bugün

ergenekon davası

iHD Ergenekon davasına taraf olacak
ANKARA (17.09.2008)- iHD Ankara Şubesi, bugün düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davasının 20 Ekim'de Silivri'e görülecek duruşmasına katılacaklarını duyurdular. iHD üyeleri duruma öncesinde bir dizi eylem ve etkinlik de gerçekleştirecek.

iHD Ankara Şubesi, 'karanlık ve şiddet üreten mekanizmaya' karşı olduğunu göstermek için 20 Ekim'de görülecek Ergenekon davasına taraf olacaklarını açıkladı. Bugün dernek binasında düzenlenen toplantıda açıklamayı okuyan iHD Ankara Şubesi Gökçe Otlu, Türkiye'de kontrgerilla örgütlenmesinin Osmanlı'dan günümüze bir devlet politikası olarak sürdüğünü söyledi.

Açıklamasında devlet katliamlarına dikkat çeken Otlu, "Susurluk davası döneminde yakalanan hiçbir kimse ceza almamıştır. Bugüne kadar sorumlular göstermelik yargılandı. Bugünde adı Ergenekon davası olarak bilinen davada da buz dağının görünen yüzü ile karşılaştık. Ancak dava kapsamında bu yaşanılanların hiçbiri alınmadı. Biz insan hakları savunucuları tüm yaşanan bu süreci 'unutmadık, soruyoruz' diyerek, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz" diye konuştu. Otlu, kontrgerilla örgütlerinin Kürt halkına karşı, faili meçhuller, köy boşaltmalar ve orman yakmalarla kullanıldığını vurguladı.

Otlu, Genelkurmay'ın tutuklu Ergenekoncu generallere yaptığı ziyaret hakkında, "Davası henüz görülmeye başlanmamışken Ergenekon davasından sanık olarak yargılanan kişileri cezaevinde TSK tarafından ziyaret edilmesi bizim adımıza yargıya verilmiş bir mesajdır" dedi.

Otlu, rejimin işlediği suçları "Biz görmedik, biz yapmadık, faillerin yakalanması için çaba göstereceğiz" şeklinde örtbas etmeye çalıştığına dikkat çekti. Bu kez gerçeklerin açığa çıkması için kendilerinin de taraf olacaklarını, 20 Ekim'de istanbul Silivri'de görülecek Ergenekon davasının ilk duruşmasına katılacaklarını duyurdu.

Eylem takvimi

Otlu açıklamasında, duruşma gününe kadar kontrgerillayı teşhir eden bir dizi eylem ve etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti. açıklanan eylem takvimi şu şekilde;

26 Eylül'de, Ulucanlar Hapishanesi katliamının yıl dönümünde, saat 12.00'de Ulucanlar Cezaevi önünde eylem gerçekleştirilecek.

27 Eylül'de Yüksel Caddesi'nde saat 14.00'te "Cezaevi Katliamları Resim Sergisi" açılacak.

4 Ekim saat 12.30'da, "1 Mayıs 1997'den bu yana işçi katliamları" ile ilgili basın açıklaması yapacak.

iHD Ankara Şubesi, 13 Ekim saat 12.00'de düzenleyeceği basın açıklamasında, "Ergenekon ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi" konusunu gündeme getirecek.

http://www.atilim.org/hab...avasina_taraf_olacak.html