissettim kendimi.

ben cenki bir ortalama türk'ten ziyade ortalamanın altındaki esnaf - yoksul türk statüsünde değerlendirdim.üzerindeki adana demir forması da bunu kanıtlar nitelikte bence.

alper daha çok etliye sütlüye karışmayan ortalama türk insanını andırdı bana yani memur sınıfı. gemideki şımarıklıklar ve eli yüzü düzgünlüğü bana bunu hissettirdi.

ismail kafamızdaki dinci olgusunun daha ötesine geçerek 'kafasına' yediği darbeden sonra aklı başına gelmiş islamcı kesim fakat burada yerine oturmayan taşlar var . kafasına yediği defalarca demirden sonra aklı başına gelmişe pek benzemeyen ülkemizdeki sözüm ona islamcıları pekte yansıttığını düşünmüyorum ancak filmin sonunda ismailin cenke onaylarca bakması ve filmin orada bitmesi de belkide bu sebepten dolayı.

benim için filmde en büyük soru işareti nadir'di yaşadığı bunalımlar ve içine kapalı yapısını çözümlemekte oldukça zorladım varsa bunun hakkında fikri olan beni de bilgilendirsin * .

kürt karakteri de bana realistik gelmeyen bir diğer kişiydi öncelikle seçilen karakter gerçekten çok ama çok kötüydü , evet sampatik ama bu adama kürt diyen hayatında hiç kürt görmemiştir tip olarakta ortalama bir kürdü asla yansıttığını düşünmüyorum . onun filmdeki imgelemsel açıklamasını ise etliye sütlüye karışmayan işler çok sarpa sararsa otoriteyi koruyan ama taraf olmayan kesim olarak görüyoruz bu bağlamda kürt karakterini daha çok islamcı kürt olarak nitelemek bence daha doğru.

sevabıyla günahıyla harika bir yapıt olduğunu düşünüyorum izledikten sonra 3-4 dakika kafamı yastığa gömüp içimi sıkan tarzda bir filmdi. elinize kolunuza sağlık.